10/01/2015 - 11/01/2015 - Amy Syeera

Saturday, October 31, 2015

Jus Orlin : Kecantikan Dalaman Bermula di Sini

10:00:00 AM 3
Jus Orlin : Kecantikan Dalaman Bermula di Sini

 Jus Orlin : Kecantikan Dalaman Bermula di Sini

9:39 a.m
office
..
www.amysyeera.com

Friday, October 30, 2015

Peluru Cinta

10:00:00 AM 2
Peluru Cinta

Saturday, October 24, 2015

5 Hotel Termahal di Malaysia

7:54:00 PM 8
5 Hotel Termahal di Malaysia

5 Hotel Termahal di Malaysia

Diskaun Hebat di Savingmart

Hotel Malaysia Expedia

 

assalamualaikum and hello lads!

Friday, October 23, 2015

Cara Buang Akaun Facebook Selepas Meninggal Dunia

12:00:00 PM 7
Cara Buang Akaun Facebook Selepas Meninggal Dunia

 Cara Buang Akaun Facebook Selepas Meninggal Dunia

 

Thursday, October 22, 2015

Persediaan Awal untuk Menunaikan Umrah

12:00:00 PM 14
Persediaan Awal untuk Menunaikan Umrah

Persediaan Awal untuk Menunaikan Umrah

Umrah di Bulan Disember

8:00 a.m
rumah
scheduled post

Wednesday, October 21, 2015

Makan-Makan bersama Keluarga Besar di Rawang

9:00:00 PM 5
Makan-Makan bersama Keluarga Besar di Rawang

Kenduri Kecil di Rawang



Cinta Dari Sudut Pandangan Mata Aku

11:00:00 AM 5
Cinta Dari Sudut Pandangan Mata Aku

Jerebu Kuning

9:41:00 AM 4
Jerebu Kuning

Jerebu Kuning

9:35 a.m
office
..

http://d.ibtimes.co.uk/en/full/1436231/china.jpg

Monday, October 19, 2015

Kisah Lucu Dua Nenek Ke Masjid

12:12:00 PM 12
Kisah Lucu Dua Nenek Ke Masjid

 Kisah Lucu Nenek

 

11:58 p.m
rumah
tidur

Friday, October 16, 2015

Sistem Tesco Online yang Efficient

11:43:00 AM 5
Sistem Tesco Online yang Efficient

Sistem Tesco Online Efisien 

Tesco Shah Alam

 
3:13 p.m
office
...


Monday, October 12, 2015

Wahai Suami, Ini Pesananku Kepadamu

10:00:00 AM 6
Wahai Suami, Ini Pesananku Kepadamu

 Pesanan Isteri Kepada Suami

 
 
 

Sunday, October 11, 2015

Penghargaan dari Orang Tersayang

8:00:00 PM 17
Penghargaan dari Orang Tersayang

 Penghargaan dari Orang Tersayang

 
12:16 p.m
rumah
keracunan makanan
 
 
assalamualaikum and hello lads!

Kalau Dah Takdir, Kenapa Nak Berusaha?

10:00:00 AM 6
Kalau Dah Takdir, Kenapa Nak Berusaha?

 Kalau dah Takdir, Kenapa Nak Berusaha?

 
1:01 a.m
rumah
scheduled post
 
 

Saturday, October 10, 2015

It's My Birthday Today!

8:07:00 PM 12
It's My Birthday Today!

It's My Birthday!

7:57 p.m
rumah
letih
 

assalamualaikum and hello lads!

Ucapan Lelaki Yang Ingin Di Dengari Wanita

2:00:00 PM 5
Ucapan Lelaki Yang Ingin Di Dengari Wanita

Ucapan Lelaki Yang Ingin Di Dengari Wanita

12:51 p.m
rumah
..

assalamualaikum and hello lads!

dulu pernah buat entri berkaitan cinta juga. kalini aku akan cuba buat entri mengenai apa lagi perkara yang perlu diucapkan oleh lelaki selain aku cintakan kau. mesti si perempuan dah acapkali dengar ayat I Love You ni berulang kali. kadang-kadang sampai benda ni jadi macam habit dan bukan betul-betul diucapkan dari sudut hati yang dalam.

hakikatnya, ada ayat lain yang boleh buat hati wanita tersentuh juga. apa dia tu? jom kita tengok.

