08/01/2015 - 09/01/2015 - Amy Syeera

Monday, August 31, 2015

Wednesday, August 26, 2015

Lelaki Berjambang Lebih Seksi?

10:00:00 AM 21
Lelaki Berjambang Lebih Seksi?

Lelaki Berjambang Lebih Seksi

Tuesday, August 25, 2015

Saat Kita Bertemu .:PREVIEW:.

10:00:00 AM 14
Saat Kita Bertemu .:PREVIEW:.
10:33 p.m
apartment
searching for the perfect songs
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://data2.whicdn.com/images/14001166/large.jpg

Monday, August 24, 2015

Giveaway Voucher Emel Melinda Looi

9:50:00 PM 5
 Giveaway Voucher Emel Melinda Looi
http://jalanabadi172784.blogspot.com/2015/08/giveaway-voucher-emel-melinda-looi.html

Giveaway Voucher Emel Melinda Looi

Friday, August 21, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Sempena Bulan Kemerdekaan ini, Ainul nak buat 1 giveaway untuk kawan kawan.


Saturday, August 22, 2015

HOUSE | Rumah Berkonsepkan Midcentury Modernism

12:00:00 PM 10
HOUSE | Rumah Berkonsepkan Midcentury Modernism
10:45 a.m
apartment
layan Hindustan sambil blogwalking

assalamualaikum and hello lads!
 
Midcentury modern design

bagi yang rajin blogwalking dekat rumah aku, korang tahu aku peminat rumah berkonsepkan minimalist. lagi simple, lagi putih, lagi bagus. and masa duduk search dekat google, aku jumpa satu tema yang betul-betul kena dengan citarasa aku. apa namanya? Midcentury Modernism. alamak, aku tak tahu dalam melayunya jadi apa. 

Friday, August 21, 2015

Cara Unsend Email di Gmail

11:54:00 PM 6
Cara Unsend Email di Gmail

Cara Unsend Email di Gmail

11:34 p.m
apartment
layan Hindustan

http://38.media.tumblr.com/61495f323d89a6d73f16c5d96964b8b6/tumblr_inline_mk2aqpm2oT1qz4rgp.png

assalamualaikum and hello lads! alhamdulillah, presentation final year project aku dah habis!! happynya. kurang sikit rasa beban di dada. okay, aku nak sambung ke tajuk kita. unsend email?? eh, boleh ke? ha, bagi yang tak tahu, sebenarnya Gmail sudah perkenalkan setting baru untuk kita unsend email yang telah kita hantar tau!

Presentation Final Year Project

9:53:00 AM 12
Presentation Final Year Project

Presentation Final Year Project

assalamualaikum and hello lads!


alahai, pejam celik pejam celik, harini dah mula presentation FYP. actually, presentation start dari 21 August haritu. tapi supervisor aku memilih untuk mengambil tarikh dan masa ini. so, kami akur sahaja.

Percaya Sahaja dengan Janji-Nya

12:00:00 AM 5
Percaya Sahaja dengan Janji-Nya

Percaya dengan Janji ALLAH

 

kata kata hikmah

 

Thursday, August 20, 2015

Senarai Barang Penting yang Perlu Dibawa ke Universiti

2:00:00 PM 11
Senarai Barang Penting yang Perlu Dibawa ke Universiti
11:06 a.m
apartment
layan Hindustan sambil buat slide untuk presentation FYP

assalamualaikum and hello lads!

http://www.instylebuzz.com/wp-content/uploads/2015/03/tumblr_lrpkabl4o51qzlicjo1_500_large.png
apa khabar semua? moga sihat hendaknya in shaa ALLAH. :)

KAHWIN | 15 Jenis Tema Gabungan Warna Majlis Perkahwinan

10:00:00 AM 10
KAHWIN | 15 Jenis Tema Gabungan Warna Majlis Perkahwinan

15 Jenis Tema Gabungan Warna Majlis Perkahwinan

 

Wednesday, August 19, 2015

HOUSE | Idea untuk Menyimpan Beg Sekolah Anak-Anak

8:00:00 PM 4
HOUSE | Idea untuk Menyimpan Beg Sekolah Anak-Anak

Idea untuk Menyimpan Beg Sekolah Anak-Anak

 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
di rumah aku, bila setiap kali kemas, beg sekolah adik-adik antara reason aku tak pasti nak simpan dekat mana. bila letak dalam stor, takut nanti susah nak mencari. bila letak dekat depan, macam serabut sangat. dah sorang dua beg. bertimbun timbun semak pula. so ini antara inspirasi aku berjaya cari.

ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIQ

7:43:00 PM 4
ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIQ
menangi hadiah wang tunai RM350, parody gambar, parody aksi, giveaway pertama saya, dramatic uniq, blogger malaysia

Tempoh Menghantar Penyertaan : 5 hingga 31 Ogoos 2015 
Tempoh Pengundian : 1 hingga 15 September 2015 

Capricciosa Pasta&Pizza Sunway Pyramid .:Food Review:.

12:09:00 PM 10
Capricciosa Pasta&Pizza Sunway Pyramid .:Food Review:.

Capricciosa Pasta&Pizza Sunway Pyramid

 
11:21 a.m
apartment
harini maybe pergi site
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
alkisahnya haritu aku dapat pergi invitation under kak Irrayyan ke satu restoran Itali yang HALAL disahkan oleh JAKIM. apa nama restoran tu? Capricciosa Pasta & Pizza yang terletak di Sunway Piramid. 
 

Tuesday, August 18, 2015

Matlamat Aku Jadi Blogger

9:09:00 PM 12
Matlamat Aku Jadi Blogger

Matlamat Aku Jadi Blogger

8:46 p.m
apartment
layan lagu Hindustan

assalamualaikum and hello lads!

http://3.bp.blogspot.com/-3aABbxU_VQo/VbZa57qsIJI/AAAAAAAAPOg/qbTU2gABBU0/s1600/alone-bear-computer-.jpg

apa khabar semua? semoga baik sahaja hendaknya. aku alhamdulillah, sakit semakin beransur pergi. mudah-mudahan tak jatuh baliklah. aduhai. alkisahnya aku kena denda dengan pengetua EFG. OMG. kenapa kena denda? sebab aku tak dapat penuhkan entri sebanyak 31 dalam masa sebulan. tinggal 4 entri sahaja tapi memandangkan ada hal aku perlu selesaikan dulu, aku rela didenda. waaaa..

Sunday, August 16, 2015

Kuala Lumpur Fashion Week Ready to Wear 2015 Show di Pavilion Mall

10:00:00 AM 10
Kuala Lumpur Fashion Week Ready to Wear 2015 Show di Pavilion Mall

Fashion Week Kuala Lumpur 2015

9:33 p.m
apartment
tired
assalamualaikum and hello lads!

alkisahnya, haritu bertuah dapat invitation daripada Pavilion KL, aku dan kawan sekolah aku, Ekin berpeluang untuk tengok fashion show secara live di Pavilion Kuala Lumpur. Fashion Show ini mengambil masa selama seminggu. grand launch pada 10 Ogos 2015. kami pula hadir ke fashion show yang pertama iaitu pada 12 Ogos 2015 (Rabu). 

Saturday, August 15, 2015

Takkan Melupakanmu

10:43:00 PM 2
Takkan Melupakanmu
Baaton ko teri Hum bhula na sake Ho ke juda hum Na juda ho sake I could not forget your talks We could not be separated Even after being away Dil mein hai zinda Har ghadi tu kahin You are alive somewhere in my heart Every moment Ho ke juda hum Na juda ho sake Kitni chahat hai dil mein Tu jaane na Kaise dil ko samjhaaye Dil maane na You do not know the love That is in my heart How do I persuade my heart? It does not give in to my persuasion Baaton ko teri Hum bhula na sake Ho ke juda hum Na juda ho sake


Read more at KrazyLyrics: http://www.krazylyrics.in/2015/07/09/baaton-ko-teri-lyrics-translation/
Baaton ko teri Hum bhula na sake Ho ke juda hum Na juda ho sake I could not forget your talks We could not be separated Even after being away Dil mein hai zinda Har ghadi tu kahin You are alive somewhere in my heart Every moment Ho ke juda hum Na juda ho sake Kitni chahat hai dil mein Tu jaane na Kaise dil ko samjhaaye Dil maane na You do not know the love That is in my heart How do I persuade my heart? It does not give in to my persuasion Baaton ko teri Hum bhula na sake Ho ke juda hum Na juda ho sake


Read more at KrazyLyrics: http://www.krazylyrics.in/2015/07/09/baaton-ko-teri-lyrics-translation/
 http://41.media.tumblr.com/b9fe8977368c47e617d894da7859467e/tumblr_nkxf2jYYvE1qfdwsio1_500.jpg
Baaton ko teri Hum bhula na sake Ho ke juda hum Na juda ho sake I could not forget your talks We could not be separated Even after being away Dil mein hai zinda Har ghadi tu kahin You are alive somewhere in my heart Every moment Ho ke juda hum Na juda ho sake Kitni chahat hai dil mein Tu jaane na Kaise dil ko samjhaaye Dil maane na You do not know the love That is in my heart How do I persuade my heart? It does not give in to my persuasion Baaton ko teri Hum bhula na sake Ho ke juda hum Na juda ho sake


