Welcome!

I am Amy Syeera Travel Minimalist Lifestyle and Entertainment Blogger

View Blog Contact Me! Travel Stories

About Me

Travel
Beauty
Food
Who am i

Amy Syeera

Traveler

27. I am the founder and traveler behind Travel Minimalist. Travel Minimalist exists as a place to share and guide people throughout their journey. what's more fun than traveling around the world huh! wink wink.Haven't been everywhere..but it's on my list.

For any events - advertisement - product/food review, contact me at ameliajafri@yahoo.com

Experiences

Travel

Travel doesn’t become adventure until you leave yourself behind.

Beauty

The best color in the whole world is the one that looks good on you. So dress well

Food

So long as you have food in your mouth you have solved all questions for the time being

Novel

You don’t start out writing good stuff. You start out writing crap thinking it’s good stuff, and then gradually you get better at it.

My Journey

Sehari di Melaka .:Kota A Famosa:.

Berjalan-jalan di A Famosa Melaka

2:55 p.m
rumah makcik
buat thesis

assalamualaikum and hello lads!



Perhentian Bas yang Menarik Perhatian Ramai

Perhentian Bas yang Menarik Perhatian Ramai

 

Lee Min Ho Jalani Penggambaran 'Bounty Hunters' di Malaysia

 Filem Bounty Hunters oleh Lee Min Ho di Malaysia

 
Lee Minho Gangnam Blues leading role  #BountyHunters: Korean Superstar Lee Min Ho To Film New Movie In Malaysia Lee Minho Gangnam Blues leading role
 
9:40 a.m
apartment
.. 

Berjalan-Jalan di Kelantan

Kenduri Kahwin di Kelantan

11:46 p.m
apartment
layan EFG
 
http://knovelblogs.com/wp-content/uploads/2012/02/Road-Trip-by-Nicholas-T.jpg
 
assalamualaikum and hello lads!
 

Jangan Disebut pada Pasangan Tiada Anak

Perkara Yang tak Patut Disebut pada Pasangan Tiada Anak

 
http://40.media.tumblr.com/tumblr_m469ozNkaa1r6xhz5o1_500.jpg
 
10:45 p.m
apartment
..
 

Kenapa Gadis Lebih Tertarik dengan Lelaki yang Sudah Berkahwin?

Kenapa Gadis Lebih Suka Lelaki yang Sudah Berkahwin?

 
assalamualaikum and hello lads!
aku nak buat kisah di sebalik tajuk entri ini tidaklah bermakna aku sukakan lelaki yang berkahwin. tapi selalunya setiap drama atau dalam majalah yang aku baca, apatah lagi di dunia realiti ni. ini yang aku dengar.

Pantai Robina, Pulau Pinang

Pantai Robina, Pulau Pinang

 
6:49 pm
apartment
mengantuk
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 

Review | Bizkad Murah Beli 10 percuma 10

https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xfp1/t51.2885-15/s320x320/e15/926565_761484223915268_925285224_n.jpg

KAD BISNES MURAH | BELI 10 PERCUMA 10 | Wooowwwww ! PROMOSI TERLAJAK MURAH SEMPENA RAYA YANG BAKAL TIBA NI. Dengan hanya membeli 10 kotak bisnes kad anda akan menerima 10 kotak lagi!!  Siapa yang taknak lepaskan peluang keemasan ni ! Kenapa perlu ada Bisnes Kad? 

Segmen irrayyan | Hari Malaysia 2015


Segmen irrayyan : Hari Malaysia 2015

Makan di DubuYo Nu Sentral

Makan di DubuYo Nu Sentral

 
11:42 p.m (schedule)
apartment
hindustan lagi
 
 

Tips Pemilihan Warna Hijab Mengikut Tona Kulit

Assalammualaikum w.b.t
Pelajari Pemilihan Warna Hijab Mengikut Warna Kulit |  Pernah tak anda perasan kekadang ada sahaja yang memerhati cara penampilan anda. Terutamanya bila anda memakai hijab yang agak kurang sesuai dengan anda. Bagaimana ingin membuat pemilihan dalam berhijab mengikut tona warna.   
dreams fairy boutique, dreams fairy hijab boutique




Pertemuan Aku dan Dia di Tahun Akhir Pengajian

1:32 a.m 
apartment
schedule post
 
assalamualaikum and hello lads!
 
https://r3lish.files.wordpress.com/2014/01/friends-on-beach.jpg
 
ha, memandangkan idea dah menjelma, aku buat je la di pagi hari macam ni. haha. eh, first of all, aku nak minta maaf sebab dah lama tak singgah blog kawan-kawan. maaf sangat. seribu kemaafan kupinta. sebab final exam sudah bermula. dan aku kena fokus dengan exam aku. lepas grad, aku akan balas dendam habis-habisan di blog! wee~

Penghargaan Top Komentator Ogos

Penghargaan Top Komentator Ogos

 
12:16 p.m
apartment
lapar
 
http://33.media.tumblr.com/6a78cbe2ec8b948be610b9462bed8f95/tumblr_inline_mnjklclXxp1qz4rgp.gif
 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
aku nak ucapkan terima kasih banyak dekat blogger yang rajin singgah ke blog aku walaupun aku terlalu sibuk dengan benda lain sampai tak sempat nak ke blog para pengomen di sini. apakah ayat aku? -.-

Stylo Outfit - Kedai Jersi Bola Murah

Jersi Bola Murah

Jersi berkualiti, harga murah


jersi murah

Musim bola sepak antarabangsa telah pun bermula. Bagi yang kaki bola, perkara utama yang perlu ada ialah Jersi Bola

Cubaan Philippe Petit Merentas World Trade Center Menggunakan Wayar

Philippe Petit Merentas World Trade Center Menggunakan Wayar Kabel

8:30 a.m
apartment
..

http://graphics8.nytimes.com/images/2008/07/24/arts/25wire-600.jpg 
 
assalamualaikum and hello lads!

