Welcome!

I am Amy Syeera Travel Minimalist Lifestyle and Entertainment Blogger

View Blog Contact Me! Travel Stories

About Me

Travel
Beauty
Food
Who am i

Amy Syeera

Traveler

27. I am the founder and traveler behind Travel Minimalist. Travel Minimalist exists as a place to share and guide people throughout their journey. what's more fun than traveling around the world huh! wink wink.Haven't been everywhere..but it's on my list.

For any events - advertisement - product/food review, contact me at ameliajafri@yahoo.com

Experiences

Travel

Travel doesn’t become adventure until you leave yourself behind.

Beauty

The best color in the whole world is the one that looks good on you. So dress well

Food

So long as you have food in your mouth you have solved all questions for the time being

Novel

You don’t start out writing good stuff. You start out writing crap thinking it’s good stuff, and then gradually you get better at it.

My Journey

Blog 1 Juta Views

assalamualaikum and hello lads! alhamdulillah, sedar tak sedar, dah 1 juta views blog aku ni. siapa sangka kan. punya lama aku tunggu nak dapat 1 juta views tu tau. okay, orang lain lagi hebat dari aku sebab dah berjuta juta views. hahaha. tapi syukur sebab matlamat untuk tahun 2016 ni tercapai bila akhirnya berjaya mencecah ke angka 1 juta. 

Blog Cecah 1 Juta Views


Doa Termakbul di Hadapan Kaabah

bagi sesiapa yang rajin membaca pengalaman orang yang pergi menunaikan umrah ataupun dengar dari keluarga korang sendiri, mesti diorang ada juga bercerita mengenai doa mereka yang termakbul kan. begitu jugalah yang terjadi dengan aku. 
assalamualaikum and hello lads!

Doa Termakbul di Hadapan Kaabah

Segarkan Wajah dengan Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask

ha, Mother's Day dah nak dekat. apa yang korang dah plan untuk sambut hari ibu dengan ibu kesayangan korang tu? mesti dah ada yang rancang nak bawa makan lah. nak bawa pergi shopping lah. dan macam-macam lagi. aku pula? salah satu benda yang aku nak buat, tak lain tak bukan, aku hadiahkan ummi aku dengan satu produk kecantikan dari jenama yang memang dah jadi favourite aku dari dulu. Sheet Mask ni datangnya dari Korea tau. aku tahu sekarang ni ramai betul gadis-gadis Malaysia yang mula mencuba produk dari Korea. ha, apa kata kita cuba Klairs Sheet Mask ni pula.

 
assalamualaikum and hello lads!
 

Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask

 
Nama Produk: Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask
Kuantiti: 23ml
Harga: RM69.00 (10 pcs)

Pengalaman Menunaikan Umrah di Mekah Al-Mukarramah | part 1

seronok tengok orang dapat menunaikan umrah kan. kawan aku pun, ibunya baru selamat sampai di bumi Mekah kelmarin. alhamdulillah. aku pernah juga mengalami perkara yang sama. keluarga aku telah selamat menunaikan umrah di Mekah, sebaliknya aku menjaga adik bongsu ku di rumah sebab dia masih kecil lagi. tak apalah. mungkin belum tiba masanya waktu untuk aku ke sana. dan setelah lama menanti, aku dapat juga pergi ke sana bersama keluargaku. jadi apa rasanya bila dah berada di sana menyaksikan sendiri Kaabah depan mata?
assalamualaikum and hello lads! 

Pengalaman Menunaikan Umrah di Mekah Al-Mukarramah

Sanam Re - Sweetheart

assalamualaikum and hello lads! aku nak tanya korang, kalau korang dah lama bercinta dengan someone kan sampai tak sanggup berpisah dengan dia. eventually you found out yang dia dah nak mati because of heart condition and something like that, are you willing to sacrifice yourself just to make sure he/she can live like anybody else? itu sahaja soalan aku. ini sekadar lagu dari salah satu filem Hindustan yang baru aku tengok. pelakon baru semuanya. tapi untuk review dalam ni, maybe later. 
 
 

Tips Anak Pandai Cakap English

zaman sekarang ni semua budak dah pandai cakap English. ada yang siap ber accent lagi kan. jealous betul aku. aku ingat lagi satu ketika dulu, masa darjah enam barulah aku ada kesedaran untuk mendalami ilmu Bahasa Inggeris. sebab apa? sebab aku tak rasa pentingnya bahasa Inggeris ni. and later I regret it and sekarang alhamdulillah, aku tak sehebat orang lain tapi aku dah boleh bertutur dalam Bahasa Inggeris very well. but this story is not about me. this is about my little brother. 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 

Contact Me

Phone :

+60 192...

Address :

Seksyen U5, Shah Alam
Selangor

Email :

ameliajafri@yahoo.com