01/01/2015 - 02/01/2015 - Amy Syeera

Thursday, January 29, 2015

Siapa Amelia?

11:27:00 AM 48
Siapa Amelia?
11:23 a.m
apartment
harini FYP Presentation!!! tolong doakan aku ye. sobs T___T takutnya
 
disebabkan tension terlebih, aku pun buatlah something stupid and weird. is it weird? not really maybe. haha. whatever. 
 
aku cek nama aku dekat dictionary. and guess what i found.
 
 

Monday, January 26, 2015

Butterfly Beauty Project .:MAKEUP TIME REVIEW:.

10:38:00 PM 23
Butterfly Beauty Project .:MAKEUP TIME REVIEW:.
assalamualaikum and hello lads!

siapkan presentation, study kuiz and final exam. 
busy day busy day... rainy day...


kalini pasal makeup. well, what do i know about makeup? nada! zip! zero! tapi sejak aku bercampur dengan butterfly bloggers termasuklah kak Scha, aku mula tahu sikit-sikit pasal produk kecantikan ni. and aku tersikit obses pula. hahahaha.

dekat Malaysia ni, rasanya hampir 60% wanita berusia 18 tahun ke atas dah mula berjinak-jinak dengan peralatan mekap. yang lain masih lagi mengekalkan wajah asli mereka. untunglah kalau kulit dah serba serbi sempurna. tapi tak salah juga kalau kita nak serikan lagi wajah kita kan. bak kata lecturer aku, setiap perempuan mesti kena ada even compact powder at least dalam beg tangan dia. itu cukup simple lah. tapi sekarang apa yang aku ada?

Monday, January 19, 2015

SU 30Day 30Song Game : Day 7 Song 7

9:09:00 PM 15
SU 30Day 30Song Game : Day 7 Song 7
9:00 p.m
apartment
siapkan assignment sambil melalak.

assalamualaikum and hello lads!


kalini muzik yang aku pilih berentak kurang enak sikit untuk didengar. hahahaha. bagi sesiapa yang tak suka muzik kuat-kuat, sila jangan pasang ye. bagi yang selalu baca blog aku tu, dia tahu aku minat Muse, Fall Out Boys dan juga seangkatan dengannya.

so, here it goes.

What A Busy Month

3:44:00 PM 34
What A Busy Month
3:36 p.m
apartment
get ready nak pergi kelas... 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
ha, inilah assignment yang perlu aku buat tu. dari pukul 9 malam sampai ke 4 pagi (literally) kami satu kumpulan menyiapkan part masing-masing. kebetulan (takdir) hujan turun akhirnya setelah beberapa hari kemarau. memang sedap je buat kerja. tapi mata dah layu dah. mana taknya. lama juga siapkan. 

Churpremiere Into The Woods .:MOVIE REVIEW:.

11:06:00 AM 11
Churpremiere Into The Woods .:MOVIE REVIEW:.
10:31 a.m
apartment
banyak assignment and presentation
 
assalamualaikum and hello lads!
 
sebenarnya premiere screening ni dah lama. tapi harini baru dapat buat review. hari Sabtu lepas aku dengan group aku buat project work dari pukul 9 malam sampai 4 pagi. hahahahahaha. first time buat group discussion sampai ke pagi buta. tapi sebab nak habiskan juga, terpaksa kuatkan mata.
 
credit to www.playbuzz.com
IMDb rating : 6.6/10 (17 Januari 2015)
rating aku : 5/10

Saturday, January 17, 2015

Akhirnya Ku Ikut kata Hati

2:14:00 PM 40
Akhirnya Ku Ikut kata Hati
2:07 p.m
apartmet
on the way pergi rumah kawan. buat assignment. pfft~
https://stilettosandtequila.files.wordpress.com/2014/01/tumblr_lrxq5uvrg01r3s49co1_500.jpg

assalamualaikum and hello lads!

okay, akhirnya template aku dah siap sepenuhnya! dari pukul 7 pagi aku bersengkang mata buat benda ni. hahahahhaha.... cuma header je tak siap lagi. nantilah. ada kerja nak buat kejap. ada group work. minggu depan sudah mahu kena hantar.

aku nak ucapkan terima kasih dekat bloggers yang bagi support dekat aku walau aku busy mana sekalipun sampai tak sempat nak singgah lagi blog diorang. sorry ya. nanti lepas semua kerja dah siap, aku pergi ATTACK! semua rumah

tu je. adios~
 
 
 
 
 
 
post signature

Wednesday, January 14, 2015

Serabut

8:04:00 PM 40
Serabut
assalamualaikum and hello lads!
 
haish. haritu dah habiskan masa edit, gatai tangan lupa copy code. habis kena copy balik and edit semua benda -.-
 
so, buat masa ni, blog aku agak tak betul sikit ye. menu bar tu tak edit lagi. haiyaaaaa....
 
menyesal. 
 
 
 
 
post signature

Tuesday, January 13, 2015

Dia Hadir Semula

9:42:00 AM 18
Dia Hadir Semula

Monday, January 12, 2015

Tak Minat Cerita Melayu

6:36:00 PM 25
Tak Minat Cerita Melayu

Sunday, January 11, 2015

Soon To Be Mrs?

