Membeli dengan Lebih Murah dan Bijak di ezbuy Malaysia

by - 4:00:00 PM

setiap kali buka browser di laptop sahaja, tangan aku pasti gatal untuk search website shopping online. tak kisahlah apa sahaja. then, aku akan buat perbandingan sampailah aku puas hati dengan harga dan kualiti barang tu. agak complicated ke? nah, bagi aku, kalau benda tu nak pakai lama, kita kenalah bijak mencari juga. jangan beli punya mahal sekali pakai baru seminggu dah macam apa rupa dia. sekarang ni makin banyak pula website online shopping kan. semuanya memang semakin memudahkan kita. yang terbaru ni aku baru dapat tahu adalah ezbuy.my

apa itu ezbuy.my

tapi 1 benda je yang aku tak suka bila shopping online ni. postage dia sangat mahal! makin banyak barang beli, makin melampau lampau pula harga postage dia. sebab tu kadang-kadang aku macam berkira nak beli ke tak. satu benda yang membuatkan aku tertarik dengan ezbuy.my ni bilamana banyak mana barang yang kita beli pun di situ, harga postage tetap RM8.80! can you imagine that? hahaha. i'm quite surprised actually. kalau aku lama dah tahu pasal Ezbuy Malaysia ni, dah lama aku shopping sini saje. 
aku sejak passion nak travel ni makin membuak-buak, of course lah search barang travel sahaja memanjang. korang ikutlah mana kemahuan dan keperluan sendiri. meh aku ajar cara nak beli barang shopping di sini
1. Buka website ezbuy.my dan Register di sini dahulu kalau nak dapatkan VOUCHER RM15. then, search barang apa korang mahu. atau simply click categories yang korang berkenan. kalau macam aku, aku search travel. 
p/s: OTP tu kalau korang dah isi nombor telefon, klik send OTP dulu. 1 message akan dapat dan masukkan kod ke dalam blank space then baru click register.
2.pilih mana yang berkenan. nak filter dulu pun boleh, nak cari barang yang di bawah kategori prime service sahaja. or nak barang dalam range RM10-RM100 ke. ikut mana yang korang prefer.

3. tahu tak, dah berkurun lamanya aku nak beli bantal macam ni. hahaha. sakit kepala tahu tak kalau lama sangat duduk dalam kapal terbang tu. dengan kepala yang tak boleh nak statik bila dah terlena. so, add to cart (2). make sure pilih warna (1) yang korang nak. bila dah puas hati, check out lah. barang yang dah beli boleh tengok di sidebar kanan (3)


15% Diskaun Shipping Fee di ezbuy Malaysia

nah, tadi dah international shipping fee RM8.80. ni masukkan sekali kod ezsh15 untuk dapatkan diskaun 15% untuk pembelian produk di ezbuy.my . diskaun memang penting untuk kita kan. haha. pergi ke mana-mana je, diskaun kita cari dulu. 

kelebihan beli barang guna prime service di ezbuy malaysia

RM8.80 itu sangat murah bila kita boleh beli barang banyak mana pun kita mahu. lebih-lebih lagi kalau macam aku yang sibuk mencari rumah. kalau nak harapkan ke sana ke sini mencari barang, memang taklah. tapi dekat ezbuy.my ni, aku cuma perlu bayar RM18.80 untuk percubaan selama sebulan ataupun RM188.80 untuk setahun, aku dah boleh enjoy unlimited shopping dengan postage sebanyak RM8.80 sahaja. seronok kan. beli beg travel, beli meja study, dan macam-macam lagi, semuanya tiada limit.

tengok tu perbezaan harga bila beli barang online di tempat lain dan juga bila beli di ezbuy ni? sangat banyak duit kita boleh jimat hanya dengan kurangkan harga postage sahaja! so macam mana cara nak beli barang dengan harga postage yang murah ni.
1. buka website ezbuy.my dan click Prime page
2. prosedur sama sahaja seperti di atas. tapi terlebih dahulu kena purchase shipping trial for 1 month sebanyak RM18.80 ataupun RM188.80 for 1 year. scroll bawah sekali dan korang click mana 1 korang nak.
3. Shopping!
kalau perasan, barang yang dijual di ezbuy.my ni datang dari merata negara seperti China, USA dan lain-lain. kalau pernah beli online dari luar negara, shipping adakalahnya lebih mahal dari produk yang kita purchase. so now you see why this postage free is really important.

Best Selling Product di ezbuy.my

pernah tak korang ada perasaan nak buka website online shopping tapi tak tahu pun nak beli apa? aku selalu ada rasa macam tu. asal bosan je, buka, godek-godek barang menarik. kotlah berkenan, boleh beli terus. 
so, aku suggest kalau korang dah blur sangat tak tahu nak cari apa, click sini untuk semua produk best seller. banyak juga rupanya barangnya. dari merata tempat. lagi lama boleh scroll di sini. and lagi banyak berkenan di hati. masa setiap kali kita purchase, kita akan dapat unique selling points juga tau. tahu tak?
100 credits = RM1.00
500 credits = perkenalkan kawan dengan website ini dan dia membeli dari sini
nah, apa tunggu lagi. jom kita shopping sekarang! aku dah banyak dah simpan dalam cart ini. tunggu nak beli sahaja. make sure ingat apa aku ajar tadi. banyak benefit kalau apply seperti di atas. 
adios~
post signature

You May Also Like

3 comments

  1. tak masuk ezbuy. terlalu ez nak habiskan duit. ahahhaa

    ReplyDelete
  2. spt namanya jugak ezbuy makanya sungguh easy jgkler duit mengalir kluar...kekek...btw ia menyenangkan dan menjimatkan sbnrnya...

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.