Lunch dengan Nasi Beriyani Kambing di Cafe Cerita Kambing

Cafe Cerita Kambing

1st EFG Gathering

5:00 p.m
rumah
..

assalamualaikum and hello lads!


ha, untuk first entry aku pasal makanan, aku akan bercerita mengenai lunch kami kumpulan bloggers Exchange Feed Group atau lebih dikenali sebagai EFG semasa majlis pertama kami yang gilang gemilang di rumah kak Irra hari itu. 

apa lunch kami tu? ha, tak lain tak bukan, apa lagi. Nasi Beriyani Kambing! fuh, aku kalau dapat kari kambing ke kambing bakar ke memang akulah antara orang pertama yang beratur dulu sebab takut habis. ye, siapa yang tak suka kan? lagi-lagi kalau event macam ni. nikmat makan dia tu, korang boleh tengok sendiri dekat riak wajah aku. bayangkan, sampai masa orang duk sibuk ambil hadiah dari PapaGlamz, aku pula menyelinap keluar untuk meratah balik kambing bakar yang masih ada dalam tray. and alhamdulillah, memang kenyang perut kami semua dengan makanan yang disediakan oleh pihak Cafe Cerita Kambing ni.

sebenarnya bagi bloggers yang lain, korang mesti pernah dengar ada bloggers sebelum ini yang pernah bercerita mengenai Cafe Cerita Kambing kan. aku pun pernah juga. ada baca di entry PCL (Nazlee.com). perasaan cemburu tu memang ada sebab sedapnya tengok diorang dapat merasa. dah lah dekat aje tempatnya dari rumah aku. tahu dekat mana?

ha, dekat Anggerik Mall je tau! nanti sambil shopping untuk keperluan raya ke, or tiba-tiba mengidam nak makan kambing bakar atau nasi beriyani kambing, boleh lah korang datang ke Anggerik Mall dan cari Cafe Cerita Kambing. mesti tak menyesal punya bila dah rasa. tengoklah, aku sampai dua kali makan. hahaha. 
meh tengok gambar hidangan kami dahulu.





kalau nak buat catering pun boleh tak ada masalah. kalau nak tahu lebih lanjut, boleh layari laman web di bawah :)

Share:

6 comments

  1. Salam berblogging... beriyani kambing mmg feveret saya ni... bestnya. Lama tak berpeluang berbw, singgah2 langkah kanan tengok beriyani hehee... salam ceria selalu... :) :)

    ReplyDelete
  2. Cafe cerita kambing ni memang dah x asibg lagi dgn pcl, suka rasa masala kambing tu .. sedap sangat. Serius.. bokeh booking utk next event .. kalau ada rezeki lebih nt nk buat majlis kat rumah pcl, insya allah panggil catering Cerita Kambing

    ReplyDelete
  3. hehehehee.. pandai dia menyelinap keluar gi makan kambing bakar ye.. tapi memang sedap kan..! ratah macam tu je pun sedap.. :)

    ReplyDelete
  4. mak aaaih.. dia tayang nasi briyani kambing pulak daaa !! dahla tngh lapaq ni..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.