EAU Thermale Avene .:Product Review:.

Review Produk Eau Thermale Avene

assalamualaikum and hello lads!


ha, alhamdulillah. haritu aku dapat menjadi salah seorang blogger yang akan buat review mengenai produk Eau Thermale Avene ini. produk apa ni? best ke? bagus ke? ha, mari kita tengok apa hasilnya yang terjadi pada aku okay.


terdapat 5 jenis produk kecantikan yang aku dapat. antaranya Clenance Eau Nettoyante Cleansing Water, Cleanance Soapless Gel Cleanser, Cleanance Toner, Cleanance Expert, Cleanance Emulsion Lotion, dan Cleanance Mask (seminggu sekali)

setiap produk ada kelebihan dia sendiri. ada yang dalam bentuk krim dan ada dalam bentuk cecair seperti gel.



Jenis Produk: Eau Thermale Avene Cleanance Gel (Soapless Cleanser)
Kuantiti: 50ml/ 1.69 FL.OZ.
Used for: efficiently fight against the symptoms of acne without drying and stripping the skin
Cara Menggunakan:  Pakai Eau Thermale Avene Cleanance Gel pada waktu pagi dan malam pada wajah yang lembap, sehingga buih keluar dan basuh dengan menggunakan air bersih

Kelebihan: Boleh dipakai pada badan juga (dada dan belakang badan)





Jenis Produk : Eau Thermale Avene Clenance Expert Soin - Emulsion
Kuantiti: 40ml/1.35 FL.OZ.
Used for: Blackheads and Spots (Kulit Muka Berjerawat)

Cara Menggunakan: Pakai Eau Thermale Avene Cleanance Expert setiap pagi dan/atau malam pada wajah selepas menggunakan Cleanance Cleanser. Boleh digunakan sendirian atau dicampurkan rawatan ubat yang lain.





Active Ingredient 1: Diolenyl™
Limits bacterial infection and eliminates spots and blackheads.

Active Ingredient 2: X-Pressin™
Gently exfoliate, without stripping the skin, to prevent formation of blackheads.

Active Ingredient 3: Monolaurin *
Regulates the hyperproduction of sebum.

Komen: aku suka bau dia. tak memeningkan kepala. bila pakai, tak rasa berminyak since dalam produk dia ada cakap oil-free. sejak pakai, bintik hitam dekat hidung aku dah mula berkurang. yes, dekat hidung lah paling banyak masalah sekali untuk wajah aku. seronok bila tengok dah tak banyak bintik hitam yang keluar.


Jenis Produk:  Eau Thermale Avene Cleanance Cleansing Water
Kuantiti: 50ml/1.69 FL.OZ.
 Used for: Membersihkan segala kotoran mekap yang kita dah pakai pada wajah (termasuklah mekap kalis air) dan membantu mengurangkan sebum yang berlebihan.
Cara Menggunakan:  Bersihkan muka dengan Eau Thermale Avene Cleanance Cleansing Water menggunakan cotton pad. Kalau rasa perlu, boleh juga sambung dengan memakai Avène Thermal Spring Water.


Jenis Produk: Eau Thermale Avene Cleanance Lotion - Toner
Kuantiti: 25ml/0.84 FL.OZ.

Cara Menggunakan: Goncang dahulu lotion toner ni memandangkan airnya terbahagi kepada dua. dekat bahagian bawah mungkin powder dia. so, kalau nak berkesan, biar goncang sampai dia jadi sebati. barulah pakai menggunakan cotton pad.

Komen: Bau sangat menyenangkan. Tak membuatkan kulit aku jadi radang ataupun panas dan merah. tapi bila pakai, rasa macam tacky sikit then barulah hilang. and toner ni buat kulit aku jadi menggelupas sikit. maybe tak sesuai toner ni dengan kulit aku.


Jenis Produk: Eau Thermale Avene Cleanance Masque - Mask
Kuantiti: 10ml/ 0.33 FL.OZ.

Cara Menggunakan: Boleh dipakai sebelum tidur dua kali seminggu. Boleh juga diikuti dengan Avene Clearance K Moisturizer (asidnya membantu mengecilkan liang pori). Produk ini mengandungi exfoliating beads, so kalau muka tak biasa dengan apa-apa sahaja bahan yang kasar macam scrub tu kan, elakkan dari memakai Mask ini. Biarkan mask selama 30 minit dan gosok perlahan menggunakan jari yang lembap.

pening mana satu nak pakai dulu? ha ini solution dia. follow je macam gambar di bawah okay!
 


 
post signature

Share:

4 comments

  1. Bestnya dapat produk untuk di riviewww

    ReplyDelete
  2. Amy, die cuma pakai untuk siang aje? xde serum ke utk malam?

    ReplyDelete
  3. amal dengan konsisten pasti result yang baik menanti

    ReplyDelete
  4. hehehe rajin nye nak tepek2.. akak ni pemalas =P

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.