04/01/2016 - 05/01/2016 - Amy Syeera

Friday, April 29, 2016

Tudung Labuh Tetap Boleh Bergaya | Uswah Islamic Clothing

9:50:00 PM 4
Tudung Labuh Tetap Boleh Bergaya | Uswah Islamic Clothing
bangun je pagi, baju seluar semua dah sedia. mekap dah apply. tinggal rutin akhir sekali before keluar rumah, pakai tudung. cakap pasal tudung ni, adakalanya bosan juga tengok corak sama je setiap minggu. maklumlah, perempuan dengan tudung ni memang tak boleh dipisahkan. bila pergi kedai, tengok tudung dah lawa. tapi susahnya nak cari yang labuh dan tetap nampak bergaya bila memakainya. bila dah jumpa, warna pula tak berkenan di hati. pernah tak benda ni terjadi dekat korang? aku selalu sangat. lagi-lagi shawl labuh yang bercorak. alahai, corak sangat-sangat buat aku cerewet. sebab sekali salah pilih, muka jadi tenggelam. habis tu, dekat mana nak cari?

tudung instant labuh

assalamualaikum and hello lads!

Thursday, April 28, 2016

Group Live Project di Pulau Carey

9:00:00 AM 1
Group Live Project di Pulau Carey

Group Live Project Pulau Carey

Kampung Bumbun Selangor


assalamualaikum and hello lads!


ha, asyik cerita pasal berita gembira je sepanjang berada di Hotel Carlton Holiday and Suites kan. kalini aku akan bercerita mengenai kesedihan yang melanda kami pula. agak sedih bagi aku sebab antara puncanya terjadi dari aku juga. kenapa? apa yang terjadi sebenarnya?

Tuesday, April 26, 2016

Memori Bersama Lebih Indah dengan Kotak Lensa

8:00:00 PM 0
Memori Bersama Lebih Indah dengan Kotak Lensa

Cipta Memori dalam Gambar bersama Kotak Lensa

 Perkhidmatan Instant Photo Booth Kotak Lensa

8:00 p.m
rumah
layan Pacifier

assalamualaikum and hello lads!

efg kbba

ha, korang ada ternampak tak dekat mana-mana instagram ataupun facebook, kami si bloggers EFG ada mengadakan satu majlis gathering buat pertama kalinya di rumah kak Irra? yes, majlis itu diadakan pada 19 Mac 2016. memang hari yang sangat bermakna untuk aku. tapi dengan segala macam aktiviti yang kami lakukan di sana, selain photographer yang sibuk mengambil gambar sana sini, ada satu photobooth juga yang tidak ketinggalan untuk meraikan bersama kami pada hari kejadian.

Kehidupan Baru di Kuala Lumpur

9:29:00 AM 1
Kehidupan Baru di Kuala Lumpur

Pengalaman Kerja di Tempat Baru

Sewa Rumah di Bangsar

Celcom Trainee


9:28 p.m
apartment
...


assalamualaikum and hello lads!

apa khabar semua? hehe. lama sangat dah tak menulis. memang merudum terus aku punya pageviews. sedihnya. nak blogwalking pun ketinggalan sangat ke belakang. sebenarnya kalau nak tahu, aku baru je start kerja. well, not exactly kerja. tapi ini mampu membiayai hidup aku sendiri selama setahun. in shaa ALLAH.

Sunday, April 17, 2016

IZ Hijabist | Koleksi Fesyen Muslimah Terkini

10:06:00 AM 3
IZ Hijabist | Koleksi Fesyen Muslimah Terkini
post signature

IZ Hijabist | Koleksi Fesyen Muslimah Terkini

Di zaman serba moden kini, setiap wanita semakin menitikberatkan soal penampilan mereka dalam apa juga situasi. Dalam bab berfesyen, wanita muslimah juga tidak mahu ketinggalan untuk tampil bergaya anggun dan menawan apabila mengenakan sesuatu busana. Oleh hal yang demikian, terdapat banyak fesyen muslimah yang diketengahkan oleh para designer khusus untuk wanita muslimah.Selain butik muslimah yang semakin banyak tumbuh bagaikan cendawan, jualan secara online juga tidak kurang hebatnya dan menjadi pilihan kebanyakkan peniaga dan pereka pakaian muslimah untuk memasarkan dan memperkenalkan  pakaian keluaran mereka. Dengan akses yang lebih mudah menggunakan internet dan telefon pintar memudahkan  wanita muslimah membuat pilihan fesyen pakaian yang mereka inginkan pada bila-bila masa di mana jua. Justeru itu, IZ Hijabist juga tidak melepaskan peluang untuk menambahkan lagi koleksi busana muslimah anda


IZ Hijabist | Koleksi Fesyen Muslimah Terkini

Koleksi Fesyen Muslimah Terkini

IZ Hijabist menyediakan perkhidmatan jualan baju untuk para wanita secara online. Busana yang disediakan pastinya menepati citarasa terkini bagi anda yang sering tampil dengan imej muslimah. Anda boleh mendapatkan beberapa koleksi jubah dan blouse labuh dengan harga yang berpatutan. Antara material kain yang terdapat di IZ Hijabist ialah Cotton, Wolly Creepe, Dull Satin dan macam-macam lagi.

