05/01/2015 - 06/01/2015 - Amy Syeera

Sunday, May 31, 2015

Berkahwin dengan Orang Putrajaya

10:00:00 AM 14
Berkahwin dengan Orang Putrajaya

Kahwin Awal

1:21 a.m
rumah
penat. baru balik dari Banting

assalamualaikum and hello lads!

http://s3.favim.com/orig/46/engaged-engagement-jewelery-love-marriage-Favim.com-426959.jpg

apa khabar semua? :)  dah dua hari tak update. eh ye ke? ini pun schedule. sebab esok a.k.a harini aku akan mula busy. aku balik Uniten! woohoo. bajet suka. haha. padahal malasnya nak balik..zzz

ingat tak aku pernah cerita, masa awal-awal dulu bila orang cerita pasal kahwin, rasa nak tergelak je. dah kenapa korang bercerita pasal kahwin? korang semua baru je masuk form 4. then, apa yang aku sindir tu jadi dekat diri sendiri. bergosip dengan kawan-kawan pasal kahwin. haha.

http://www.girlsfav.com/images/beautiful-engagement-images-for-tumblr-2-8fd70.jpg
credit to google.com

tapi cerita hanya sekadar cerita. mula-mula tu rasa biasa je. lama-lama bila ramai kawan nak kahwin and sudah pun berumah tangga dan memiliki seorang cahaya mata, rasa macam alamak, dekatnya dah masa ni. kawan-kawan kau semua dah nak kahwin, kau ni sampai sudah single. ahaha.

bila dapat kad jemputan kahwin dari jiran or kawan-kawan kepada ummi and ayah aku, tak adalah rasa apapun. just datang kenduri then makan. tapi bila sahabat sendiri yang menjemput kita datang ke majlis mereka, masa tu mula lah hati kecil beremosi macam-macam.

maaf, aku tak berniat nak buat sesiapa yang berada di atas umurku dan masih belum berkahwin terasa. seriously, i'm so so sorry kalau ada yang kecil hati dengan statement aku ni memandangkan aku baru berusia 23 tahun which is still young untuk certain people.

tension kan bila orang terdekat yang kahwin ni, kita pun jadi mangsa. hahaha. sampaikan soalan pun dah advance.

"kaklong, nanti carilah suami dekat-dekat sikit. orang Putrajaya ke. senang."

aku dah tak tahu pula nak bereaksi macam mana. macam senang pula nak cari. hahaha. kalau dulu soalan boleh dibalas dengan senyuman sahaja.

"lepas ni kaklong pula kahwin. takkan tak ada 'kawan lelaki' kot?"

alamak. kawan memang ada. 'kawan' tu tak ada. hahahahahaha.

apapun, aku ucapkan tahniah pada Zulfadli dan Syazwan kerana sudah selamat beroleh cahaya mata sulung mereka masing-masing. alhamdulillah :)

credit to stforum.spacetoon.com

dan aku ucapkan tahniah pada Fauzan, Atiqah, dan sahabat MRSMKB yang lain yang sudah pun berumah tangga. :)

aku ucapkan tahniah in advance kepada Eti (kawan gila-gila aku) dan juga Izzah (kawan sekampung + kawan MRSM) for your engagement. semoga pertunangan tersebut akan bersambung dengan majlis perkahwinan yang diredhai oleh ALLAH. aamiin :)

tu je nak cerita. adios~
 
post signature

Friday, May 29, 2015

Selsema

4:16:00 PM 16
Selsema

Selsema kerana Menangis

 4:11 p.m
rumah
tak sedap badan

https://andradaprd.files.wordpress.com/2014/03/sick1.png

assalamualaikum and hello lads!

TAJUK PENCARIAN SPONSOR GIVEAWAY EFG MEGA RAYA

10:50:00 AM 3
TAJUK PENCARIAN SPONSOR GIVEAWAY EFG MEGA RAYA
Assalamualaikum dan salam sejahtera..



Thursday, May 28, 2015

Kalaulah Aku Dapat Ubah Masa Dulu

11:49:00 PM 18
Kalaulah Aku Dapat Ubah Masa Dulu

Andai Dapat Kuundur Masa

10:50p.m
rumah
layan lagu lama

assalamualaikum and hello lads!

http://static.tumblr.com/vkjuwyn/kegm0xkiw/tumblr_lpgk0k7f4o1qbgu79o1_500.jpg

tadi aku duduk blogwalking. dia selalu macam tu lah. bila kita tak ada idea nak menulis entri pasal apa, kita blogwalking. baca cerita orang. tak kisahlah nak jadi silent reader pun. tapi sayang jadi silent reader ni, orang tak kenal kita unless korang sendiri tak nak dikenali.