Read more at KrazyLyrics: http://www.krazylyrics.in/2015/07/09/baaton-ko-teri-lyrics-translation/Baaton ko teri Hum bhula na sake Ho ke juda hum Na juda ho sake I could not forget your talks We could not be separated Even after being away Dil mein hai zinda Har ghadi tu kahin You are alive somewhere in my heart Every moment Ho ke juda hum Na juda ho sake Kitni chahat hai dil mein Tu jaane na Kaise dil ko samjhaaye Dil maane na You do not know the love That is in my heart How do I persuade my heart? It does not give in to my persuasion Baaton ko teri Hum bhula na sake Ho ke juda hum Na juda ho sake


Read more at KrazyLyrics: http://www.krazylyrics.in/2015/07/09/baaton-ko-teri-lyrics-translation/
Baaton ko teri Hum bhula na sake Ho ke juda hum Na juda ho sake I could not forget your talks We could not be separated Even after being away Dil mein hai zinda Har ghadi tu kahin You are alive somewhere in my heart Every moment Ho ke juda hum Na juda ho sake Kitni chahat hai dil mein Tu jaane na Kaise dil ko samjhaaye Dil maane na You do not know the love That is in my heart How do I persuade my heart? It does not give in to my persuasion Baaton ko teri Hum bhula na sake Ho ke juda hum Na juda ho sake


Read more at KrazyLyrics: http://www.krazylyrics.in/2015/07/09/baaton-ko-teri-lyrics-translation/
Baaton ko teri Hum bhula na sake Ho ke juda hum Na juda ho sake I could not forget your talks We could not be separated Even after being away Dil mein hai zinda Har ghadi tu kahin You are alive somewhere in my heart Every moment Ho ke juda hum Na juda ho sake Kitni chahat hai dil mein Tu jaane na Kaise dil ko samjhaaye Dil maane na You do not know the love That is in my heart How do I persuade my heart? It does not give in to my persuasion Baaton ko teri Hum bhula na sake Ho ke juda hum Na juda ho sake


Read more at KrazyLyrics: http://www.krazylyrics.in/2015/07/09/baaton-ko-teri-lyrics-translation/

Friday, August 14, 2015

Hi-Tea di Wondermilk IOI Mall Putrajaya

2:33:00 PM 14
Hi-Tea di Wondermilk IOI Mall Putrajaya
1:42 p.m
apartment
dah solat Jumaat belum? 

assalamualaikum and hello lads!

dah lama aku tak update dekat sini. sampai dah jadi ayat cliche dah. alahai. in shaa ALLAH lepas aku habis semester ini, aku akan fokus pada blog dan kerja pula. moga-moga dapat bahagikan masa antara dua-dua.

Tuesday, August 11, 2015

Ciri Wanita yang Membuatkan Lelaki Tidak Curang

10:00:00 AM 49
Ciri Wanita yang Membuatkan Lelaki Tidak Curang

Ciri Wanita yang Membuatkan Lelaki Takkan Curang


assalamualaikum and hello lads!

ciri wanita lelaki suka

harini dapat assignment harder than i thought it would be. kalau korang sudah biasa tengok entri dari pihak lelaki mengenai ciri-ciri perempuan yang membuatkan lelaki tidak curang padanya, apakata kita tengok dari sudut fikiran dan hati perempuan pula. okay? 

klik sini untuk baca dari pihak lelaki >> Sifat Perempuan yang Membuatkan Lelaki Tidak Curang

kebiasaaannya kita selalu ditadahkan dengan ramai lelaki curang apatah lagi setelah berkahwin. bila dah berkahwin ni yang payah. sebab ikatan kita lebih kuat dari sekadar bercinta monyet kan. salah siapa sebenarnya? kita ke? kita tak boleh salahkan pihak lelaki sahaja sebenarnya. kita ni perempuan. jangan disangka perempuan tak ada KUASA untuk menggoda suami. kalau perempuan lain boleh menggoda lelaki orang, apatah lagi kita yang sememangnya ada hubungan halal dengan suami sendiri. 

mari kita tengok ciri-cirinya:

6. Setia hingga ke akhirnya


Hidup ni macam roda. ada jatuh, ada naik. tapi tak kiralah situasi mana-mana pun, perempuan yang tetap setia dengannya akan membuatkan lelaki sayang padanya. setiap kejayaan yang dikecapi oleh lelaki itu, ada sahaja kesan 'tapak tangan' dari seorang wanita yang setia padanya.

ciri wanita lelaki suka
credit to www.tumblr.com

janganlah pula marah dia kalau dia jatuh. manusia memang macam tu lumrahnya. 

