Persediaan Kelengkapan Musim Sejuk Sebelum Ke Beijing

10:00:00 AM 2
sejuknyaaaa masa dekat Beijing haritu. nasib baik semua kelengkapan aku dah siap sedia letak dalam beg Deuter tu. penting sangat barang-bar...

Jenis-Jenis Manusia di dalam Bas Awam

10:30:00 AM 7
assalamualaikum and hello lads! apa khabar semua? dah ready ke nak menghadapi tahun baru 2017 ni? cepatnya masa berlalu kan. tak sangka aku...

Semoga Cinta Kita Berkekalan

12:34:00 PM 6
assalamualaikum and hello lads! korang kenal tak Arijit Singh? bagi sesiapa yang minat Hindustan akan tahu siapa Arijit Singh. sekarang ni ...

Hit The Road to BEIJING Day 1

4:00:00 PM 3
assalamualaikum and hello lads! ni hao. alhamdulillah. Ahad lepas baru sahaja aku mendarat di tanah air tercinta, Malaysia tepat pada 12:36...

Pengakhiran Hidup

10:24:00 AM 0
assalamualaikum and hello lads! salam Jumaat semua. semoga semuanya dalam kesihatan yang baik. jangan lupa baca surah al-Kahf. okay, nak sa...

Keseronokan Aktiviti Di Port Dickson

10:30:00 PM 4
pernah tak korang rasa Malaysia ni sebenarnya memang cantik? cuma bila kita dah dari kecil memang duduk di tanah air ni, kita macam terlepa...

Doakan Perjalanan Kami

12:00:00 PM 5
assalamualaikum and hello lads! alhamdulillah, pejam celik pejam celik, dah masuk 1 tahun aku menunggu saat ini. plan nya dari tahun lepas ...

SYAHIRAH VITALIS EAU DE COLOGNE

10:06:00 AM 1
Baru-baru ini, Syahirah telah melancarkan koleksi wangian terbarunya di Malaysia – Syahirah Vitalis Eau De Cologne. Haruman yang memiliki k...

Tukar Kad ATM yang Terbaru

10:00:00 AM 3
assalamualaikum and hello lads! ini scheduled post. mengantuk sangat-sangat. tapi dah janji dengan diri nak buat entry at least sehari seka...

Hi Tea di Haagen Dazs Nu Sentral

10:00:00 AM 3
assalamualaikum and hello lads! Sabtu lepas aku keluar dengan member aku ke Amcorp Mall sebab dia ni peminat barangan antik. and dia kata s...

Permohonan BR1M 2017 Sudah Bermula

9:39:00 AM 4
Seperti apa yang telah dibentangkan dalam Bajet 2017, Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BRIM) untuk 2017 telah dinaikkan setinggi RM1200. Sesiapa...

Cara Memilih Boots yang Betul

9:00:00 PM 3
bila aku sebut boots, kawan lelaki aku suka bayangkan boots PCK (Pua Chu Kang) warna kuning tu. kurang asam betul -.- memang saje mengusik ...

Review Filem Dear Zindagi | Shah Rukh Khan & Alia Bhatt

10:00:00 AM 6
don't let your past blackmail your present and ruin your beautiful future . aku suka dengan quote ni. quote yang disebut oleh Dr Jehang...

Jus Qalbi al-Ehsan MAHA di MAEPS Serdang 2016

8:16:00 AM 3
1 Disember hingga 11 Disember 2016 merupakan pameran MAHA 2016. Apa yang menarik di MAHA 2016, MAEPS Serdang ini? Aku tak akan lepaskan pel...

Dilema Pilih Antara Universiti atau Politeknik

9:00:00 PM 4
ah stressnya! mana satu yang terbaik untuk aku ni?? kalau pilih ni, nanti jadi macam mana? kalau pilih tu, nanti ramai mengata pula! habis ...

Beli Online Barangan Muslimah | Handsock

10:09:00 AM 4
assalamualaikum and hello lads! setelah sekian lama tak menulis. aku rasa macam asyik mungkir janji je, nak update hari-hari last minggu be...

Sanam Teri Kasam Movie

10:00:00 AM 4
assalamualaikum and hello lads! ingat tak haritu aku ada share satu lirik lagu dari satu movie yang bernama Sanam Teri Kasam. tak silap aku...

