Perjalanan dari LRT Ara Damansara ke LRT Paramount

assalamualaikum and hello lads! apa khabar semua? aku harap semuanya dalam keadaan sihat in shaa ALLAH. semalam aku hampir selsema. tapi duk mindset kata tak selsema tak selsema, harini okay dah. hahaha. -.- bagi yang tak tahu, aku sekarang ni sudah bekerja di salah sebuah syarikat telekomunikasi ternama di PJ. jadi memandangkan aku sangat tidak suka drive, aku lebih rela menaiki bas dari Subang (rumah) ke PJ. 

Perjalanan dari LRT Ara Damansara ke LRT Taman Paramount



yes, pada mulanya memang sangat susah! sebab apa? kena lalu Federal Highway (kalau tak silap aku lah) dan turun di LRT Asia Jaya kemudian barulah turun LRT Taman Paramount. complicated kan. ahahah. inilah rutin hidupku pada hari-hari biasa. lagi-lagi bila masuk bulan Ramadhan haritu, office hour daripada start pukul 8:30 pagi diawalkan ke 8:00 pagi. jenuh lepas sahur je memang aku tak tidur dah. mandi and naik bas seawal 6:20 pagi sebab perjalanan mengambil selama 1 jam 30 minit untuk sampai ke Asia Jaya. kesian dekat umi sebab kena drop aku di belakang selalu. aku nak keluar sendiri takut sebab gelap sangat. i'm not afraid of the darkness, i'm afraid of what's in it. 

Kelana Jaya Line LRT Extension

tapi alhamdulillah, sejak LRT extension tu dibuka, aku memang senang hati sangat-sangat. hahaha. sebab apa? sebab LRT Ara Damansara lebih dekat dengan rumah aku berbanding LRT Asia Jaya. dan aku boleh bangun lebih lambat dari biasa. Tapi aku tak sangka ada lagi yang tak tahu LRT Extension tu dah lama dibuka. dia mula rasmi buka pada 30 Jun 2016. tapi aku tak berani lah naik masa first day tu. jadi apa-apa, naya. haha. 



adik aku pun dah senang nak pergi ke tempat kerja dia. dari LRT Ara Damansara ke LRT Glenmarie cuma satu stesen je. kalau tak, nak kena Uturn dari laluan ke Subang Jaya tu. nak hadap jammed lagi. jenuh. 

cuma part paling tak best tu satulah. mahal. haha. kalau naik bas dari rumah aku ke KL Sentral cuma RM2.00. kalau naik LRT, dari Subang ke LRT Ara Damansara dah RM0.80. then ke LRT Taman Paramount dah RM1.90. beza RM0.70. banyak tu hari-hari naik. tapi tak apalah. nak selesa dan cepat punya pasal. gua redah je lah

macam mana pula korang? dah try lrt extension yang baru tu?


post signature

Share:

5 comments

  1. suatu pengalaman yg best ni Amy.. masa ni la nak buat life blog update.. tengok perkara sekeliling, gelagat orang semua boleh up cerita tapi kena berkhemah la ye..

    ReplyDelete
  2. sejak dibuka jun 30 aritu belum lagi try..nanti nak try gunalah! hehe

    ReplyDelete
  3. Saya pun baru tau ttg extension ni.. ya, mmg mudah klu naik lrt apatah lagi klu lokasi yg nak dituju tu lebih mudah kan.. :)

    ReplyDelete
  4. banayk ketinggalan pasal LRT..dah lama tak guna...yela dah duduk penang...satu hari nak bawa juga cik puteri naik lrt, monorail dan ets

    ReplyDelete
  5. Akak dah lama tak naik LRT, Amy. Dulu time belajar memang transport utama hihihi

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.