Tampak Sihat Berseri dengan Produk Forever

Sihat Berseri dengan Forever Aloe Vera

Assalamualaikum and hello lads!


sihat tak korang semua? sekarang ni musim panas melampau kan. rasa nak keluar pun macam berkira-kira juga. aku ni lagilah. dengan nak ushar tempat kerja lagi. dengan nak mencari rumah sewa lagi. ditambah reunion dengan geng tak boleh move on memanjang. haha. jangan salah faham. aku sayang diorang. walaupun baru sebulan kenal. kalau jumpa hashhtag #gengtakbolehmoveon tu, mostly kawan-kawan aku lah. hahaha. 


okay, disebabkan itu, adakalahnya kita jatuh sakit kan. lagi-lagi kalau yang antibodi tak kuat. jadi, apa yang korang lakukan untuk regain your strength or untuk sentiasa kekal sihat? ha, cuba komen di bawah sikit mana tahu boleh membantu aku juga.

dekat sini, aku nak promote satu jenama yang sudah sebati dengan produk kesihatan. tak lain tak bukan adalah produk Forever. pernah dengar tak? ha, tak pernah dengar? okay , meh sini aku cerita. 

Antara produk Forever yang dijual di pasaran adalah:

Nama: Forever Aloe Vera Gel
Harga: RM90
Kuantiti: 1 Liter
kebaikan yang ada dalam Aloe Vera Gel ini seperti:

1.   Menghentikan pertumbuhan tumor (diambil bersama Pomesteen Power).
2.   Merendahkan kadar kolestrol (diambil bersama Forever Arctic-Sea).
3.   Memperbaiki sel darah 
4.   Mengawal dan merawat gout 
5.   Menghalang penyakit 'kidney stone' 
6.   Memudahkan penyingkiran kefien daripada kopi dan teh
7.   Menghalang penyakit ulser dan penyakit sistem penghadaman 
8.  Memberi kesimbangan asid/alkali dalam badan 
9.  Mengurangkan tekanan darah tinggi, bukan sekadar merawat kesan-kesan sekaligus
      merawat punca darah tinggi 
10. Menambah mineral, vitamin, enzim dan nutrien dalam badan 
11. Menghentikan kanser usus  
12. Menghilangkan buasir 
13. Sebagai pelincir untuk sistem perkumuhan yang lebih baik 
14. Meneutralkan kadar gula dalam darah 
15. Memelihara buah pinggang 
16. Menguatkan ketahanan badan (sistem imunisasi) 
17. Mengawal gastrik  
18.  Memperbaiki sel kulit yang rosak dan sekaligus menghasilkan kulit/wajah yang lebih
       cantik.
19. Menurunkan perut buncit (diambil bersama Forever Arctic-Sea).
20. Menurunkan berat badan (kesan lebih ketara bila diambil bersama Forever Arctic-Sea dan
         Pomesteen Power secara intensif).

Nama: Forever White Tooth Gel
Harga: RM38

Mengandungi lidah buaya distabilkan, propolis lebah dan klorofil, rumusan yang tidak melelaskan ini berkesan untuk menghapuskan bakteria penyebab plak dan membuat mulut anda berasa segar dan bersih. 

Forever Bright Toothgel ini berperisa pudina supaya mulut lebih bersih dan nafas lebih segar. Menggabungkan tindakan penyembuhan dan antimikrob Aloe Vera serta propolis untuk penjagaan gigi. Memutihkan gigi tanpa menghauskan permukaan gigi. Tindakan anti-bakterianya boleh membantu meringankan jangkitan gusi. Boleh membantu meredakan simptom ulser mulut dan tidak mengandungi florida. Sesuai diamalkan oleh perokok untuk penjagaan mulut.


Nama: Forever Sun Lips
Harga: RM

Kebaikan:

- Mengelakkan bibir kering
- Mengelakkan warna gincu diserap
- Ulser mulut
- Membunuh kuman dan mengelakkan pendarahan

aku suka sun lips ni. sebab dia sangat tahan lama. and bibir aku yang sudah dioles dengan gincu pun maintain sama warna lepas dah makan. and lagilah dengan musim panas, cepat sangat bibir aku kering. 

ha, berkenan tak? actually, aku sangat berkenan dengan semua produk nya. nanti tunggu dalam seminggu dua, aku akan review produk yang diberikan kepada aku lebih jelas okay :)

untuk makluman lebih lanjut, boleh layari laman web berikut:

Instagram: @FaraHamzah.My



Share:

2 comments

  1. femes betul Forever Aloe Vera tu kan.. baik untuk detox and cuci usus tu.. nanti nak try.. :)

    ReplyDelete
  2. elok saangat kan dgn cuaca panas ni.. mmg aloe vera antara soothing remedy yg trbaik..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.