5. Mendengar hanya sekadar untuk berkata-kata


I don’t want someone to hear me; I want someone to listen to me. -someone

Ada perbezaan antara mendengar, bolayan ataupun menunggu masa untuk bercakap. Bila kita mendengar, kita betul-betul menunjukkan minat pada apa yang dikatakan oleh lelaki itu.

ciri wanita lelaki suka
credit to www.pinterest.com

Bukan mudah nak mencari perempuan yang suka mendengar jika dibandingkan dengan yang asyik bercakap je tanpa henti. almaklumlah, perempuan ni sangat terkenal dengan mulut dia yang suka pot pet pot pet tanpa henti. ada je idea nak bercerita kan. tapi apa salahnya mendengar. semua orang ada cerita masing-masing yang dia nak kisahkan pada kita. ini maksudnya kita cuba meletakkan kepentingan si suami dahulu berbanding kita. 

4. Barang keperluan disediakan


kiranya kalau nak senang, macam ni lah. lelaki balik kerja, makanan dah tersedia. lelaki baru habis mandi, keluar je baju kain pelikat dah terhampar elok atas katil. Kita tahu apa yang dia suka. 

3. Tidak Tidur dalam Keadaan Marah


biasalah. dalam hubungan cinta ke keluarga ke persahabatan, ada sahaja perbalahan kan. siapalah yang tak pernah berbalah. Gaduh bertengkar tak semestinya kita tak ditakdirkan untuk berjodoh berdua, cuma ada masanya kita tidak setuju dalam sesetengah perkara.

ciri wanita lelaki suka
credit to www.pinterest.com

perempuan yang tidak menyimpan dendam akan selalu tidur dalam keadaan tenang. bukan mudah nak buat macam tu tapi kita pun kena pandai maintain tenaga positif dalam perhubungan kita.

2. Mengajar dan Diajar

I don’t want someone who is exactly like me; I want someone who brings out a different side of my personality. - guy

kadang-kadang seronok bila nampak seseorang passionate dengan something. ada yang suka adventure. pergi hiking, pergi swimming, pergi bungee jumping. ada masanya pasangan kita tak pernah pun buat aktiviti macam ni. masa ni lah nak ajar dia do something yang luar dari comfort zone dia.

ciri wanita lelaki suka
credit to rebloggy.com
ciri wanita lelaki suka
credit to republic.fm

dan bila dia boleh belajar passion kita, kita pun kenalah belajar passion dia pula. maybe dia suka orkestra, maybe dia suka main bola sepak. orang kata apa, minat boleh dipupuk. tunjuklah yang passion dia tu bukan sekadar perkara enteng untuk kita permainkan. setiap orang ada minat dia sendiri.

truly passionate people will always be tempted by other people’s passion

 

1. Be Dominant 

I don’t want routine; I want passion - guy

lain macam je aku punya title. haahahha. ini aku belajar dari kursus kahwin aku attend masa 2nd year haritu. hahaha. hello. pakwe tak ada pun boleh ambil kursus kahwin tau. 

ustaz tu kata. dalam perkahwinan ni, memanglah lelaki je yang kuat nafsu. tapi sekali sekala apa salahnya kalau si isteri yang minta dahulu. lelaki boleh rasa teruja dengan cara macam tu. maknanya bukan dia sahaja syok sendiri dalam hubungan intim. be dominant maksudnya, jadi wild in bed lah. bukan psycopath. cuma just be sexy in your own way.

ciri wanita lelaki suka
credit to fuxkingsalvatores.tumblr.com

malu? tak tahulah kot-kot ada lagi yang malu kan. tapi ingat. kebanyakan lelaki curang sebab tergoda dengan perempuan cantik dan seksi. kalau perempuan tu boleh buat, maknanya kita pun boleh juga jadi lebih seksi dan cantik. 

so itu sahaja kot yang boleh aku fikirkan. kalau ada lagi nak tambah, sila beritahu and kalau ada tak setuju dekat mana-mana bahagian juga, sila beritahu. terima kasih sudi baca. 

