Makan-Makan bersama Keluarga Besar di Rawang

Kenduri Kecil di Rawang



7:30 p.m
rumah
kekenyangan

assalamualaikum and hello lads!

ha, alhamdulillah kekenyangan. korang semua dah makan? sila makan cepat-cepat ye. jangan biarkan perut kelaparan. 

alkisahnya tadi kami semua satu family besar merangkap family aku, family pakcik-pakcik aku dan juga nenek aku singgah ke Rawang sebentar melawat keluarga pakcik aku yang berada di sana. pakcik aku ada bakar-bakar kambing. and memandangkan kami semua ada perbincangan penting yang perlu disettlekan secepat mungkin, so, lepas tengah hari je, terus ramai gerak ke sana.

eh eh, dan-dan kawasan rumah aku tak ada elektrik -.-

sampai je di Rawang. apalagi, serbu kambing lerrrr. seronok sangat. raya haritu tak dapat berkumpul ramai-ramai macam ni. sebab satu family raya Perak, satu family raya Pahang. kami raya Shah Alam je. ha, time ni dapatlah berkumpul ramai-ramai.






yang si kecil awal-awal dah naik atas main mainan diorang. hmm, kalau dah dapat kawan, makanan tu sebelah mata je dia pandang.





akhirnya, perbincangan bermula. serious semuanya. macam-macam nasihat aku dapat dari makcik-makcik dan pakcik-pakcik aku memandangkan mereka semua sudah menunaikan umrah di Mekah. okay, inshaa ALLAH akan kuingati nasihat tu sampai bila-bila. :)



semoga perjalanan ke sana berjalan dengan lancar. doakan perjalanan kami ye :) terima kasih.

 
 
 
post signature

Share:

5 comments

  1. wow daging kambingg tuuu siap buat salai agyyy hihi

    ReplyDelete
  2. Seronok berkumpul ramai2 kn..kak umul suka..tpi skrg kurang da nk buat gini..nenek da xde.. :'(

    ReplyDelete
  3. rare nya grill kambing guna sudip...! hehehehee...
    selalu orang guna penyelit kan..

    apapun best kalau dapat tempat grill bapak besar gitu.. puas tu buat bakar2..
    lepas tu siap laa satu badan bau asap and bau kambing.. kihh kihh kihh...

    ReplyDelete
  4. eh nak ke mekah ke? bila?
    semoga selamat pergi da balik ye

    menu tu memang awesome lah

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.