Wednesday, May 27, 2015

Dia Berubah kerana Seorang Lelaki

10:10:00 PM 19
Dia Berubah kerana Seorang Lelaki

Berubah kerana Lelaki

9:21 p.m
rumah
layan lagu sedih

http://28.media.tumblr.com/tumblr_lzy2lak4uu1qaobbko1_500.jpg

assalamualaikum and hello lads! haha. hello. even tajuk macam sedih and aku tengah layan lagu sedih, tak bermakna aku tengah sedih. ini cuma tadi tiba-tiba dapat ilham nak menulis pasal cinta. aduh, cinta lagi. aku ni dah kenapa entah minggu ni.

Tak Kusangka Cinta Itu Ada

4:11:00 PM 14
Tak Kusangka Cinta Itu Ada

Cinta Monyet Zaman Persekolahan

3:37 p.m
rumah
jadi babysitter

assalamualaikum and hello lads!

http://41.media.tumblr.com/3816bc74726045741e08a94058789ea5/tumblr_mgqh55pWxt1qgkt7co1_500.jpg

dalam duduk sibuk mencari idea untuk menulis entry, aku teringat kisah dulu yang pernah berlaku pada diri aku. haha. bila difikirkan semula, rasa kelakar je. tak sangka ada juga yang boleh jatuh suka dekat aku ni. dah la kita baru umur berapa tahun kan. budak hingusan lagi. aku pakai serkup tudung pun sampai tutup dahi dulu-dulu. hahahahahahaha.

Tanpa Sedar, Aku Mencintaimu

12:04:00 AM 11
Tanpa Sedar, Aku Mencintaimu

Cinta Aku dan Dia


Oh! This friendship...

Tuesday, May 26, 2015

Gula Semulajadi Lebih Sihat | RCC STEVIA SWEETNER

3:10:00 PM 3
Gula Semulajadi Lebih Sihat | RCC STEVIA SWEETNER

GULA SEMULAJADI RCC STEVIA SWEETNER


Royal Stevia Sweetner (RSS) merupakan produk yang mengandungi ekstrak dari daun stevia. Kemanisan yang terhasil dari daun stevia merupakan Pemanis Semulajadi yang 300 kali lebih manis dari gula biasa. Kajian klinikal menunjukan STEVIA berguna sebagai pengganti gula. Lebih dari sifat pemanis, kajian juga menunjukkan kesan penurunan tahap kawalan Diabetes, penurunan tahap tekanan darah tinggi dan penurunan berat badan untuk pesakit obesiti. 

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq

Berkawan Macam Kereta

12:57:00 PM 11
Berkawan Macam Kereta

Kawan Macam Kereta

12:34 p.m
rumah
berapa hari je lagi nak masuk uniten balik

car gif | Tumblr

assalamualaikum and hello lads!

Monday, May 25, 2015

Aku The Invisible Girl

9:46:00 PM 11
Aku The Invisible Girl

 The Invisible Girl

7:54 p.m
rumah
...

assalamualaikum and hello lads!

http://38.media.tumblr.com/tumblr_mczi6eDL4J1rsiemwo1_500.gif

Masa Mojo Tak Lama

7:03:00 PM 15
Masa Mojo Tak Lama

Mojo Mati Dilanggar Kereta

6:58 p.m
rumah
sedih

assalamualaikum and hello lads!


Bibik Menjadi Mangsa Tangisan

10:39:00 AM 15
Bibik Menjadi Mangsa Tangisan

Bibik dibuli budak-budak

10:22 a.m
rumah
jadi babysitter kejap lagi

assalamualaikum and hello lads!

Sunday, May 24, 2015

When Arrow Meets The Flash

6:41:00 PM 8
When Arrow Meets The Flash

Antara Dua

1:36:00 AM 17
Antara Dua

Tersangkut di Dalam Train


1:22 a.m
rumah
mengantuk

assalamualaikum and hello lads!


huwargh, penatnya. susah juga jadi cikgu template ni. adoi. tapi tak apa. ilmu mesti dikongsi bersama. 

Friday, May 22, 2015

Alhamdulillah, Selamat Melahirkan

5:52:00 PM 29
Alhamdulillah, Selamat Melahirkan
5:28 p.m
rumah
tension
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
apa khabar semua? aku harap baik-baik sahaja. alkisahnya malam tadi kucing  aku selamat melahirkan empat ekor anak kucing. haha. lama dia p duduk rumah abang pak cik aku. sebab nak buntingkan dia. 

