Bila Semua Main Pokemon Go

assalamualaikum and hello lads! selamat pagi semua. salam Isnin. ada yang kena Monday blues ke? hehe. kawan aku tiap-tiap Isnin dia mengadu stress. nak buat macam mana. dah dua hari cuti tiba-tiba start kerja balik, memang tekanan lah. ha, korang yang stress tu, jangan sampai ke petang pula. nanti effect mood orang lain sekali. pergi cepat-cepat cari jalan nak release stress tu.

Main Pokemon Go



macam kawan aku sekarang ni, cara dia release stress, dia buat apa? main Pokemon Go. hahahaha aduhai. aku tak surelah bagus ke tak main Pokemon Go ni. korang semua mesti dah ramai main kan. aku tak nak. sebab aku tahu, sekali aku main, aku boleh jadi addicted. sama macam aku main Sim City dekat facebook. punyalah addict sampai penuh dah bandar aku tak tahu nak letak dekat mana. hahaha. duit pun dah berkepuk. 

semalam masa aku pergi mall pun nampak bukan main ramai lagi berjalan macam tak tentu hala sebab nak tangkap pokemon tu. driving pun ada. jangan cakaplah. nasib baik masuk hutan line tak ada. kalau masuk gaung tu, menangis je lah seorang diri sampai renjer datang. 

bagi aku, ada bagusnya Pokemon Go ni sebab orang yang dah biasa duduk rumah je akan berjalan keluar. kira ala-ala exercise lah. ada artikel aku baca, 4 jam dia berjalan dekat luar dia tak sedar. tahu-tahu je dekat mana dah dia pergi dia pun tak tahu. aduhai, tu pun kena pandai control lah. janganlah sampai duk tengok games tu sampai tak sedar kau dah ke mana.

cons pun banyak juga, sakan main sampai makan dengan kawan pun senyap je semua. driving tu hati-hati. jangan sampai orang lain jadi mangsa. and aku ada baca juga pasal Pokemon Go diharamkan. bacalah dan fahamilah sendiri ye. bab agama aku tak boleh sentuh lebih-lebih. nanti salah, bahaya.

itu sahaja. adios~


post signature

Share:

9 comments

  1. belum tertarik nak install. setakat ni macam belum nampak lagi orang main. kite yg tak keluar rumah agaknya T_T

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  2. tak tahu nak komen. tapi kalau bawa mudharat yang banyak baik tinggalkan. dah ada satu kes kematian dan satu kes saman melibatkan pokemon go

    ReplyDelete
  3. bahaya utk org yg terlalu addicted. humm:(
    followed here :)
    follow back and keep in touch sis :)

    ReplyDelete
  4. Hi Syeera, boleh saya tahu nama fonts yang awak guna untuk entries blog ni? Thanks! :)

    P/s : komen takde mengena dengan post, boleh kan? ✌

    ReplyDelete
  5. tahu xpee,,semalam masa gi mall,ada yg dekat 3x tawaf mall tangkap pokemon,cis

    ReplyDelete
  6. Setakat ni masih blum join lagi.. tapi pengaruh sekeliling sgt bnyk.. tak taulah smpi bila boleh bertahan.. :D

    ReplyDelete
  7. puas dah dulu main pokemon zaman Gameboy, 3 kali menang league..tak lalu dahla..haha

    ReplyDelete
  8. tu lah ada baik dan buruknya. yang penting kena disiplin supaya tak bawa mudarat kat kita kan. btw, kc pun tak main pokemon Go hahahaha

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.