Your reality is your life; take control of it or risk it taking you down a dark path.

ciri wanita lelaki suka
credit to www.tumblr.com

 
 
 
 
post signature

Monday, August 10, 2015

Salah Mencintai Dia

11:14:00 AM 5
Salah Mencintai Dia

Friday, August 7, 2015

Oh My Life Partner

10:11:00 PM 5
Oh My Life Partner

My Life Partner

 
10:04 p.m
apartment
nyanyi
 
quote cinta

O my life-partner, the wait is nearly over
Look, the destination of love is calling out to us

Thursday, August 6, 2015

Life Hacks .:THUNDER THURSDAY:.

12:00:00 PM 6
Life Hacks .:THUNDER THURSDAY:.

Zalora Hijab Fashion 2015

10:00:00 AM 4
Zalora Hijab Fashion 2015

Zalora Hijab Fashion 2015



HIJAB FASHION 2015 TRENDS


http://cdn2.milled.com/contents/2015-01-16/PGS5ZyMLztHi-PwC/jFrAOOOE5J3N.jpg

The Islamic fashion industry is hitting the scene where designers are striving to serve the muslimah customers. Among the fashion trends getting attention from the fashionable muslimah ladies are the hijab fashion styles. This year it is seen that there are a few hijab fashion trends emerging in the industry. Women have explored and experiment their fashion looks with the various stylish hijab fashion tips. For the ladies who are out of the loop, below are three hijab fashion 2015 trends which you could probably pull off.

Fakta Anda Tidak Tahu Mengenai Kuch Kuch Hota Hai

1:06:00 AM 16
Fakta Anda Tidak Tahu Mengenai Kuch Kuch Hota Hai

Fakta Mengenai Kuch Kuch Hota Hai

12:45 a.m
apartment
layan lagu KKHH

assalamualaikum and hello lads!


ha, best tak layan filem Kuch Kuch Hota Hai dekat TV tu? aku tak dapat layan since aku duduk di apartment uniten lagi ni. tapi tak apa. dengar dia bercerita pun aku dah ingat part mana. well, aku obses Hindustan sejak dari umur 3 tahun. hahaha.

Sayaiday dan Ayueidris Giveaway August 2015

12:32:00 AM 8
Sayaiday dan Ayueidris Giveaway August 2015

Wednesday, August 5, 2015

Gathering 1 EFG KBBA 2015 di Dataran Shah Alam

10:00:00 PM 7
Gathering 1 EFG KBBA 2015 di Dataran Shah Alam

Gathering EFG KBBA 

Dataran Shah Alam

9:10 p.m
apartment
baru lepas makan burger

assalamualaikum and hello lads!

dataran shah alam


first of all. aku nak minta maaf sebab aku dah lama tak blogwalking. disebabkan bulan ni dan bulan depan aku akan jadi sangat busy dengan FYP and final exam final year aku. doakan aku ye. nanti aku dah grad, aku akan blogwalking habis-habisan. in shaa ALLAH.

Sambut Birthday Sepupu di Johnny Rockets, IOI Mall Putrajaya

12:00:00 PM 8
Sambut Birthday Sepupu di Johnny Rockets, IOI Mall Putrajaya

Johnny Rockets, IOI Mall Putrajaya

10:02 a.m
apartment
sarapan salad

assalamualaikum and hello lads!


alkisahnya hari Jumaat lepas aku terlalu sibuk menguruskan hal-ehwal yang berkaitan dengan diri aku sampai aku terasa nak tengok wayang. macam tahu-tahu pula sepupu aku ni yang aku nak tengok wayang. katanya ada tiket free memandangkan sepupu aku bekerja di GSC Alamanda. pergh, aku apalagi. bagai pucuk dicita ulam mendatang lah. eh, betul ke?

Monday, August 3, 2015

I Fine Thank You.. Love You .:MOVIE REVIEW:.

10:39:00 AM 11
I Fine Thank You.. Love You .:MOVIE REVIEW:.
8:25 p.m
apartment
busy buat assignment

assalamualaikum and hello lads!

review filem i fine thank you love you

IMDb rating: 7.3/10
rating aku: 8/10
Genre: Romantic Comedy

ha, actually movie ni dah lama sangat dah ditayangkan. adalah dalam tahun 2014 tak silap aku. filem ini bukan filem Indonesia, Malaysia mahupun Hindustan okay. ini filem Thailand. alkisahnya member aku Mek yang perkenalkan aku dengan Filem I Fine, Thank You..Love You ni. dia kata filem ni sangat-sangat kelakar dan at the same time ada terselit nilai-nilai lain.