Tips Hilangkan Bosan dengan Games Online

by - 4:30:00 PM

seharian bekerja memang sangat penat dan meletihkan! sebab apa? sebab aku ni tiap-tiap minggu hadap kerja sama even datanya berlainan. maklumlah, pengguna network semua berbeza-beza kan. tapi ada masanya bila aku terlalu khusyuk buat semua kerja dalam satu dua hari sahaja, hari Rabu, Khamis Jumaat aku dah terus bosan tak ada benda nak dibuat. siapa pernah kena macam ni? aku pernah juga cuba buat slow-slow but it's not my kind of things to do anything slowly. 

Image result for playing games online tumblr

Main Games Online 

jadi, apa aku buat untuk menghilangkan bosan tu? aku buka satu website puzzles iaitu JSPuzzles. menarik juga tau puzzles online ni. memandangkan semua benda sekarang dah famous dengan game online sahaja. aku memang suka puzzles sebab melalui puzzles, aku dapat menguji kecekapan minda aku dalam sesuatu benda. yes, jangan ingat games simple macam ni tak mempengaruhi kehidupan kita tau. cuba JSPuzzles online jigsaw puzzles ni, baru korang tahu apa yang berubah dalam cara korang bertindak dengan sesuatu perkara.


meh aku tunjuk sikit cara main jigsaw puzzles dekat JSPuzzles ni.

1. Buka website JSPuzzles


tengok. macam-macam jenis jigsaw puzzles ada tau! so, tak adalah korang bosan menghadap benda sama tiap-tiap hari. yes, macam aku yang senang addicted, aku akan main setiap masa free. haha. so then pilihlah mana satu korang berkenan. kalau macam nak lebih besar range yang korang cari, boleh click View Gallery.



2. Bila dah pilih, dia akan kasi pilihan lagi. kita kan selalu nampak dalam kotak puzzles, ada 20 pieces lah, ada 100 pieces lah, even 1000 pieces pun ada kan! aku pilih sikit dulu sebab aku dah lama tak main. hahaha.


jigsaw puzzles


3. Click Play The Puzzles. and taraaaa.. mainlah! tak sangka ada competition macam ni juga. aku suka uji minda bila ada berlawan dengan orang lain. and inilah hasilnya bila dah main.


jigsaw puzzles online

jigsaw puzzles


ahahaha malunya dapat sampai 1 minit. nampak sangat kecerdasan otak dalam main puzzles macam ni agak berkarat sikit. ha, jomlah apalagi. korang pun cubalah! tak ada bayaran apa. simple je. and seriously best!


bukan peminat jigsaw puzzles? ha, meh aku tunjuk website lain untuk games lain pula. ada dua choice kalau korang suka. satu Sudoku which will always be favorite sampai ke tua. dan satu lagi adalah solitaire.


Sudoku Online

livesudoku


Sudoku jadi kegemaran aku sejak kecil sebab aku suka main dengan nombor. aku masih ingat apa cikgu Add Maths aku cakap. don't be afraid to play with numbers. and it's all about pattern. ada sampai 1 masa aku sangat pandai main Sudoku ni, aku boleh buat yang advanced punya tu tau. tapi sejak malas nak beli buku Sudoku tu, aku dah tak main. tapi sekarang tengoklah. Sudoku online! senang hidup main dengan ini sahaja. sambil buat kerja, aku boleh uji minda dengan main online games macam ni.


Sudoku Online ni boleh main dengan other players juga. ada chart untuk tengok kita berada di kedudukan mana. 


online sudoku


jeng jeng jeng. siapa mahu lawan dengan aku? tapi untuk beginners dulu lah ye. aku dah tak power. haha.

Solitaire

solitaire online


tipulah kalau siapa tak pernah main Solitaires masa ada desktop lama dulu. masa zaman Windows 7 sahaja yang paling latest. salah satu games adalah Solitaires ni kan. duk susun sana, susun sini. tapi ada satu jenis je Solitaires. dalam website Digsolitaires ni, macam-macam jenis ada. kalau tak percaya, boleh lah tengok sendiri.


sebab tu aku kata, games macam ni memang boleh addicted. aku main dari pagi, macam tak puas. asyik nak main sampailah puas hati. so, siapa berminat dah nak uji minda tu, boleh tengok website online puzzles, sudoku dan juga solitaires ini. 


JSPuzzles Jigsaw Puzzle Online
LiveSudoku
Digsolitaire


adios~


post signature

You May Also Like

2 comments

  1. tak mo try, nanti ketagih payah nak berhenti...

    ReplyDelete
  2. memang tengah hunting game mane best ni :D

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.