Hina Perempuan Kerana Minat KPOP

Hina Perempuan kerana Minat KPOP

6:30p.m
apartment
..

http://data.whicdn.com/images/54090163/large.gif

assalamualaikum and hello lads!

Lelaki Rasa Perempuan Comel Bila ....

Lelaki Rasa Perempuan Comel Bila

9:41 a.m
apartment
..
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2jl398piO1rt9oheo1_400.png
assalamualaikum and hello lads!

Resepi Banana Chips Chocolate Cake

Resepi Banana Chips Chocolate Cake

assalamualaikum and hello lads!

http://www.blameitonthefood.com/wp-content/uploads/2012/07/Chocolate-Chip-Cake_LOUDEN_LESLEY-2.jpg

Tips Belajar untuk Anak yang Menduduki Peperiksaan

Tips Belajar untuk Anak UPSR

http://38.media.tumblr.com/d79f2e4294fc7a9fc778ce9052614c68/tumblr_inline_ngn8pwqzPK1ssc13d.gif
assalamualaikum and hello lads!


Buta Sementara Kerana Darah Tinggi

Buta Sementara Kerana Darah Tinggi

 
1:59 p.m
apartment
..
 
http://data.whicdn.com/images/25837921/tumblr_lx4e3kosSN1qzwaddo1_1280_large.jpg
 
assalamualaikum and hello lads!
 

Kenapa Aku Single?

Kenapa Aku Single?

1:18 p.m
apartment
bosan

http://www.singleblackmale.org/wp-content/uploads/2013/10/singe-large.jpg

assalamualaikum and hello lads!

GIVEAWAY : MUDAHNYA NAK MENANG HELLO KITTY DI SHEHANZSTUDIO.COM

www.shehanzstudio.com/2015/09/giveaway-mudahnya-nak-menang-hello_4.html

2. WAJIB FOLLOW blog Mommy "www.shehanzstudio.com"

Sistem Pembayaran Self Service di Tesco

1:08 p.m
apartment
lapar
self service checkout tesco
assalamualaikum and hello lads!

Resepi Kek Coklat Karamel Kukus

Resepi Kek Coklat Karamel Kukus

 
assalamualaikum and hello lads!
 
pinterest
 

BUTA

1:42 a.m
apartment
layan telegram EFG
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://sayable.net/wp-content/uploads/2012/09/tumblr_lil39lDEIw1qg397xo1_500_large.jpeg
 
ha alkisahnya petang semalam terjadilah satu peristiwa paling aku tak duga sekali. serious aku terkejut. eh apa yang berlaku ni? 
 

HOUSE | Rumah Berkonsepkan Chic Italian

 Rumah Berkonsepkan Chic Italian

 
 

EAU Thermale Avene .:Product Review:.

Review Produk Eau Thermale Avene

assalamualaikum and hello lads!


ha, alhamdulillah. haritu aku dapat menjadi salah seorang blogger yang akan buat review mengenai produk Eau Thermale Avene ini. produk apa ni? best ke? bagus ke? ha, mari kita tengok apa hasilnya yang terjadi pada aku okay.

Kafe-Kafe Menarik untuk Dikunjungi di Shah Alam

 Kafe Menarik di Shah Alam

 assalamualaikum and hello lads!

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mc7nxuF1zn1rw17k3o1_500.jpg

bagi aku orang Shah Alam, semestinya aku nak cari kafe yang ada dekat sekitar Shah Alam kan. rupanya banyak lagi kafe aku tak pernah pergi. nampak menarik. nanti ada masa aku akan terjah ke kafe-kafe ini. jom kita tengok kafe apa je yang ada!

Talaash .:REVIEW FILEM:.

Review Filem Talaash 

9:44 p.m
apartment
sedapnya udara di ruang tamu

assalamualaikum and hello lads!
http://jilaaga.com/wp-content/uploads/2015/05/Talaash-.jpg
IMDb Rating: 7.7/10
Rotten Tomatoes: 77%

Destinasi Menarik untuk Bulan Madu Paling Romantik

10 Destinasi Menarik untuk Bulan Madu Paling Romantik

 
 

Songs At The Time .:HABIBI I NEED YOUR LOVE:.

 12:14 p.m
apartment
siapkan draft thesis

assalamualaikum and hello lads!

Contact Me

Phone :

+60 192...

Address :

Seksyen U5, Shah Alam
Selangor

Email :

ameliajafri@yahoo.com