booking beauty salon and spa near you

 booking beauty salon and spa near you

 spa online di Bfab



Assalamualaikum and hello lads!


Sebelum aku melangkah lebih jauh, aku nak tanya siapa antara korang yang suka SPA? Kalau ye, aku juga salah seorang darinya. Aku memang teringin nak memanjakan diri dengan spa atau massage yang ada di mana-mana pusat rawatan kecantikan yang berdekatan.

Tapi sebanyak-banyak pusat spa dekat Malaysia ni, dekat mana je yang murah dan best? Mesti susah nak carikan. Kalau tahu pun, maybe dari kawan-kawan kerja. Habis aku ni nak tahu dari mana? Aku baru sahaja bekerja dan semua pekerja dalam company tu adalah saudara mara aku sendiri. Kawan-kawan sekelas aku dulu pun tak berapa minat dengan spa ni. Haha, diorang kata mahal.

Iye, memang tak dinafikan memang mahal. Jadi macam mana caranya untuk tahu pusat spa yang terbaik untuk kita? Ha, dekat dalam website BFab ni. Kita boleh pilih mana jenis spa yang kita berkenan. Jom kita tengok apa yang menarik dengan Bfab ni so we can learn on how to book beauty salon and spa near you :D

Memandangkan aku ni duduk dalam kawasan Shah Alam, jadi aku pilih area berdekatan sini sahaja. Antaranya macam Petaling Jaya, ataupun Kuala Lumpur. Kita boleh narrow search kita dengan cara macam ni sahaja. senang kan! memang senang. sebab aku pernah cari dekat website lain, aku dah berminat dah dengan spa dia, rupa-rupanya lahai dekat Johor. takkan aku nak habiskan duit semata-mata sebab nak pergi Johor tu kan? 



so, jadi kita buat dengan cara ini. kalau perasan, dia ada dua pilihan. sama ada Book Treatments ataupun Find A Salon. pilih mana satu korang lebih comfortable in searching what you are looking for. kalau Find A Salon tu korang dah tahu nama spa dia, cuma nak cari dekat mana lebih dekat dengan tempat tinggal. so I choose Book Treatments.



Ha, bila dah tekan Find tu, apa lagi tengoklah apa jenis spa yang akan ditawarkan di tempat yang korang dah berkenan sangat tu. Ada macam-macam jenis rawatan rupanya mengikut tempat spa yang kita pilih. Contohnya macam aku pilih Adorabelle ni. tempatnya terletak di Petaling Jaya. lebih dekat untuk aku pergi berbanding Kuala Lumpur. rupanya bukan ada spa sahaja di tempat ini. ada pelbagai jenis perkhidmatan yang ditawarkan. dan ada juga duration hours ditunjukkan. so senang untuk korang decide bila untuk pergi.


 then, scroll bawah akan jumpa perkhidmatan dia. 



Setiap spa berbeza harga service dia. so, kalau nak tahu, search sahaja lagi sehingga kita berpuas hati then baru book dekat website Bfab ni. senang kan? semua sekarang ni ada di hujung jari kita sahaja. 

kalau dah habis decision, ha apalagi jom kita checkout. masa ni baru kita akan pilih masa yang bersesuaian dengan keadaan kita. kalau busy, takut pula tak sempat nak pergi on time kan. rugi pula. 


Still mahal? Nak diskaun lagi? Boleh aje. Korang kalau nak book mana-mana spa yang korang suka, lepas tu jangan lupa apply promo code ini.

"Bfab launch promo - Use the code “BFABNOW” at www.bfab.my and get 20% off EVERYTHING on Bfab till 29 February 2016.
This code is useable for up to 4 bookings 😉
Tag us at @bfabmy #bfabmy”



bagi aku, aku suka website Bfab Malaysia ni. sebab menyenangkan hidup aku untuk cari spa mana yang aku nak pergi and boleh menggunakan public transport. kalau macam masa student dulu, aku sibuk mencari hanya di mall sahaja sebab mana lagi tempat nak tahu kan? lepas tu tak tahu pula harga service dia. sekali dah masuk, jenuh dia suruh buat terus. manalah tahu. haha.

so, apalagi girls! jom kita manjakan diri di spa berdekatan! dah cukup murah dah ni dapat 20% untuk perkhidmatan spa. mana tahu dah lama berkenan dekat tempat tu tapi tengok harga mahal. masa ni lah nak cuba kan. and jangan lupa guna promo code tu tau! 

 
 
 
 
post signature

Share:

1 comments

  1. bagus juga adanya laman web macam ni...memudahkan

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.