Persediaan Kelengkapan Musim Sejuk Sebelum Ke Beijing

10:00:00 AM 2
sejuknyaaaa masa dekat Beijing haritu. nasib baik semua kelengkapan aku dah siap sedia letak dalam beg Deuter tu. penting sangat barang-bar...

Jenis-Jenis Manusia di dalam Bas Awam

10:30:00 AM 7
assalamualaikum and hello lads! apa khabar semua? dah ready ke nak menghadapi tahun baru 2017 ni? cepatnya masa berlalu kan. tak sangka aku...

Semoga Cinta Kita Berkekalan

12:34:00 PM 6
assalamualaikum and hello lads! korang kenal tak Arijit Singh? bagi sesiapa yang minat Hindustan akan tahu siapa Arijit Singh. sekarang ni ...

Hit The Road to BEIJING Day 1

4:00:00 PM 3
assalamualaikum and hello lads! ni hao. alhamdulillah. Ahad lepas baru sahaja aku mendarat di tanah air tercinta, Malaysia tepat pada 12:36...

Pengakhiran Hidup

10:24:00 AM 0
assalamualaikum and hello lads! salam Jumaat semua. semoga semuanya dalam kesihatan yang baik. jangan lupa baca surah al-Kahf. okay, nak sa...

Doakan Perjalanan Kami

12:00:00 PM 5
assalamualaikum and hello lads! alhamdulillah, pejam celik pejam celik, dah masuk 1 tahun aku menunggu saat ini. plan nya dari tahun lepas ...

Tukar Kad ATM yang Terbaru

10:00:00 AM 3
assalamualaikum and hello lads! ini scheduled post. mengantuk sangat-sangat. tapi dah janji dengan diri nak buat entry at least sehari seka...

Hi Tea di Haagen Dazs Nu Sentral

10:00:00 AM 3
assalamualaikum and hello lads! Sabtu lepas aku keluar dengan member aku ke Amcorp Mall sebab dia ni peminat barangan antik. and dia kata s...

Permohonan BR1M 2017 Sudah Bermula

9:39:00 AM 4
Seperti apa yang telah dibentangkan dalam Bajet 2017, Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BRIM) untuk 2017 telah dinaikkan setinggi RM1200. Sesiapa...

Cara Memilih Boots yang Betul

9:00:00 PM 3
bila aku sebut boots, kawan lelaki aku suka bayangkan boots PCK (Pua Chu Kang) warna kuning tu. kurang asam betul -.- memang saje mengusik ...

Dilema Pilih Antara Universiti atau Politeknik

9:00:00 PM 4
ah stressnya! mana satu yang terbaik untuk aku ni?? kalau pilih ni, nanti jadi macam mana? kalau pilih tu, nanti ramai mengata pula! habis ...

Perempuan Mulakan Langkah Dahulu Ketika Mencari Jodoh?

4:00:00 PM 8
assalamualaikum and hello lads! kalini pasal cinta lagi. punyalah lama fikir nak buat entri pasal apa. sampai aku berselisih dengan someone...

Jualan Online Revolution Sale Lazada Sudah Bermula!

10:02:00 AM 3
Lazada Membawa 1000 Jenama untuk Jualan dalam Talian Terbesar di Asia Tenggara Lazada Malaysia menawarkan jenama terkemuka dengan taw...

Confident Goreng Keropok Lekor, Ini Padahnya

9:00:00 PM 8
assalamualaikum and hello lads! siapa pernah goreng keropok lekor?? ha, siapa yang biasa goreng, memang tahulah keropok lekor ni ada macam-...

Lethal Weapon | New Crime Drama Series

3:00:00 PM 2
assalamualaikum and hello lads! ha, sini aku nak tanya. siapa biasa layan cerita TV series macam CSI Miami, Chicago PD, Dexter and macam-...

Reunion 2nd batch MRSMKB di Majlis Perkahwinan Da'i Izzhar Nazri dan Ilyani

10:00:00 AM 4
assalamualaikum and hello lads! harini dah awal bulan November pun kan. cepatnya masa berlalu. tak sangka dah nak masuk 7 bulan aku kerja d...

Membeli dengan Lebih Murah dan Bijak di ezbuy Malaysia

4:00:00 PM 3
setiap kali buka browser di laptop sahaja, tangan aku pasti gatal untuk search website shopping online. tak kisahlah apa sahaja. then, aku ...

Rahsia Kekal Muda Walaupun Sudah Berusia 47 Tahun

10:00:00 AM 2
percaya atau tidak, aku sedang membicarakan mengenai ummi aku sendiri. takkanlah aku pula yang berumur 47 tahun kan. walaupun jurang umur k...

Graduan Menganggur, Adakah Salah Kami Sendiri?

4:00:00 PM 10
assalamualaikum and hello lads! good morning everyone. as usual, setiap hari Isnin memang aku sibuk sedikit. mengumpul data dari semua vend...

5 Perkara Aku Belajar Semasa Dibesarkan oleh Ibu Tunggalku

9:30:00 PM 6
Pernah tak rasa betapa susahnya hidup kita ni kadang-kadang? baru sahaja hendak merasai hidup penuh nikmat, tiba-tiba sahaja datang lagi uj...

Bibir Terkena Infection

10:00:00 AM 8
Asssalamualaikum and hello lads! apa khabar semua? aku harap semuanya sihat sahaja sepanjang bulan ini In Shaa ALLAH. tapi apa pula jadi de...

Sambut Birthday di Bukit Nanas Forest Reserve Kuala Lumpur

4:00:00 PM 10
siapa sangka di tengah bandar kota yang sangat sesak dan penuh dengan bangunan pencakar langit, ada terselit satu kawasan hutan simpan. Pad...

My Instagram

Copyright © The Minimalist Traveler. Made with by OddThemes