Misteri Rumah Dua Penghuni

assalamualaikum and hello lads! agak-agak takut tak bila aku buat tajuk macam tu? actually, it's not an horror story. tapi bagi aku, andai kata benda ni kena dekat aku sendiri, aku boleh jadi takut untuk duduk situ dah. so, this is what exactly happened to one of my mother's son's friend. and ini kisah benar tau. 

Image result for apartment

Misteri Rumah Dua Penghuni


anak kawan mak aku ni, let say his name is Badli. Badli ni baru sahaja berkahwin dengan Dania. so, biasalah plan orang baru berkahwin ni untuk berpindah ke rumah sendiri. so they can have their own privacy. orang baru nak merasa erti perkahwinan lah katakan. cari dan cari, mereka akhirnya berkenan dengan satu apartment ni. dalam seminggu duk punggah barang ke rumah baru, akhirnya rasmilah duduk di situ. 

at first, semuanya macam biasa sahaja. Badli dengan Dania ni dua-dua bekerja. tapi kebiasaannya, Dania yang pulang ke rumah dahulu. dan pada malam harinya baru si suami balik. tapi lepas dua tiga minggu duduk dekat apartment tu, Dania mula terasa lain. setiap kali dia balik ke rumah, dia perasan rumah tak bermangga. dia fikir mungkin Badli yang terlupa untuk mangga pagar rumah diorang. tapi bila tiap kali jadi macam tu, geramlah juga Dania kan. bahaya bila pagar tak dimangga. kot lah apa-apa akan jadi. dah la dia yang selalu balik rumah dulu. tapi Badli menafikan. and it started getting weird. 

benda lain macam terusik. macam ada someone yang duduk dekat rumah tu. pada mulanya dia ingatkan macam kita semua bayanglah. until one day, dia perasan dekat rumah dia macam ada kesan tepung. so, dia call Badli. and bila suami dia balik, tengok-tengok kesan tepung tu dadah! bila search merata tempat, barulah jumpa banyak paket dadah dekat satu tempat tersorok. takut tak kalau korang dekat tempat diorang? rupanya rumah tu dijadikan tempat simpan benda macam ni. ish. 

bahaya. kotlah masa si Dania balik, terserempak dengan mamat-mamat tu, ish minta simpanglah. and now, alhamdulillah semua dah settle. diorang pun dah pindah ke tempat baru. and hopefully, kalini tak jadi apa-apa pula. so, suggestion aku, kalau nak beli rumah baru tu, cek lah semua benda thoroughly okay. it's for your own sake. 

okay, itu sahaja.

adios~



post signature

Share:

12 comments

  1. Hahaha! Mula2 baca ingatkan apalah tadi @-)

    ReplyDelete
  2. fuh! bahayanya..nasib baik dapat discover dulu..scary betul.

    ReplyDelete
  3. uishhh...ingat ada benda seram mrnakutkan...tapi ni pon menakutkan jugak

    ReplyDelete
  4. Haaa camne pula mamat dadah tu boleh masuk? Dia menyewa situ diam-diam ke? Kenapa tak report polis je? Huhu..

    ReplyDelete
  5. mungkin pengedar dadah tu bekas penyewa dulu yg ada kunci spare..

    ReplyDelete
  6. Bukan perkara main2 mcm ni... kes berat tak pasal2 terjebak... baguslah dah pindah cepat...

    ReplyDelete
  7. salam amy..lama tak singgah sini..
    semoga baik-baik dlam jagaan Allah..

    penting jga check dulu rumah yg kita nak sewa/beli kan,bayangkan kalau diserbu polis ke mata-mata ke dah kita pula yg ditangkap,nauzubillahminzalik...dah tu pula tahu tahu la mat dadah ni perangai bila dah masuk dlm dunia diaorang tu macam mana.. dahsyat..

    ReplyDelete
  8. bahaya kan...tak pasal-pasal, kita keen tangkap nanti

    ReplyDelete
  9. Salam kenal Amy..

    Teruja akak nak membaca bila baca tajuk tu amy..
    Takut juga kalau dpt rumah sewa mcm tu..
    Mmg kena hati2..

    Akak follow amy #769.. jemputlah ke blog kecik akak ye 😊

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.