Tak Percaya Cinta Pandang Pertama

assalamualaikum and hello lads! lama kita tak bersua muka di sini kan. masing-masing sibuk beraya. tak kurang juga yang risau bila uv pv jatuh. biasalah. masa raya ni siapa je rajin buka blog nak membaca kan. baiklah ambil gambar bersama keluarga, makan kuih raya dan menziarahi saudara mara. aku pula macam mana? sama juga dengan orang lain. nanti aku akan ceritakan kisah raya aku di entri seterusnya. 

Cinta Pandang Pertamatapi kalini aku nak bercerita mengenai cinta pandang pertama. actually, dalam ramai-ramai orang di sini, siapa antara kalian yang percaya dengan cinta pandang pertama? aku? aku definitely tak percaya dengan konsep tu. aku takkan pertikaikan orang lain yang mungkin dia kahwin kerana cinta pandang pertama. mungkin sebab aku tak pernah merasa pengalaman macam tu. 

kenapa aku tak percaya. sebab aku rasa orang yang cakap dia jatuh cinta pandang pertama ni maksudnya dia hanya pandang rupa sahaja. well, maybe boleh di apply benda tu dekat certain people je. 

disebabkan rasa tak percaya yang mendalam, aku bertanya pada colleague aku pasal ni. memandangkan dia pun sudah berpunya. aku tanya dia sama ada dia jatuh cinta pandang pertama ataupun tidak. dia kata ye. dan di situlah bermulanya kami punya perdebatan. haha. 

dan daripada apa yang dia cakap, sebenarnya bukanlah pandang rupa sahaja. dia macam ada satu perasaan (vibe) bila kita terpandang someone. ada beza nya bila pandang perempuan sebab cantik and bila pandang rasa berbeza. dia nak explain pun dia tak tahu katanya. so, i leave it at that. 

okay, maybe makes sense apa dia maksudkan tu. tunggu sahajalah sampai aku sendiri merasa (kalau dapat merasa lah). then, baru boleh buat entri baru aku dah percaya dengan cinta pandang pertama. hahaha. 


sampai di sini sahaja. 

adios~


post signature

6 comments :

 1. WAH DAH 1 JUTA PAGE VIEW HEHEHEHEHE

  ReplyDelete
 2. rasanya ada orang cinta pandang pertama bila nampak that person buat something yang baik. tolong orang etc, macam bantu orang tua lintas jalan :) mungkin rare la kot hehe

  ReplyDelete
 3. sometimes maybe sebab personaliti dia jugak kan . mana lah tahu first time jumpa nampak dia buat baik dgn makcik2 hehe

  ReplyDelete
 4. Kita pun tak pandai komen benda ni sebab tak pernah rasa benda-benda macam ni. lol

  ReplyDelete
 5. Ya, bukanlah pada rupa saja. :)

  ReplyDelete
 6. Hihi mgkin bkn sahaja pada atas rupa mgkin dia trpandang atas suka kan hihi

  ReplyDelete

hello dear ! thanks for dropping by. i'll make sure to reply asap !

My Instagram

Copyright © The Minimalist Traveler. Made with by OddThemes