08/01/2016 - 09/01/2016 - Amy Syeera

Monday, August 15, 2016

Whenever I See a Shooting Star

8:00:00 PM 4
Whenever I See a Shooting Star

Whenever I See a Shooting Star | Toota Jo Kabhi Tara



Trivia Tentang Amelia Syahirah

2:00:00 PM 9
Trivia Tentang Amelia Syahirah
assalamualaikum and hello lads! apa khabar semua? salam sabtu. harini sepatutnya plan nak pergi KLCC tengok wayang filem Dishoom (once again) sambil pergi career fair untuk drop resume. tapi bila dah fikir banyak kali, takpela. malas pula. nak relax je dekat rumah. or maybe tomorrow baru aku pergi ke sana. okay, harini aku nak bercerita sikit mengenai diri aku sendiri, atau lebih formal dipanggil Trivia Tentang Amelia Syahirah. terima kasih kak Azlinda Alin (ibu kepada Dhia dan Dzal), sebab sudi tag aku. mueehehhe. dah lama sebenarnya tak buat benda macam ni. 

amysyeera

Trivia Tentang Amelia Syahirah

Wednesday, August 10, 2016

Mandi di Air Terjun Sungai Chiling

2:00:00 PM 6
Mandi di Air Terjun Sungai Chiling
assalamualaikum and hello lads! apa yang korang buat weekend haritu? dapat tak manfaatkan cuti sepenuhnya? masa ni jelah kita nak berjimba bersuka ria dengan family and friends kan. masa weekdays kena kerja. ada juga yang pergi ke sekolah mahupun kuliah. memang stress bagi aku bulan ni. sampai menangis. nasib baik ada kak Ummul dan best friend aku, Hana untuk menenangkan hati. jadi untuk menghilangkan segala tekanan tu, aku decide untuk ajak kawan-kawan-training dulu untuk pergi ke mana-mana air terjun ataupun sungai. aku tak kisahlah di mana asalkan dapat masuk hutan dan menikmati alam semulajadi ciptaan Tuhan.

Mandi di Air Terjun Sungai Chiling

Monday, August 8, 2016

Bila Semua Main Pokemon Go

10:00:00 AM 9
Bila Semua Main Pokemon Go
assalamualaikum and hello lads! selamat pagi semua. salam Isnin. ada yang kena Monday blues ke? hehe. kawan aku tiap-tiap Isnin dia mengadu stress. nak buat macam mana. dah dua hari cuti tiba-tiba start kerja balik, memang tekanan lah. ha, korang yang stress tu, jangan sampai ke petang pula. nanti effect mood orang lain sekali. pergi cepat-cepat cari jalan nak release stress tu.

Main Pokemon Go


Monday, August 1, 2016

Berbaloikah Naik Pengangkutan Awam?

2:43:00 PM 8
Berbaloikah Naik Pengangkutan Awam?
assalamualaikum and hello lads! korang dah lunch ke? alhamdulillah, harini memandangkan aku lapar sangat, kawan aku dengan baik hatinya ajak turun awal sikit untuk makan di masjid berdekatan. tapi dah kenyang ni pun, aku still lapar lagi. sebabnya sebelum naik bas tadi, aku dah start sakit perut. aku tak surelah perut aku ni memang habit dia pagi-pagi Isnin, dia nak tengok toilet tu lama-lama. nasib baik dalam bas tak ada apa-apa berlaku. haha. 

Berbaloikah Menaiki Pengangkutan Awam


Nama Aku Mek Ya

10:04:00 AM 3
Nama Aku Mek Ya
assalamualaikum and hello lads! ini ada kena mengena sedikit dengan salasilah keluarga aku. so, kalau terasa bosan nak dengar sejarah hidup aku, sila berhenti setakat ini sahaja. hahaha. sebenarnya aku agak excited nak cerita sebab aku pun baru tahu pasal ni. since semalam ada majlis tazkirah di rumah nenek aku, pagi esoknya kami 4 keluarga sarapan bersama-sama di rumah nenek. 

Nama Aku Mek Ya