1. Saya Minta Maaf


mesti kita pernah dengar ayat ni.

Men's ego and Women's emotion


sebenarnya tak susah pun nak minta maaf ni. tapi aku tak tahulah ego lelaki ni macam mana. kadang-kadang ada certain men memang tak nak mengaku kesalahan dia. bukan niat wanita nak bergaduh. dia cuma nak dengar ayat 'Sorry' tu je. menandakan yang dia memang betul. dan apalagi kita biasa dengar di mana-mana movie atau buku; Women are always right. cuba bandingkan dua situasi ni. mana kita lagi suka.

Perempuan : "Kenapa awak datang lambat? Dah pukul berapa dah ni."

Situasi 1: Lelaki : "Sorry, kereta ada masalah tadi."
Situasi 2: Lelaki : "La, saya dah datang ni kan. Okaylah tu."

2. Sokongan


perempuan ni ada masanya keyakinan dia boleh jatuh. so, dengan hanya cakap saya sokong awak menunjukkan korang suka dengan apa dia buat dan korang yakin dia mampu berjaya lakukan apa sahaja yang dia mahu.

contoh macam kita sebagai blogger ni. sedangkan hidup kita dengan dunia penulisan di dalam dunia blog lelaki tak boleh terima, apatah lagi dengan perkara lain. mungkin lagi remeh temeh dari ini.

3. Dating Jom


bukan pasangan kekasih belum berkahwin je boleh dating. pasangan yang dah lama berkahwin pun tak salah nak dating. tak ada istilah dah ada anak, dah ada cucu tak ada masa nak bercintan cintun ni. bila masa anak beranak dah ramai, akhirnya si lelaki dapat bawa si isteri keluar berdua, mesti dia suka. siapa tak suka kalau dapat kembalikan memori cinta masa dulu-dulu.

credit to weheartit.com

4. Penghargaan


kebiasaannya isteri yang sudah bergelar ibu memang banyak tanggungjawab. tak kisahlah sama ada bekerja ataupun surirumah sepenuh masa. surirumah tu pun bukannya kerja mudah. pagi-pagi dah bangun, dah siapkan sarapan, basuh pakaian semua, sediakan keperluan suami, siapkan anak-anak, hidangkan makanan tengah hari, kemas rumah, kemas luar rumah, bersiap-siap menunggu suami pulang, siapkan anak-anak semula dan sampailah tidur. itu pun masih tak habis lagi kerja yang ada.

ibu berkerjaya pun ada rasa susahnya. segala penat lelah ni rasa macam berbaloi sangat bila lelaki mampu hargai apa yang isteri lakukan dengan kata-kata cinta atau tunjukkan pada isteri betapa istimewanya dia di hati. dan sebab itu jugalah si lelaki memilih dia sebagai isteri pada suatu ketika dahulu.

5. Cantiknya Awak


perempuan. kalau tak risau pasal penampilan dia, bukan perempuan lah namanya. sedangkan artis yang kita tengok memang dah lawa pun boleh risau lagi dengan penampilan diri dia sendiri.

tak percaya? kalau mereka yakin dengan diri sendiri, kenapa perlu buat surgeri? sebab nak cantik kan??

credit to abdallagad.tumblr.com

lagi-lagi bila dah beranak pinak, bentuk badan memang akan berubah. kalau sungguh cintakan si isteri kerana diri dia seadanya, tunjukkanlah pada isteri yang dia sememangnya sentiasa cantik di mata anda. bukan mudah nak dapat bentuk tubuh macam zaman single dahulu.
 

