Welcome!

I am Amy Syeera Travel Minimalist Lifestyle and Entertainment Blogger

View Blog Contact Me! Travel Stories

About Me

Travel
Beauty
Food
Who am i

Amy Syeera

Traveler

27. I am the founder and traveler behind Travel Minimalist. Travel Minimalist exists as a place to share and guide people throughout their journey. what's more fun than traveling around the world huh! wink wink.Haven't been everywhere..but it's on my list.

For any events - advertisement - product/food review, contact me at ameliajafri@yahoo.com

Experiences

Travel

Travel doesn’t become adventure until you leave yourself behind.

Beauty

The best color in the whole world is the one that looks good on you. So dress well

Food

So long as you have food in your mouth you have solved all questions for the time being

Novel

You don’t start out writing good stuff. You start out writing crap thinking it’s good stuff, and then gradually you get better at it.

My Journey

Butik Muslimah Qaseh Zamri Collection Serba Murah

Shopping Online Murah Malaysia

Butik Muslimah Qaseh Zamri

 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
 
siapa sini minat shopping online macam aku? angkat tangan sikit. haha. macam boleh nampak je kalau buat macam tu. kalau macam aku ni kan, aku akan buka macam-macam website yang jual barang murah. and kalau jumpa attire sama, aku akan compare kan mana lagi murah. selagi boleh dapat murah, aku akan cari. hahaha. pelik betul perangai.

MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY

MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY


[by Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd]

Bersempena Musim Mencandat Sotong 2016 dan Tahun Melawat Kelantan 2016 , Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (Peneraju Pakej Kelantan Tours) ADA menganjurkan Give away melalui Blog www.nazlee.com . Tujuan adalah untuk memperkenalkan kepada umum berkenaan pakej-pakej pelancongan yang disediakan oleh Xceltravel seperti di laman web rasmi mereka xcelltravel.com

Pengalaman Training Progress SMART Selangor | Part 2

Pengalaman Training Progress SMART Selangor

Irshad HR Consulting


10:54 p.m
rumah
layan Hindustan

assalamualaikum and hello lads!

amysyeera

kalau korang dah baca yang part 1 punya, ini sambungan kepada cerita mengenai pengalaman aku selama sebulan duduk di Hotel Carlton Holiday & Suites. best kan sebulan. hahaha. memang best cuma kalau tak biasa dengan cuaca sejuk 24 jam macam tu, memang kering lah muka termasuklah satu badan. so aku suggest kalau terpilih masuk macam kami juga, tak kisahlah GEMS ke apa ke, aku dah bagi semua tips di Part 1.

Tampak Sihat Berseri dengan Produk Forever

Sihat Berseri dengan Forever Aloe Vera

Assalamualaikum and hello lads!


sihat tak korang semua? sekarang ni musim panas melampau kan. rasa nak keluar pun macam berkira-kira juga. aku ni lagilah. dengan nak ushar tempat kerja lagi. dengan nak mencari rumah sewa lagi. ditambah reunion dengan geng tak boleh move on memanjang. haha. jangan salah faham. aku sayang diorang. walaupun baru sebulan kenal. kalau jumpa hashhtag #gengtakbolehmoveon tu, mostly kawan-kawan aku lah. hahaha. 

Perjalanan Hidupku Dalam Mencari Cinta

Mencari Cinta Sejati

 
8:55 p.m
rumah
sambut anniversary ummi ayah
 
 

Lunch dengan Nasi Beriyani Kambing di Cafe Cerita Kambing

Cafe Cerita Kambing

1st EFG Gathering

5:00 p.m
rumah
..

assalamualaikum and hello lads!

Majlis 1st Gathering EFG serba Turquoise

 Majlis 1st EFG Gathering

Majlis Tema Turquoise

 
 
 

Pengalaman Training PROGRESS SMART Selangor | Part 1

Pengalaman Training PROGRESS SMART Selangor

Program Kerajaan Selangor

Irshad HR Consulting


11:00 p.m
rumah manis rumah
Asereje
assalamualaikum and hello lads!



GIVEAWAY by RosNordin

GIVEAWAY by RosNordin

http://merosnordn.blogspot.my/2016/03/g-i-v-e-w-y-by-ros-nordin.html

Buku #Projek100buku buku bergambar kanak-kanak berkualiti dan murah


#PROJEK100BUKU | BUKU BERGAMBAR YANG WAJIB ADA DI SETIAP RUMAH






Contact Me

Phone :

+60 192...

Address :

Seksyen U5, Shah Alam
Selangor

Email :

ameliajafri@yahoo.com