Matlamat Aku Jadi Blogger

Matlamat Aku Jadi Blogger

8:46 p.m
apartment
layan lagu Hindustan

assalamualaikum and hello lads!

http://3.bp.blogspot.com/-3aABbxU_VQo/VbZa57qsIJI/AAAAAAAAPOg/qbTU2gABBU0/s1600/alone-bear-computer-.jpg

apa khabar semua? semoga baik sahaja hendaknya. aku alhamdulillah, sakit semakin beransur pergi. mudah-mudahan tak jatuh baliklah. aduhai. alkisahnya aku kena denda dengan pengetua EFG. OMG. kenapa kena denda? sebab aku tak dapat penuhkan entri sebanyak 31 dalam masa sebulan. tinggal 4 entri sahaja tapi memandangkan ada hal aku perlu selesaikan dulu, aku rela didenda. waaaa..



kalau diikutkan, dah berapa kali aku pernah bercerita kenapa aku boleh jadi blogger kan? tapi matlamat ita akan sentiasa berubah dari masa ke masa. or maybe aku sahaja seorang yang asyik bertukar matlamat?

sekarang ni, bila dah mula memasuki dunia exchange feed group (EFG), matlamat aku mula berubah sedikit demi sedikit. dan ini adalah antara matlamat aku untuk perancangan pada masa hadapan in shaa ALLAH.

1. Jemputan Media


- teringin nak selalu dapat jemputan. aku ingat dulu aku usaha keras untuk dapatkan jemputan makan free di mana-mana kedai. and alhamdulillah aku berjaya dapat. selalu jealous tengok asal ada event je muka sama. asal ada event je orang sama. macam mana blogger picisan kita ni nak berjaya kalau diorang je yang dapat? haha. diorang pun berusaha juga ye tak. sama-sama doakan moga-moga dapat naik sama dengan mereka.


 

2. Be Confident dan Mesra


- kalau nak jadi blogger macam tadi, kena pandai tackle PR kan. barulah diorang kenal kita. ini matlamat aku. but this one is a bit harder to me. since aku ni pemalu orangnya. nak bersembang, takut macam terlebih peramah pula. hahahahhaa. adeh, macam mana nak jadi blogger yakin dan mesra ni?

http://refe99.com/wp-content/uploads/2014/09/self-confidence-quotes-1.jpg
credit to www.wordbypicture.com

3. Penulis Novel


- seronok bila dapat tulis cerita fantasi di blog sendiri. lagi best kalau ada ramai minat cerita aku nukilkan. buat masa sekarang, aku punya impian yang satu ini terpaksa dikuburkan buat sementara waktu. in shaa ALLAH lepas dah habis final year ni, aku nak sambung cerita-cerita aku. draft cerita banyak sangat. cuma tak post lagi je dekat sini. kelakar tak nak jadi blogger sebab nak jadi penulis novel?

https://em.wattpad.com/e6da5c2e6135acf5d57ab4bac5842ddbdcd0e8b9/687474703a2f2f63646e312e746e7763646e2e636f6d2f77702d636f6e74656e742f626c6f67732e6469722f312f66696c65732f323031322f30362f313238302d6465707265737365642d636f70792d7772697465722d74756d626c722d353230783234352e6a7067
credit to www.wattpad.com

ada satu lagi matlamat tapi macam bunyi lawak. so tak apa. itu aku simpan sahaja dalam hati. that's all matlamat aku. simple je kan. buat masa ni, itu sahajalah. tak nak banyak-banyak, takut tak terbuat. kita ni manusia. merancang je mampu. 

adios~
 
 
 
 
post signature

Share:

12 comments

  1. takkelakar pun amy tulis blog sbn nak jadi penulis novel.hehehe..adeh..kak ummul jugek yg tak buat lg entry nihh..ngh cri mood

    ReplyDelete
  2. all the best for the future my dear,kekmyy :)

    ReplyDelete
  3. pastikan matlamt seiring usaha ! goodluck ! ^_^

    ReplyDelete
  4. Bagus juga matlamat Amy tu..kak wana doakan Amy mencapai semua matlamat Amy..

    ReplyDelete
  5. Okay la tu, Amy. At least ada matlamat. Macam saya, saya tulis blog sebab nak keluarkan segala benda yang berlegar-legar dekat kepala otak saya.

    ReplyDelete
  6. semoga berjaya amy. pastinya jika diusaha dengan cara yang betul pasti berjaya

    ReplyDelete
  7. all the best darling =) akak pun tapi tu la..
    i am picisan jugak.. penat nak cakap kat dunia.. hello !! ada CT sorang kat sini k.. hahaha..
    xde gak orang pandang..

    ReplyDelete
  8. hehehehhee... bab nak jadi novel tu kak ain sokong 200% .. InsyaAllah kalau kena gaya dan masa pasti Amy leh capai impian tu...

    "Percaya pada diri..... *lupa lirik.. ok baiii*..."

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.