Review Sayidah Napisah | Telegram Cinta

11:00:00 AM 28
Review Sayidah Napisah | Telegram Cinta

Review Sayidah Napisah

Exchange Feed Group


assalamualaikum and hello lads!


Nama: Sayidah Napisah
Umur: 19+5+6+3-2-9
Ciri-ciri lelaki idaman: Tak merokok, pandai main gitar, tinggi, tough, bertanggungjawab
Motto: Allah will always be there for me
Warna kegemaran: coklat, pink dan purple

so, korang dah dengar pasal Fendi Rocka dan juga Aku Penghibur a.k.a Acik. kalini kita dengar cerita pasal Sayidah Napisah pula atau lebih dikenali sebagai KC (Kak Cik). Pertama kali berkenalan dengan KC masa aku masuk dalam group EFG dulu, orangnya sangat peramah. termasuklah semua bloggers juga.

Thursday, May 21, 2015

Kali Pertama Jadi Babysitter

11:28:00 AM 28
Kali Pertama Jadi Babysitter

Pengalaman jadi babysitter

11:15 a.m
rumah
makan
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://www.babysittersnow.com/wp-content/uploads/2012/08/babysitter-questions.jpg
 
alkisahnya semalam bibik yang menjaga rumah dan mengasuh adik-adik sepupu aku sudah pun berhenti. sebab dia dah lama sangat bekerja dekat sini. bukan senang nak jumpa pengasuh yang bagus. 

Wednesday, May 20, 2015

Cara Kurus Terbaik Tanpa Makan Nasi

4:15:00 PM 23
Cara Kurus Terbaik Tanpa Makan Nasi

Set Kurus Terbaik

Set Kurus Terbaik


Pastinya Hari Raya nanti, ramai yang teringin kurus untuk bergaya bersama baju raya terbaik masing-masing. Sebagai wanita, spare part di bahagian perut, lengan dan peha amat membimbangkan jiwa dan raga. Walaupun berpuasa cukup sebulan, namun lemak-lemak degil amat sukar dibuang. Di sini CN nak berkongsi bersama anda Set Kurus Terbaik hanya dari Shaklee dengan bajet yang rendah dan mampu milik.

Tuesday, May 19, 2015

Khir Khalid VS Arz Moha

11:30:00 PM 73
Khir Khalid VS Arz Moha
11:25 p.m
rumah
sembang EFG

assalamualaikum and hello lads!
 
http://img.photobucket.com/albums/v325/madabouttheboy/Askars/Askars%20gifs/tumblr_lpjbn4IvFL1qdxmcwo3_r1_500.gif

disebabkan malam ni tak ada entry nak bercerita, aku nak tunjuk gambar je. hahahaa. rancang ke ni nak komen selang seli :D

Review Aku Penghibur | Bukan Sekadar Penghibur

3:00:00 PM 49
Review Aku Penghibur | Bukan Sekadar Penghibur

Review Aku Penghibur

assalamualaikum and hello lads!

review akupenghibur

aku penghibur? siapa pula aku penghibur ni? apa nama sebenar dia? kenapa aku penghibur? Apa yang nak dihiburkan? Macam mana nak menghiburkan?

Ramadhan Dining di M Cafe by Meesha Sukira, Plaza Damansara

12:20:00 PM 31
Ramadhan Dining di M Cafe by Meesha Sukira, Plaza Damansara

M Cafe by Meesha Sukira

Food Review Damansara

11:23 p.m
rumah
...


Monday, May 18, 2015

Q'SARRA Beauty Skincare Rahsia Kejelitaan Wajah

9:10:00 PM 8
Q'SARRA Beauty Skincare Rahsia Kejelitaan Wajah

Q'SARRA BEAUTY SKINCARE



Produk Q'Sarra Beauty Skincare adalah produk kecantikan dari Malaysia, selamat digunakan dan dijamin berkesan serta telah mendapat kelulusan GMP Dan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia). Tak perlu ragu-ragu jika digunakan.


Produk Q’Sarra Beauty diformulasikan dengan menggunakan bahan seperti Collagen, Serbuk Mutiara, Argan Oil,Vitamin E dan Vitamin C. Produk ini bebas dari bahan kimia berbahaya.

Makeup Does Not Kill Face

2:58:00 PM 24
Makeup Does Not Kill Face

Beauty Talk with Steven Sunny

Pakai Mekap Membahayakan

 

2:36 p.m
rumah
layan Hindustan. haha


assalamualaikum and hello lads!

