Makan di DubuYo Nu Sentral

Makan di DubuYo Nu Sentral

 
11:42 p.m (schedule)
apartment
hindustan lagi
 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
alkisahnya, dah lama aku makan dekat Dubu Yo tapi baru berkesempatan untuk bercerita. haritu lepas sahaja dari fashion show, aku dan Ekin cari makan di Nu Sentral sebelum kami berdua ikut haluan masing-masing. 
 
Dubu Yo menarik perhatian dan nasib baiklah tak ramai orang. aku pun boleh je makan makanan Korea. actually, aku makan apa sahaja. hahahahahahaha. tapi haritu aku tak berapa sihat. aku demam panas. so, ini antara menu yang disediakan.  sorry gambar tak berapa jelas. mata aku kabur sudah masa tu.
 


 
bagi aku. aku tak berapa puas hati sikit sebab menu dia tak banyak pilihan. aku lebih suka makan di Street Cafe. situ lagi banyak choice. dan aku nak pilih Bingsu tapi dia kata tak ada. cis! aku kempunan dah makan bingsu. 
 
last-last aku order Kimchi Soondubu Jigae dan Roast Barley Tea. kawan aku pula pilih  Kimchi Soondubu Jigae dan Aloe Vera Punch. 


air barli dia pahit weyhhh. sebab tu aku minta air gula sendiri.. aku rasa air dia dalam RM7.


kiri tu taugeh, kanan tu kobis tak silap aku. ni semua satu set

kentang

nasi dia. sedaplah juga
Beef Soondubu Jigae Set. RM21.90

Spicy Toppokki (Rice Cake): RM17.30

suasana dia okay lah. santai je. ada tv terpasang lagu-lagu korea tapi aku tak faham pun. kenal pun tak. Super Junior je aku tahu hahaha. adoi. harga dia pun okay lah. cuma dari segi pilihan je aku tak berapa puas hati. 
 

nampak tak muka demam tu??? hahaha


Lokasi: Unit L4.04, Level 4, Nu Sentral, Jalan Tun Sambanthan, 50470, Kuala Lumpur
Tel/Fax: 03-2272 2116
 
post signature

Share:

8 comments

  1. saya mmg bukan tekak korea .. hehe tp cantik restoran ni

    ReplyDelete
  2. Banyaknya kedai makanan Korea yang baru dekat Malaysia ni.

    ReplyDelete
  3. tak berani nak try makanan Korea ni..
    takut tak sesuai dengan tekak... hahahahahaha..

    camne nak gi melancong ke Korea ni.. alahaaaiii... :p

    ReplyDelete
  4. Wahh... lama saya tak berblog.. tiba2 singgah sini tengok makanan macam2... fuhh selera tengok... marveles!!!.. :)

    ReplyDelete
  5. yeay lepas ni boleh try tempat ni bile balik KL. Halal yer?
    Suke toppoki.. dulu selalu masak sendiri.. sekarang ni tak berkesempatan nak buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaaAllah halal :)

      wah pandai masak sndri topokki? daebak!

      Delete
  6. nasi dia not bad. topokki kc tak berapa nak masuk sangat ahahahhaha. tapi overall okay lah hehhe

    kak amy kc tag kak amy di sini http://www.sayidahnapisah.com/2015/09/giveaway-rm200-by-mikhaicom-2015.html

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.