Segarkan Wajah dengan Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask

ha, Mother's Day dah nak dekat. apa yang korang dah plan untuk sambut hari ibu dengan ibu kesayangan korang tu? mesti dah ada yang rancang nak bawa makan lah. nak bawa pergi shopping lah. dan macam-macam lagi. aku pula? salah satu benda yang aku nak buat, tak lain tak bukan, aku hadiahkan ummi aku dengan satu produk kecantikan dari jenama yang memang dah jadi favourite aku dari dulu. Sheet Mask ni datangnya dari Korea tau. aku tahu sekarang ni ramai betul gadis-gadis Malaysia yang mula mencuba produk dari Korea. ha, apa kata kita cuba Klairs Sheet Mask ni pula.

 
assalamualaikum and hello lads!
 

Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask

 
Nama Produk: Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask
Kuantiti: 23ml
Harga: RM69.00 (10 pcs)
ha, aku perkenalkan pada korang satu produk yang baru sahaja aku try tapi bagi kesan bagus untuk aku and ummi aku. sempena mother's day ini, dapatlah aku manjakan ummi aku dengan produk macam ni. sedangkan kita yang muda ni pun beria nak kulit cantik, takkanlah orang yang lebih dewasa dari kita tak nak kan? betul tak. ha, maybe korang pun boleh pamper ibu korang dengan produk ini juga. apa? Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask. 
 
kalau korang biasa baca mengenai review aku pasal beauty product, korang akan tahu aku sangat tak boleh berpisah dengan produk Klairs. produk Klairs yang dijual di website Natta Cosme ini sangat-sangat serasi dengan aku. dari toner, foundation sehinggalah ke Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask ni. jadi, apa kelebihannya soothing sheet mask ni sampai buat aku rasa tak sabar nak review. ha, jom kita tengok.

Packaging Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask


dari segi packaging dia, memang sangat simple. nak buka pun senang. di bahagian tepi ada disediakan tempat khas untuk tear it out. 

bahagian dalam pula. sheetnya adalah 100% cotton. cukup untuk bertindak sebagai moisturizer dan membantu mengawal minyak  dan pH level di wajah kita. ni semua penting tau! 

apa itu Klairs Soothing Mask


- it soothes your skin immediately with no irritation. sebab dia mengandungi hyaluronic acid dan Phyto-oligo yang menjadikan kulit kita lebih lembut.

- refresh dry or sensitive skin

- pure 100% cotton. dari tadi duk cakap 100% kan. apa bagus sangat pure cotton sheet ni. korang pun tahu kelebihan cotton ni kan. maksudnya dia menyerap amount serum yang sangat banyak. jadi bila apply dekat muka, dapatlah dia bantu kulit kita tampak muda, sihat dan bersinar. 

- sheet mask tu sendiri betul-betul mengikut kontour muka kita. semua tempat kena. 
 
ini sebelum pakai Klairs Sheet Mask

semasa pakai. atoto, omeinya ummi aku pakai Klairs sheet mask tu. hahaha

dan selepas memakai Klairs Sheet Mask. berseri tak? hehehe
 

Cara Memakai Klairs Sheet Mask


- cara dia senang sahaja. lepas dah basuh muka, dah apply toner, tear out bekas sheet mask tu dan tepekkan pada wajah kita. dan baringlah dengan senang hati. selepas 20-30 minit, barulah kita buka semula. oh, yang bekas sheet mask tadi, tak perlu buang lagi pun tak apa. ambil sahaja excess dia tadi dan applykan di wajah. di leher pun boleh. macam sayang pula kalau buang sahaja kan. 

- seeloknya dipakai 2-3 sheet seminggu untuk look vibrant and energetic.

 
One, Lessen stimulus and increased absorption with 100% pure cotton.
By using pure cotton mask sheet, we lesen stimulus and maximized grip between you face and the mask sheet. Within the mask sheet it contains high concentration of moist to refresh your skin.

Two, No stickiness, clean finish.
With hypo-allerginic ingredient, moist sheet mask offers excellent absorption and no stickiness after use. Also, you will experience complete difference of your skin after use.

Three, Outstanding moisturizing and Calming effect
Hyaluronate, main ingredient for moisturizing and calming, not only does it provides long lasting hydration but also helps calm your sensitive and troubled skin.

Four, Rich nourishment for your skin
Root of a hollyhock and phyto Oligo, extracted from aloe, and other healthy plant ingredients for your skin are used to provide you with the best nourishment and outstanding hydration.

- Moisturize
- Tranquilize
- Blocks harmful substance
- Provides vitamin
- Skin flexibility
- Skin protection
 
 
 
untuk makluman lanjut, boleh layari laman web Natta Cosme dan cepat-cepat dapatkan okay! sekarang tengah ada diskaun ni. harga asal dia RM119.00 tau. aku pun rasa nak beli lagi. sebab 10 tu macam tak cukup untuk aku dengan ummi aku. 
 
Website: Natta Cosme
post signature

Share:

6 comments

  1. Macam menarik jer ni dan macam tertarik jer nak mencuba ni...

    ReplyDelete
  2. ada beza lah sebelum dengan selepas pakai! wow :D

    ReplyDelete
  3. Best ni untuk manjakan dan belai kulit muka :)

    ReplyDelete
  4. wah bila lagi nak hadiahkan sesuatu buat umi kan?

    untung ada anak cam amy hehe

    ReplyDelete
  5. Wah umminya nampak muda Hihihihihi

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.