Officially amysyeera.com

10:34:00 AM 33
Officially amysyeera.com

Domain Baru Blog

 
10:22 a.m
rumah
tak sedap badan
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
alhamdulillah, berbekalkan (aduh x concetrate dengar kucing aku bersembang)... berbekalkan pertolongan dari bloggers EFG dan juga tutorial dari >> Rahim Along << dan juga >> Wayne Harraz <<, siap juga akhirnya segala benda pasal domain blog ni. it's going to test your patience a lot. but it's worth it.
 

Sunday, May 17, 2015

SETIAP RUMAH PERLU ADA 1 PERIUK AJAIB GENERATION 2

9:00:00 AM 16
SETIAP RUMAH PERLU ADA 1 PERIUK AJAIB GENERATION 2

Periuk Ajaib Generation 2

assalamualaikum and hello lads!
 
Semua kene ada 1 Gadjet ini dirumah, 
Gadjet khas untuk kaum wanita & surirumah...
Boleh dibuat hadiah dan digunakan untuk keperluan harian anda dirumah.

Memperkenalkan Gadjet Are IKAN  "Periuk Ajaib Generation 2" Edaran Menang Glasware


Saturday, May 16, 2015

I'm Sarcastic, What About You?

11:17:00 PM 30
I'm Sarcastic, What About You?

Bercakap Sinis

10:32 p.m
rumah
letih tak hengat
 
assalamualaikum and hello lads!
 
https://thejalebichronicles.files.wordpress.com/2013/07/unusual_sarcasm_notice.jpg
 
alhamdulillah, tadi baru je selamat sampai dari Damansara. buat apa dekat sana? hehe. nanti aku cerita okay. alkisahnya, berjalan lagi dengan kak Scha Nazri. hahahaha. 
 

Friday, May 15, 2015

5 Produk Memikat Hati di Rakuten Malaysia

5:11:00 PM 15
5 Produk Memikat Hati di Rakuten Malaysia

ShopCoupons X Rakuten Blogger Contest

Shopping Online di Rakuten Malaysia


assalamualaikum and hello lads!

Premium Homemade Brownies Dan Blondies Sedap Tak Terkata!

12:06:00 PM 14
Premium Homemade Brownies Dan Blondies Sedap Tak Terkata!

Premium Homemade Brownies Dan Blondies Untuk Orang Kedah

11:51 a.m
rumah
layan The Big Bang Theory

assalamualaikum and hello lads!

P4302588ed

Thursday, May 14, 2015

Segmen Mother's Day Giveaway by Anil Wanina

10:39:00 PM 12
Segmen Mother's Day Giveaway by Anil Wanina

Jom Join Ceria 1st Giveaway!

10:11:00 PM 8
Jom Join Ceria 1st Giveaway!

Terima Kasih Kak Farrah MF

5:50:00 PM 22
Terima Kasih Kak Farrah MF
5:45 p.m
rumah
layan Hawaii Five-0
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
tadi, dapat surat dari posmen. tengok tulisan macam dah kenal. tulisan lawa, kemas. tapi takut salah orang pulakan. hehe.
 

Review Nota Purba | Fendi Rocka

8:00:00 AM 30
Review Nota Purba | Fendi Rocka

 Exchange Feed Group EFG

assalamualaikum and hello lads!



ha, pernah dengar pasal EFG tak? bukan bank, bukan bangunan, bukan kupon. tapi satu group blogger yang baru sahaja aku join. syok berkenalan dengan blogger lama dan baru di dalam group EFG ni. dan salah seorang darinya adalah blogger Fendi Rocka atau lebih dikenali sebagai FR.

Wednesday, May 13, 2015

Andai Ada Jodoh Bersama

11:24:00 PM 11
Andai Ada Jodoh Bersama

Apabila dua orang telah digariskan untuk dapat hidup bersama…

Kau Nak Makan Semua Tu? .:WORDLESS WEDNESDAY:.

11:31:00 AM 9
Kau Nak Makan Semua Tu? .:WORDLESS WEDNESDAY:.

Tuesday, May 12, 2015

Lunch di Thai Express, Petaling Jaya

11:32:00 PM 19
Lunch di Thai Express, Petaling Jaya

Thai Express Restaurant

10:52 p.m
rumah
bosan

assalamualaikum and hello lads!

credit to thaiexpress.com.sg

apa khabar semua? semoga sihat hendaknya. aku pun macam nilah. biasa je, tak ada apa yang menarik. kalini aku nak kongsi tempat makan dekat Petaling Jaya pula.

