Kuala Lumpur Fashion Week Ready to Wear 2015 Show di Pavilion Mall

Fashion Week Kuala Lumpur 2015

9:33 p.m
apartment
tired
assalamualaikum and hello lads!

alkisahnya, haritu bertuah dapat invitation daripada Pavilion KL, aku dan kawan sekolah aku, Ekin berpeluang untuk tengok fashion show secara live di Pavilion Kuala Lumpur. Fashion Show ini mengambil masa selama seminggu. grand launch pada 10 Ogos 2015. kami pula hadir ke fashion show yang pertama iaitu pada 12 Ogos 2015 (Rabu). 



masa nak datang tu, ada miscommunication sikit dengan pihak registration. tapi lepas dah beberapa lama minit berlalu, masa aku datang balik ke kaunter register, dia senang hati menerima aku. aik?? maybe tak semua tahu pasal ni kot. tak apalah. yang penting dapat masuk. 

ramai juga yang hadir. pakaian jangan cakaplah. semua memang lawa-lawa. vogue habis. kalah model yang nak peragakan baju dekat pentas nanti. ahahhaha. fashion show ini dimulakan dengan ucapan ringkas dari pihak YODA dan Zalora. YODA ni  nama ringkas bagi Young Designers Arena. masa tengok montaj dia, serious cool. desingers ni memang ada idea menarik untuk dijadikan fashion.

lepas tu barulah fashion show bermula. terdapat 16 designers yang akan memperagakan pakaian mereka masing-masing. dan inilah hasilnya yang berjaya kawan aku, Ekin capture.  

Special Designer dari Indonesia, Andy Saleh



antara ahli media yang terlibat. fuh, banyaknya.





inilah semua designer yang terlibat pada hari tersebut






kalau tengok fashion bunga macam ni, designernya adalah dari Asyikin Exclusive



















nampak lawa juga baju ni.





















amacam? lawa tak? ini baru fashion show pada hari pertama tau! belum lagi hari-hari lain. ada lagi best kalau artis ada sekali dengan korang. dapat bergambar bersama kalau berkesempatan.

so far, bagi aku. fashion show ni rasa macam sekejap je. syok juga tengok fashion yang datang dari pelbagai konsep. aku suka fashion yang dibawa oleh Bella Luna. sangat kena dengan taste aku. kalau ada rezeki, ada duit. serious aku nak beli baju yang direka oleh Bella Luna. 

akhirnya majlis pun tamat. rasa macam nak tunggu lagi. nak tengok setiap fashion yang diperagakan. tapi tak apalah. aku pun tak sihat. so, berundur diri sahajalah. 

itu sahaja.

adios~
 
 
 
 
post signature

Share:

10 comments

  1. Ada few baju kat atas tu yang saya berkenan juga. Cantik :)

    ReplyDelete
  2. wah. bestnya dapat join. mesti eksaited gilaa kan? ( ´ ▽ ` )ノ

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...
    hai!

    Saya ada jual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc

    jemput tengok blog saya
    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    ig saya

    @nurnasuha96_

    whatsapp +60196117811

    ReplyDelete
  4. hontong la dpt jemputan ke event camni...vavavavavavva,,,,...
    cantik2 fashion nya..plg cantik, fashion yg full covered...hihihii

    ReplyDelete
  5. cantik2 dan ada yang unik designnya

    ReplyDelete
  6. Baju untuk fashion show ni kadang-kadang terlampau vogue, sampai fikir, "kat mana aku nak pakai ni?" , hehe
    Tapi, bertuahnya amy dapat tengok fashion show live. Bila la nak dapat gitu? hmm T_T

    ReplyDelete
  7. bajui cantik2..tp agak lucu jugak ye hiasan kepala diorg ni.. hehe.best amy dapat pi..

    ReplyDelete
  8. amboi adik manish kita.. da dapat jemputan fashion week..
    tahniah tahniah =)

    ReplyDelete
  9. adehh... banyak nya gambar... juling mata.. hehehheee... tudung saji pun bolehhh u ollsss.. kerlassss... :p

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.