Gambar Adeline Villa, Gopeng Perak

Adeline Villa, Gopeng Perak

9:31 p.m
rumah
kekenyangan

 

assalamualaikum and hello lads!
ha, aku nak sambung cerita mengenai journey aku dan Hana di Adeline Villa, Gopeng Perak. sebaik sahaja lepas kami buat aktiviti caving di Gua Kandu. kami cuma bergambar-gambar di sekeliling Adeline Villa tu sementara berehat di dalam bilik.
untuk pengetahuan korang, pemilik kepada Adeline Villa ni memang sudah semestinya bernama Adeline. nampak baik aje orangnya. daripada apa yang diceritakan oleh Along, Madam Adeline pandai baca personaliti orang. wah, hebat tu. aku cuma boleh rasa sikit-sikit je. hahahaha. and Adeline Villa ini sudah lama ditubuhkan.
kalau korang betul-betul nakkan rumah bersifat alam semulajadi, maknanya tidak menggunakan aircond, ada juga. bilik kami kira high class sikit sebab ada air cond. daripada apa yang aku perhatikan, ada 4 jenis bilik dekat sini. semuanya lawa.

kat belah sana macam dalam construction


ini adalah surau. so, siapa-siapa yang maybe cuma singgah sini, boleh lah datang solat sementara


ini bilik yang sangat berdekatan dengan reception dan dewan makan. so, kalau malas nak mendaki, better ambil ni

kalau sayang sangat dengan kasut, boleh sewa kasut dekat sini. cuma RM3 sahaja sepasang


Ini dewan awam. kalau ada kelab datang sambil buat LDK, boleh juga.

Ha, itu adalah salah satu lagi jenis bilik yang ada. pakai solar. menarik kan

sinilah reception dia.
fuh, kalau diikutkan memang banyak betul gambar aku ambil. so, aku harap korang bersabar ye dengan gambar-gambar aku ni. hahahahahaa. 




ini juga jenis bilik yang lain. lebih dekat dengan Cafe.



kalau nak tahu kan, dekat Adeline Villa ni. sama ada certain malam atau setiap malam, akan diadakan pertunjukan api. tapi sayangnya, kami tak sempat nak tengok. sebab sibuk sangat layan Hindustan. hahahaha. 10 minit je rancangan. keluar-keluar dah habis. sedih T__T



Itulah Cafe dia. hanya dibuka pada waktu malam. tapi cuma ada jual air teh atau kopi sahaja.




selain pertunjukan api, ada juga campfire setiap malam. kalau sambil nak melepak dengan kawan-kawan bolehlah. tapi duduk lama-lama panas juga. hahahahaha. kami sempatlah duduk sekejap. lepas tu balik masuk bilik.




ini Bistro


Taraaa.. inilah bilik kami

 
okaylah. itu sahaja buat masa ini. esok aku sambung aktiviti Water Abseiling and Jungle Trekking okay. 

 kalau berminat nak datang sini, boleh cek website di bawah. aku sertakan juga map.




post signature

Share:

9 comments

  1. bestnye tempat ni..lawa semua gmbr amy..

    ReplyDelete
  2. Wooww cantik cntik pemndangan kat sini kannn

    ReplyDelete
  3. cantik nyeee. suasana kampung yg hijau...

    ReplyDelete
  4. memang nak cari la tempat best macam ni.. owh Perak.

    ReplyDelete
  5. Serious sejuk je mata memandang, Hijau sahaja pemandangan ^_^

    ReplyDelete
  6. pergh menarik ni.. nak bilik yang paling dekat n paling rendah =P

    ReplyDelete
  7. klau drive pergi sini..boleh terus bawak transport ke tempat tu ker..atau ade org cakap kena park satu tempat..then ade transpot lain ambik bawak masuk ke tempat tersebut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a dia depends dengan villa mana. macam adeline villa ni, ada sediakan transport. tapi kena bagitahu dia dulu la, (contact). kalau bawa naik pun boleh, ada je tempat parking. cuma macam kalau x biasa naik bukit berselisih dengan kereta lori semua, better naik transport dia sediakan.

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.