Doa Untuk Hari Ini

4:08:00 PM 13
Doa Untuk Hari Ini
4:07 p.m
rumah
...
 
 
credit to google
 
ehem, jangan ambil hati ya.  
post signature

SPY Training Boot Camp di Jump Street Trampolines Park, PJ

12:49:00 PM 14
SPY Training Boot Camp di Jump Street Trampolines Park, PJ

Jump StreetAsia Trampoline Parks, PJ

Spy Training Boot Camp

11:31 a.m
rumah
...

assalamualaikum and hello lads!
jump street trampoline parks review
alkisahnya haritu aku join contest. and aku berjaya menjadi salah seorang pemenang. alhamdulillah. rasa excited giloosss.. sebab apa? sebab dapat pergi Jump Street!! actually, first time aku dengar pasal Jump Street. yang aku tahu hanyalah 21 Jump Street dan juga 22 Jump Street. siapa sama dengan aku? hahaha.

Monday, May 11, 2015

Dinner di The Windmill Station, Nilai .:FOOD REVIEW:.

11:57:00 PM 26
Dinner di The Windmill Station, Nilai .:FOOD REVIEW:.

The Windmill Station

Bandar Baru Nilai

11:31 p.m
rumah
layan hindustan

assalamualaikum and hello lads!
credit to ellardus.diskstation.me
hari Sabtu lepas, aku bergerak ke Nilai naik ktm. untuk berjumpa dengan kak Scha Nazri. sebelum balik ke apartment kak Scha, kami singgah makan dulu di Bandar Baru Nilai. apa nama kedai dia? The Windmilll Station. wah, nama pun dah nampak ekslusif kan.

Sunday, May 10, 2015

Setulus Kasih Ibu oleh Ustazah Norhafizah Musa

10:04:00 PM 13
Setulus Kasih Ibu oleh Ustazah Norhafizah Musa

Sambutan Hari Ibu

Ustazah Norhafizah Musa

 

9:39 p.m
rumah
edit kolaj members efg

assalamualaikum and hello lads!

girls' day out


alhamdulillah, tadi selepas asar, selamat sampai semula ke kawasan masjid berdekatan rumah aku. alkisahnya, semalam nenek aku ajak pergi satu majlis ilmu ni. majlis ilmu dekat MBSA Shah Alam. aku tak dengar pula nenek aku cakap penceramah dia siapa.

Saturday, May 9, 2015

Judge Me, I'm Evil

2:29:00 PM 14
Judge Me, I'm Evil

Manusia Suka Menghukum Orang

Jahat dipandang hina

 

2:03 p.m
rumah
makan

assalamualaikum and hello lads!

manusia suka judge orang lain

selamat hari Sabtu semua :) harini aku akan berangkat ke Nilai. esok nak pergi Jump Street. yeah, semoga ALLAH permudahkan urusan aku dengan kak Scha ke Petaling Jaya. aamiin.

Friday, May 8, 2015

AirAsia Memperkenalkan T-Shirt Edisi Terhad sempena MAKNA

10:07:00 AM 12
AirAsia Memperkenalkan T-Shirt Edisi Terhad sempena MAKNA

Tshirt Limited Edition AirAsia

Dana MAKNA

9:32 a.m

assalamualaikum and hello lads!


ha, siapa pernah naik AirAsia? siapa teringin nak pakai baju ala-ala Pilot dan Stewardess tapi dalam versi T-Shirt sahaja? kalini AirAsia menawarkan T-Shirt Limited Edition sempena menaikkan dana untuk MAKNA.

Thursday, May 7, 2015

Pertama Kali Yang Mendebarkan

8:49:00 PM 24
Pertama Kali Yang Mendebarkan

Pertama Kali Aku

 
6:45 p.m
rumah
hujan lebat. alhamdulillah.

assalamualaikum and hello lads!
 

ha, tadi duk fikir nak buat entri apa nak buat entri apa, akhirnya dengan bantuan blogger EFGian, PapaGlamz, aku dapat fikir satu cerita. my first time. kalau korang, apa yang terlintas di fikiran korang pasal pertama kali tu?

Antara Biasiswa dan Pinjaman

12:37:00 AM 26
Antara Biasiswa dan Pinjaman

Biasiswa dan Pinjaman

IPTS dan IPTA


http://40.media.tumblr.com/60544ba003a975294b64150c06b17a50/tumblr_mtjd4gwuD31qmlu6to1_500.jpg

assalamualaikum and hello lads!

Wednesday, May 6, 2015

Kenal Pasti Sifat Serial Killer

4:50:00 PM 16
Kenal Pasti Sifat Serial Killer
4:21 p.m
rumah
...
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
alamak, macam takut je aku baca tajuk aku sendiri. seperti biasa, siapa yang kenal aku akan tahu aku sangat suka layan movies and TV shows ni. most of them, aku suka cerita pasal crime. well, sampai berangan nak jadi criminologist. wakakaka. okay, balik kepada tajuk.