Thursday, January 21, 2016

Winter Escapade | Alexandria
1:50:00 PM

Winter Escapade | Alexandria

14 comments:

  1. terliur tgk buah delima..

    boot tu sgt comel!! kalau rasa dh tanak pakai bagi akak yer..akak pon suka boot..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe. sdap kak buah delima dia. manis.

      comel kan! tak nak kasi. suruh hubby belikan :P

      Delete
    2. kak sal takde hubby, so bolehla bagi ..hehe

      Delete
  2. Amyyy, haha gigih baca post panjang ni :D

    1. Comel je baca part boot paras betis tuu. amy pakai warmer tak? kite selalu pakai ala2 legging baru pakai jeans kat luar. Kan bila jeans kita longgar2 kan, angin boleh masuk ikut bawah, tu yg rasa sejuk tuu. Apatah lagi pakai kain kan :)

    2. Zoo tu macam kat RnR ke? Woah!

    3. Kagum la dgn pakcik2 yang berjalan jauh dalam trip ni. Masa kita bawak parents jalan2 dulu, rasa bersalah sgt sbb ada tmpt yg nak taknak kena jalan banyak. Even teksi pun rasa tak nak terima bila kitorang bgtaw nak ke satu2 tmpt sbb katanya kalau naik kereta, dekat sgt tak berbaloi.

    4. Library dia memang senyap sangat ke? Woahh, terbayang2 betapa senyap kalau pensel atuh pun satu library boleh dengar. :D

    5. Air mineral mahal ea? Ahaaa, tetiba teringat kawan2 kat Mesir, Jordan pernah cerita even air tangki kat rumah pun limited T__T

    6. Buah2an tuuuu. :D kita pun kalau balik msia, mak ayah kirim all those berries, kadang2 nak dekat 5-7kg je untuk buah2an tuu. Kite boleh bayang lahh orang excitet tengok buahan murah2

    7. Dah lama tak tengok orang kilatkan kasut. :) murah rezeki pakcik tuu.

    8. Baru tahu beza kubur & makam. Thank you share!

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha panjang gila kan! sorry hahahahaha. tapi maceh sudi baca :)

      1. tak pakai. masa dekat Mekah baru pakai. hehehe. tu yang sejuk bukan main. fuh.

      2. iyela. rasanya dia RNR. tapi ada zoo pula. unik kan. hahaha.

      3. tu la. sian kat nenek2 sebab ada yang kena jalan kaki jauh. tapi ni memang nenek sendiri yang nak pergi, so gagah jugalah berjalan ehehe. alhamdulillah ALLAH bagi kekuatan.

      4. tak pastilah. sebab kita tak masuk dalam library. kita duduk area luar dia je heee

      5. ye awakkk. air mineral dia kan kalau convert ke Malaysia dah RM4. uish. baiklah beli orange juice ke carrot susu ke. sama juga regenya haha. siannya diorang air limited T__T

      6. wahhhhhhh nak kem berries juga bole x? :P

      7. heheheh kan. kita pun sama. memang murah rezeki :)

      8. kita pun baru tau masa p makam haritu hehehehe

      Delete
  3. ya Allah kak amy, seronoknyaaa jalan2 negara org XD
    Teruja tgk library tu. luas betul ! hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. alhamdulillah rezeki Allah bagi :)

      luas kan!

      Delete
  4. Cantik-cantik sungguh view dia. Suka tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. lawa kan. nnti try la pergi sana :D

      Delete
  5. tak apalah amy kalau tulis lambat pun, berbaloi baca entry panjang dan banyak gambar macam ni..

    ReplyDelete
  6. ngeri kalau nampak orang Arab bergaduh besar..dhla diorang memang besar

    ReplyDelete
  7. woooo borong boots eh.. eehe tp kat tempat orang mmg lawa lawa semua.. rasa nak angkut semua skali.. akak beli jugak tp bukan boots melawa.. boots nak tahan sejuk hahaha..

    ReplyDelete
  8. sronok kan jalan2 Amy ? insyallah ada rezeki kita plan jalan sama ye..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.