6.  Saya Bangga dengan Awak

Bayangkan kita si perempuan seronok sertai satu program kurus 1 Malaysia ni. dan lama-kelamaan kita berjaya sampai ke tahap yang kita idamkan. si suami pula terasa sangat bangga dengan diri kita dan meluahkan betapa dia rasa kita ni hebat di mata dia. 

credit to imgarcade.com
sebenarnya simple things pun boleh buat perempuan rasa terharu. nampak isteri tengah sibuk jaga anak, si lelaki tolong masak dekat dapur ke. nampak isteri terkial-kial pakai helmet, lelaki tolong pakaikan ke. nampak isteri gayat kat tempat tinggi, lelaki tolong angkatkan ke. 

itu sahaja aku mampu kongsikan. ada apa-apa tak berkenan atau mahu tambah, silakan komen di bawah :)

adios~


 
 
 
post signature

Friday, October 9, 2015

KAMI 506 MRSM Kepala Batas 2009

2:15:00 PM 5
KAMI 506 MRSM Kepala Batas 2009

506 MRSM Kepala Batas 2009

11:55 a.m
home sweet home
happy

assalamualaikum and hello lads!


Thursday, October 8, 2015

Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com

12:46:00 PM 15
Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com

 Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com

 
http://www.syafiyahluv.com/2015/10/giveaway-2015-by-syafiyahluvcom.html 
 

Wednesday, October 7, 2015

Cabaran 7Hari | Apa Di Dalam Wallet Anda

4:30:00 PM 9
Cabaran 7Hari | Apa Di Dalam Wallet Anda

 Apa Ada Dalam Wallet Anda

3:46 p.m
rumah makcik
layan Hindustan

assalamualaikum and hello lads!

okay, mari kita sambung cabaran. cukuplah thesis degree tu buat aku tercabar dengan diri sendiri. aku nak cabaran santai macam ni je.

Dapatkan Diskaun Sehingga 50% di Vouchercodes

4:00:00 PM 16
Dapatkan Diskaun Sehingga 50% di Vouchercodes

 Dapatkan Diskaun Sehingga 50% di Vouchercodes

10:00 a.m
rumah
..


FUYOOO !!! GGIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

3:15:00 PM 7
FUYOOO !!! GGIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

http://mamadarwiish.blogspot.my/2015/09/fuyooo-giveaway-by-mama-darwiish.html
klik banner untuk join
FUYOOO !!! GIVEAWAY 
by Mama Darwiish

PROMOSI PENGHABISAN STOK L’AROME SLIMMING SERUM !!

10:00:00 AM 1
 PROMOSI PENGHABISAN STOK L’AROME SLIMMING SERUM !!



PROMOSI PENGHABISAN STOK L’AROME SLIMMING SERUM !!

Tuesday, October 6, 2015

Officially Graduated?

8:00:00 PM 7
Officially Graduated?

Officially Graduated

8:00 p.m
rumah makcik
blogwalking dan blogwalking

assalamualaikum and hello lads!
 

Makan Seafood di Haji Musa Medan Ikan Bakar Segar Melaka

12:00:00 PM 18
Makan Seafood di Haji Musa Medan Ikan Bakar Segar Melaka

Makan Seafood di Haji Musa Medan Ikan Bakar Segar

Muara Sungai Duyung

8:59 p.m
rumah makcik
habis dah weyh thesis

Cabaran 7Hari | Selfie Paling Comel

10:43:00 AM 7
Cabaran 7Hari | Selfie Paling Comel

 Cabaran 7Hari | Selfie Paling Comel

10:35 a.m
rumah makcik
layan Hindustan


assalamualaikum  and hello lads!

Friday, October 2, 2015

Sehari di Melaka | Padang Pasir Pantai Klebang

10:00:00 PM 21
Sehari di Melaka | Padang Pasir Pantai Klebang

 Padang Pasir Pantai Klebang

7:30 p.m
rumah makcik
letih

cuti cuti di melaka

assalamualaikum and hello lads!