KAHWIN | 15 Jenis Tema Gabungan Warna Majlis Perkahwinan

15 Jenis Tema Gabungan Warna Majlis Perkahwinan

 
memandangkan aku masih belum berkahwin, aku suka mencari tema yang sesuai untuk majlis perkahwinan aku nanti. haha. apa salahnya mencari dulu kan.  tak untuk aku, boleh suggest untuk adik-adik aku.

tapi kadang-kadang macam bosan asyik warna sama je aku tengok. nak juga cuba warna berlainan. itupun kalau berani. ini adalah gabungan untuk 3 warna.

semua gambar credited to Google.

Aqua + Ceri Merah + Khaki

Wedding color combination of aqua, cherry red and khaki 
sesuai untuk: Majlis perkahwinan retro

Tangerine + Oren + Kuning

Tangerine, orange and yellow wedding details 

Kuning + Kelabu + Perak

Modern gray wedding decor 

Hitam + Hijau Pucat + Putih


Chic black and pale green wedding color combination
 

Navy + Kuning + Biru 


Color combo for a summer country wedding

 Cinnamon + Kuning + Beige

Cinnamon and yellow fall wedding color combination

Chartreuse + Powder Blue + Cornflower Blue

Whimsical spring wedding color combination Emerald + Krim + Emas


Elegant wedding color combo of emerald and gold

 Emas + Pic + Hijau

Gold, peach and green wedding color palette

Magenta + Poppy + Kuning

 Bright, colorful outdoor wedding color palette

 Navy + Eggplant + Emas


Moody color palette for an art-deco wedding theme

 Merlot + Peach + Sage

Poppy + Celadon + Putih

Poppy, celadon and white wedding color inspiration

Ungu + Burgundy + Oren

Fall wedding color inspiration

Sage + Emas + Ivory

Elegant wedding color inspiration
 
 
 
post signature

Share:

10 comments

  1. wow! cantiknyaaaa... sepupu saya guna theme emerald+gold tu.. cantik sangat :))

    ReplyDelete
  2. cantik kan... seronok lg klu buat sendiri tau...

    ReplyDelete
  3. cantik nya.. terasa nak bersanding lagi sekali jew.. sanding semula..cam tak puas nak berlawa-lawa jadi raja sehari hihih

    ReplyDelete
  4. Selamat pagi...
    Singgah sini...
    Semuanya cantik²...nasib baiklah dah kwen..
    Jom Join... http://seindahcerita.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html

    ReplyDelete
  5. menarik pulak rasa bagi buah pear as doorgifts

    ReplyDelete
  6. cantik semuanya!.. but I do like turquoise

    ReplyDelete
  7. Merlot + Peach + sage. The combination totally captured my heart =)

    ReplyDelete
  8. lawanyaaaa lawanyaaa !!! i dont like green tp yg itam hijau pucat n putih tu lawa plak..
    kalo taste betul yang powder blue kot.. hehe..

    saja je ttb buat orang rasa nak kawen.. jom cari calon..

    ReplyDelete
  9. Salam, haha saye pun suke mencari tema2 camni..hehe..semuaaa cantik! rambang mata dah aihh..haha

    ReplyDelete
  10. alaaaaa... semua cantiiiikkkk...!! hehehehhee...
    tapi kena sesuaikan dgn warna kulit kita dan lokasi majlis tu nak dibuat lah.. penting tu...!! :p

    akak suka colour pastel-pastel.. nampak sweet nak tak lapuk dek zaman.... ;)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.