Pertemuan Aku dan Dia di Tahun Akhir Pengajian

1:32 a.m 
apartment
schedule post
 
assalamualaikum and hello lads!
 
https://r3lish.files.wordpress.com/2014/01/friends-on-beach.jpg
 
ha, memandangkan idea dah menjelma, aku buat je la di pagi hari macam ni. haha. eh, first of all, aku nak minta maaf sebab dah lama tak singgah blog kawan-kawan. maaf sangat. seribu kemaafan kupinta. sebab final exam sudah bermula. dan aku kena fokus dengan exam aku. lepas grad, aku akan balas dendam habis-habisan di blog! wee~
 
okay, berbalik pada tajuk aku tadi. bertemu dengan dia? siapa? haha. bertemu dengan kawan yang sangat ngam dengan aku. actually, aku sangat tersentuh sebab aku rasa masa ni ALLAH betul-betul fokus pada aku dan bagi aku keindahan lepas berapa lama aku bersedih hati. 
 
ingat tak aku pernah bersedih hati sebab kawan aku semakin berubah, semakin menjauhkan diri dari aku sejak dia bercinta? tak ingat? tak apa. benda dah berlalu. aku sedih. serious. aku rasa macam aku dah tak ada kawan dekat uniten ni. aku ni dah lah tak boleh bersendirian. kawan-kawan lain semua dah grad. 
 
lagipun, aku bukanlah peramah sangat orangnya. orang kena initiate conversation dahulu. barulah aku boleh masuk sekali. hahaha. aduh, fiil aku yang satu ni. disebabkan terlalu sedih, aku mengadu sendirian depan ALLAH, nampaknya sem depan (sem ni) aku akan keseorangan buat segala benda. give up. serius give up. 
 
http://quotespictures.com/wp-content/uploads/2013/05/sometimes-the-bad-things-that-happen-in-our-lives-put-us-directly-on-the-path-to-the-best-things-that-will-ever-happen-to-us-love-quote.png
credit to www.buzzquotes.com
 
tapi tiba-tiba sem ni bertemu dengan dia. kawan sekelas aku. Mek. sebenarnya banyak kali dah nampak Mek dekat mana-mana, tapi tak terasa nak tegur sebab tak kenal kan. hahahahaha. rupanya bila dah kenal, memang boleh ngam. macam-macam cerita. Mek banyak juga tolong aku. memang tak berkira. aku kalau orang tak berkira, 10 kali aku tak berkira dengan dia. 
 
https://superawesomecoolclub.files.wordpress.com/2013/05/tumblr_ly53xexxnb1qkecf4.jpg
credit to superawesomecoolclub.wordpress.com
 
serious rasa terharu. ALLAH sayang sangat dengan aku. kurniakan aku kawan walaupun aku sudah berada di akhir tahun pengajian. jumpa pula Dayah. bertekak sama-sama. bersembang sama-sama. tidur satu bilik bertiga. siapkan kerja masing-masing. kiranya betullah apa orang cakap. kita kena lalui kesedihan dulu sebelum ALLAH kasi ganjaran terbaik untuk kita. 
 
http://data.whicdn.com/images/65966071/large.gif
credit to weheartit.com

terima kasih sudi jadi kawan aku. 

adios~
 
 
 
 
post signature

Share:

9 comments

  1. gud luck for final ya ..
    yes sebaik tempat mengadu adalah Allah swt ^_^

    ReplyDelete
  2. kenangan abadi smpi bila2 nih., hihi2

    ReplyDelete
  3. hm..mirip kt umul bab bkwn tu.hiihihihi

    ReplyDelete
  4. so true....!!
    kadang-kala masa kita rasa sendirian tu lah Allah hantarkan insan2 istimewa untuk kita.. masa tu kita akan terfikir "mana la ko sembunyi selama ni...?? nape tak jumpa dari dulu...??" hahahahahaa... :)

    selamat meneruskan kehidupan sebagai pelajar ye Amy.. enjoy every moment tau.. and good luck utk final exam...!! :)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, dapat jumpa kawan yang boleh ngam dengan diri.

    ReplyDelete
  6. Semoga berjaya dalam exam & semoga sukses semuanya... :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.