IZ Hijabist | Koleksi Fesyen Muslimah Terkini


IZ Hijabist | Koleksi Fesyen Muslimah Terkini


IZ Hijabist | Koleksi Fesyen Muslimah Terkini

IZ Hijabist | Koleksi Fesyen Muslimah Terkini



A photo posted by IZ Hijabist (@iz_hijabist) on


Gambar-gambar tersebut merupakan antara jubah dan blouse yang anda boleh dapatkan di IZ Hijabist. Baju-baju ini didatangkan dalam pelbagai jenis saiz yang mana sesuai untuk semua jenis potongan badan.

Koleksi Akan Datang Untuk Hari Raya

Musim perayaan akan menjelang tidak lama lagi dan sudah pasti setiap wanita ingin kelihatan anggun menawan di hari raya nanti. Semua itu tidak perlu dirisaukan lagi kerana IZ Hijabist juga menawarkan beberapa koleksi terbaru khusus untuk anda yang ingin bergaya di hari raya nanti. Bukan setakat baju sahaja, IZ Hijabist juga akan menyediakan beberapa koleksi shawl dan tudung khusus untuk dikenakan bersama baju raya anda.

Kelebihan Berurus Niaga Bersama IZ Hijabist

-Tidak perlu pre order kerana barang adalah ready stock. Hari ni order esok barang akan di poskan. 
- Sesuai dipakai untuk ibu yang menyusu kerana baju BF Friendly
- Labuh dan jenis kain yang tidak jarang
- Pakaian yang menutup aurat


Untuk info lanjut mengenai IZ Hijabist anda boleh melayari media sosial berikut:
Facebook Page : IZ Hijabist


Instagram: www.instagram.com/iz_hijabist

Thursday, April 14, 2016

Membaca Al-Quran dengan Lebih Mudah | Violet Sofia Collection

11:18:00 PM 1
Membaca Al-Quran dengan Lebih Mudah | Violet Sofia Collection

Membaca Lebih Mudah dengan Al-Quran Al Mumayyaz

Violet Sofia Collection

assalamualaikum and hello lads!
apa khabar semua? esok dah masuk hari Jumaat. cepatnya masa berlalu. sedar tak sedar dah dekat seminggu aku kerja di Petaling Jaya ni. nanti aku cerita macam mana keadaannya. bila baru nak belajar adapt everything dekat tempat dan suasana baru, biasalah. ada sahaja yang serba tak kena semua. tapi dalam kekalutan, ALLAH tetap ada untuk membantu. Alhamdulillah.

Saturday, April 2, 2016

Cara Mengurangkan Sengal dan Keletihan Badan

4:00:00 PM 6
Cara Mengurangkan Sengal dan Keletihan Badan
Biobax Spray
Tips Mengurangkan Sengal Badan
  
assalamualaikum and hello lads!



in shaa ALLAH Isnin ni aku dah mula bekerja di tempat baru dan stay di rumah baru. semua benda serba baru. honestly, macam-macam perasaan yang bertandang dalam hati. resah gembira, takut semua ada. aku akan bekerja di PJ selama setahun. tapi rumah aku di KL. so berulang alik dari KL ke PJ mungkin mengambil masa selama 20 minit min/max. ini secara rough sahaja sebab aku tak naik lagi bas dari rumah sewa aku tu.

Friday, April 1, 2016

Lunch di Bakso Monster Seksyen 7, Shah Alam

1:56:00 PM 7
Lunch di Bakso Monster Seksyen 7, Shah Alam

Bakso Monster Seksyen 7, Shah Alam

Makan Best Shah Alam


assalamualaikum and hello lads!


ha, tengah buat apa tu? yang kaum lelaki tadi solat Jumaat tak? jangan tinggalkan okay. yang kaum perempuan pula mesti shopping kan. hahaha. itu apa yang biasa aku dengar kalau orang dah bekerja ni. ye atau tak, tunggu aku alaminya sendiri.

Blogger EFG sudah Seperti Keluarga Sendiri

8:00:00 AM 3
Blogger EFG sudah Seperti Keluarga Sendiri
11:40 p.m
rumah
letih

assalamualaikum and hello lads!

amysyeera
aku nak tanya sahabat bloggers aku, korang pernah tak rasa setiap kali nak buat entry je, macam sama je introduction. aku selalu rasa macam tu. korang sihat ke? sorry dah lama tak update. vagera vagera. sampai jadi blur nak buat intro macam mana dah. cuba kasi sikit idea. hahaha. penat juga jadi cliche ni.