10:11:00 PM 63
Soon To Be Mrs?
9:34 p.m
apartment
dalam proses pengubasuaian blog. rasa bosan pula tengok serigala tu

assalamualaikum and hello lads!


aku tak tahulah untuk orang lain, tapi sejak dari form 4, otak aku dah terbayang pasal kahwin ni. masa sebelum form 4, rasa menyampah pula dengar orang duduk sebut aku nak kahwin dengan dia, aku nak wedding macam ni. bila dah dewasa sedikit *cewah*, barulah aku faham kenapa. 

Kembali - Far East

6:57:00 PM 20
Kembali - Far East
6:54 p.m
apartment
syahdu

assalamualaikum and hello lads!

Saturday, January 10, 2015

Tips Shopping Online di Lelong.My

12:54:00 PM 26
Tips Shopping Online di Lelong.My
11:47 a.m
apartment
craving Pizza. urghhh...

assalamualaikum and hello lads!
http://openmindsresources.com/wp/wp-content/uploads/2011/09/lelong-logo.png

tadi baru je berjogging di tempat baru dekat Putrajaya. okay, selama ni lalu baru tahu ada taman dekat situ -.- seronok! tapi since Xperia Arc S aku dah rosak T____T, tak dapat ambil gambar. aku pakai cokia je sekarang.

Friday, January 9, 2015

Shizens Lip Tattoo .:BEAUTY PRODUCT REVIEW:.

2:45:00 PM 20
Shizens Lip Tattoo .:BEAUTY PRODUCT REVIEW:.
1:44 p.m
apartment
google tempat jogging
assalamualaikum and hello lads!
seperti yang dijanjikan, aku kenalah buat review mengenai semua produk yang kami dapat semasa menghadiri majlis Christmas Dinner Party haritu. tapi kalini aku cuma akan bercerita pasal Shizens Lip Tattoo sahaja.


Nama Produk : Shizens Lip Tattoo
Kuantiti : 8ml
Kualiti : 
Sangat bagus. Tak over cair sangat mixture dia, so sangat selesa dipakai. Tahan lama.
Harga : RM168
Cara dapatkan : Make An Enquiry atau di lokasi yang tertentu (Kuala Lumpur)

Wednesday, January 7, 2015

Churpremiere Taken 3 .:MOVIE REVIEW:.

6:58:00 PM 36
Churpremiere Taken 3 .:MOVIE REVIEW:.
 6:11 p.m
apartment
layan Dil To Pagal Hai. filem dulu memang best.

assalamualaikum and hello lads!
credit to www.taken3movie.com

IMDb rating : 8.2 (7 Januari 2015)
rating aku : 6.2/10

Tuesday, January 6, 2015

SU 30Day 30Song Game : Day 6 Song 6

5:00:00 PM 18
SU 30Day 30Song Game : Day 6 Song 6
11:35 p.m
apartment
manual publish mode 
 
 

sorry Sakura Ungu! baru nak start balik. sebab busy. waaaaa... ni pun curi masa sebelum tidur. 

Monday, January 5, 2015

Konsert Bastille di KL Live - Life Centre bersama Hotlink

11:20:00 PM 35
Konsert Bastille di KL Live - Life Centre bersama Hotlink
10:35 p.m
apartment
busy balik minggu ni dengan minggu depan
 
assalamualaikum and hello lads!
 

nasib baik tak dapat meet & greet. kalau tak kaku tak tahu nak tanya apa. hahahhaa
 
sorry kalau tak berkesempatan nak singgah and komen blog korang. minggu ni dengan minggu depan dah start busy dengan progress report macam-macam subjek. *sigh* nanti ada masa aku datang jengah. ini pun dah dekat 3 hari tak update blog. huwaaaa....
 

Friday, January 2, 2015

My Top Disember 2014

9:32:00 PM 51
My Top Disember 2014
9:17 p.m
rumah member 
mengantuk
 
asssalamualaikum and hello lads!
 
haiya... mengantuknya mak. dari tengah hari naik train. akhirnya nak dekat magrib baru sampai rumah kawan. esok nak pergi konsert. weeee~ siapa pergi tengok Bastille? meh jumpa meh. 
 
okay, back to the story. aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada semua blogger yang rajin singgah ke blog aku yang tak seberapa ni. lagi-lagi my top komentator. sorry, aku tak ada masa nak kasi something. aku plan nak buat pakai AE pula. tapi ada masalah. waaa T____T
 
so, hanya terima kasih sahaja aku mampu ucapkan. yang sudi komen panjang lebar. yang sudi bagi nasihat. yang bagi semangat dekat aku. yang bagi kritikan membina. yang sudi menyanyangi aku. hahaha.... thank you so much.  

inilah dia top komentator yang paling aku sayang. cewah~ 
 
 

 
post signature

Thursday, January 1, 2015

Thunder Thursday

9:27:00 PM 26
Thunder Thursday

2014.

What a tough year for Malaysia. Hopefully, we’re strong day by day to face the reality and disaster. And keeps trust that everything happens for a reasons.
 
-someone-

post signature