Perempuan Mulakan Langkah Dahulu Ketika Mencari Jodoh?

4:00:00 PM 7
assalamualaikum and hello lads! kalini pasal cinta lagi. punyalah lama fikir nak buat entri pasal apa. sampai aku berselisih dengan someone...

Jualan Online Revolution Sale Lazada Sudah Bermula!

10:02:00 AM 3
Lazada Membawa 1000 Jenama untuk Jualan dalam Talian Terbesar di Asia Tenggara Lazada Malaysia menawarkan jenama terkemuka dengan taw...

This I Promise You, My Love

10:00:00 AM 10
assalamualaikum and hello lads! alkisahnya semalam sangat bosan, aku mencari satu movie Hindi yang dah lama aku download tapi tak berkesemp...

Jus Qalbi al-Ehsan Penawar Penyakit Kolestrol

10:00:00 AM 3
assalamualaikum and hello lads! nak tahu tak, sejak dari 2 minggu lepas, aku asyik jatuh sakit je. aku ni memang antibiotik tak berapa kuat...

Confident Goreng Keropok Lekor, Ini Padahnya

9:00:00 PM 8
assalamualaikum and hello lads! siapa pernah goreng keropok lekor?? ha, siapa yang biasa goreng, memang tahulah keropok lekor ni ada macam-...

Lethal Weapon | New Crime Drama Series

3:00:00 PM 2
assalamualaikum and hello lads! ha, sini aku nak tanya. siapa biasa layan cerita TV series macam CSI Miami, Chicago PD, Dexter and macam-...

Reunion 2nd batch MRSMKB di Majlis Perkahwinan Da'i Izzhar Nazri dan Ilyani

10:00:00 AM 4
assalamualaikum and hello lads! harini dah awal bulan November pun kan. cepatnya masa berlalu. tak sangka dah nak masuk 7 bulan aku kerja d...

Tips Hilangkan Bosan dengan Games Online

4:30:00 PM 3
seharian bekerja memang sangat penat dan meletihkan! sebab apa? sebab aku ni tiap-tiap minggu hadap kerja sama even datanya berlainan. makl...

Filem Terbaru Shah Rukh Khan | Dear Zindagi

10:00:00 AM 6
pejam celik pejam celik, who knows dah berpuluh tahun Shah Rukh Khan berlakon kan. tengoklah sampai dah usia masuk ke angka 50an pun, dia m...

Membeli dengan Lebih Murah dan Bijak di ezbuy Malaysia

4:00:00 PM 3
setiap kali buka browser di laptop sahaja, tangan aku pasti gatal untuk search website shopping online. tak kisahlah apa sahaja. then, aku ...

Rahsia Kekal Muda Walaupun Sudah Berusia 47 Tahun

10:00:00 AM 2
percaya atau tidak, aku sedang membicarakan mengenai ummi aku sendiri. takkanlah aku pula yang berumur 47 tahun kan. walaupun jurang umur k...

Graduan Menganggur, Adakah Salah Kami Sendiri?

4:00:00 PM 9
assalamualaikum and hello lads! good morning everyone. as usual, setiap hari Isnin memang aku sibuk sedikit. mengumpul data dari semua vend...

5 Perkara Aku Belajar Semasa Dibesarkan oleh Ibu Tunggalku

9:30:00 PM 6
Pernah tak rasa betapa susahnya hidup kita ni kadang-kadang? baru sahaja hendak merasai hidup penuh nikmat, tiba-tiba sahaja datang lagi uj...

Bibir Terkena Infection

10:00:00 AM 8
Asssalamualaikum and hello lads! apa khabar semua? aku harap semuanya sihat sahaja sepanjang bulan ini In Shaa ALLAH. tapi apa pula jadi de...

Sambut Birthday di Bukit Nanas Forest Reserve Kuala Lumpur

4:00:00 PM 10
siapa sangka di tengah bandar kota yang sangat sesak dan penuh dengan bangunan pencakar langit, ada terselit satu kawasan hutan simpan. Pad...

My Instagram

Copyright © The Minimalist Traveler. Made with by OddThemes