11/01/2016 - 12/01/2016 - Amy Syeera

Wednesday, November 30, 2016

Jus Qalbi al-Ehsan MAHA di MAEPS Serdang 2016

8:16:00 AM 3
Jus Qalbi al-Ehsan MAHA di MAEPS Serdang 2016
1 Disember hingga 11 Disember 2016 merupakan pameran MAHA 2016. Apa yang menarik di MAHA 2016, MAEPS Serdang ini? Aku tak akan lepaskan peluang ke MAHA 2016 Booth D18, HALL C (International Hall) MAEPS, Serdang Selangor.

Image result for jus qalbi al ehsan

Jus Qalbi al-Ehsan MAHA di MAEPS Serdang 2016

Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia atau lebih dikenali sebagai MAHA 2016 kini kembali bersempena tepat pada cuti sekolah tahun ini. Pameran MAHA 2016 akan diadakan di Tapak Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) Serdang, Selangor mulai dari 1 Disember sehingga 11 Disember 2016. Pameran ini akan disempurnakan oleh Perdana Menteri Malaysia iaitu Datuk Seri Najib Tun Razak.

Tuesday, November 29, 2016

Dilema Pilih Antara Universiti atau Politeknik

9:00:00 PM 4
Dilema Pilih Antara Universiti atau Politeknik
ah stressnya! mana satu yang terbaik untuk aku ni?? kalau pilih ni, nanti jadi macam mana? kalau pilih tu, nanti ramai mengata pula! habis tu tak payah study langsung?

Image result for college life tumblr

Dilema Pilih Antara Universiti atau Politeknik


ha, bagi adik-adik yang baru sahaja habis SPM, some of us mesti akan ada masalah macam ni. universiti mana lah yang patut kita pilih kan. antara ipta dengan ipts, mana satu lagi bagus? politeknik pula macam mana? kalau salah pilih, nanti kerja macam mana pula? tak apa, jangan overthinking things. aku pun pernah berada dalam situasi sama juga. so, i'm gonna give some advice to you okay. and hopefully dapat membantu serba sedikit.

Beli Online Barangan Muslimah | Handsock

10:09:00 AM 4
Beli Online Barangan Muslimah | Handsock
assalamualaikum and hello lads! setelah sekian lama tak menulis. aku rasa macam asyik mungkir janji je, nak update hari-hari last minggu berganti minggu, 1 entry pun tak terbuat. busy sangat-sangat sejak dua menjak ini. dengan kerja di office. dengan nak travel lagi nanti. macam-macam dalam fikiran. 


Beli Handsock Murah Online

bila sebut pasal office, aku sangat menitikberatkan soal pemakaian. kami punya management dah bertukar dari pakaian formal kepada pakaian casual. so, bila dah dapat casual, memang sakanlah semua pakai jeans and tshirt sahaja. and sebagai perempuan, memang jadi habit akan cari lagi baju yang sesuai. tapi sekarang some of baju yang aku cari semuanya lengan pendek. bila dah jadi macam tu, memang handsock wajib cari juga lah kan. nampaknya dah lama aku tak pakai handsock sebab aku jarang sangat-sangat pakai baju kurung. 

Friday, November 25, 2016

Sanam Teri Kasam Movie

10:00:00 AM 4
Sanam Teri Kasam Movie
assalamualaikum and hello lads! ingat tak haritu aku ada share satu lirik lagu dari satu movie yang bernama Sanam Teri Kasam. tak silap aku, Sanam ni macam sayang kot. Kasam pula janji. filem ni dah lama ada dalam simpanan aku. cuma tak berkesempatan nak tengok. dari cover filem dia, aku ingatkan cerita tipikal Hindi. rupanya ada lah beza sikit. of course, kalau cerita Hindi ni, aku layan romantik punya sekali. and yes, filem ini bergenre romance. siapa minat romance, boleh layan sinopsis yang aku akan kongsikan dengan korang. 

Image result for sanam teri kasam
Rating IMDb : 7.4/10
Pelakon: Hashvardhan Rane, Mawra Hocane

Sanam Teri Kasam Movie Review


Sanam Teri Kasam mengisahkan tentang seorang gadis nerd yang masih lagi single sehingga ke dewasa. of course lah lumrah seorang perempuan, dia akan ada crush dekat someone, dan dia (Saru) tak terkecuali. masalahnya, dia tahu gadis skema macam dia takkan ada sesiapa yang berminat. yang menjadi tekanannya bila adik dia duk paksa dia kahwin. sebab parents diorang cakap, selagi si Saru tak kahwin, adik dia tak boleh kahwin. marah sangat adiknya. kesian si Saru. 

Thursday, November 24, 2016

Perempuan Mulakan Langkah Dahulu Ketika Mencari Jodoh?

4:00:00 PM 7
Perempuan Mulakan Langkah Dahulu Ketika Mencari Jodoh?
assalamualaikum and hello lads! kalini pasal cinta lagi. punyalah lama fikir nak buat entri pasal apa. sampai aku berselisih dengan someone yang aku tertarik untuk berkenalan. but then, idea ni muncul dalam kepala. haha. punyalah excited sangat nak menaip pasal entri ni, terus hilang niat di hati nak mulakan perkenalan.
Image result for find love tumblr

Bila Perempuan Mulakan Perkenalan Dahulu

sebelum aku bercerita lebih lanjut, aku nak tanya. siapa perempuan di sini yang pernah cuba mulakan langkah dahulu ketika ingin berkenalan dengan lelaki yang dia berkenan? ha, percaya atau tidak. aku adalah salah seorang dalam kategori tu.

Friday, November 11, 2016

Jualan Online Revolution Sale Lazada Sudah Bermula!

10:02:00 AM 3
Jualan Online Revolution Sale Lazada Sudah Bermula!
Lazada Membawa 1000 Jenama untuk Jualan dalam Talian Terbesar di Asia Tenggara
Lazada Malaysia menawarkan jenama terkemuka dengan tawaran yang hebat untuk rakyat Malaysia


Jualan Online Revolution Sale Lazada


MALAYSIA, 3 November 2016 – Lazada Malaysia membuka tirai kepada jualan dalam talian terbesar di Asia Tenggara, “Online Revolution” dengan penyertaan lebih daripada 1000 jenama dan 55 000 peniaga tempatan dan antarabangsa. Acara selama sebulan ini yang akan bermula dari 11 November 2016 hingga 14 Disember 2016 adalah jualan “Online Revolution” yang kelima semenjak pelancarannya pada 2012.

Wednesday, November 9, 2016

This I Promise You, My Love

10:00:00 AM 10
This I Promise You, My Love
assalamualaikum and hello lads! alkisahnya semalam sangat bosan, aku mencari satu movie Hindi yang dah lama aku download tapi tak berkesempatan nak tengok. sebab gaya macam tak best. and obviously I thought wrong. punyalah feeling layan sampai menangis. hahaha. ceritanya simple je. tapi air mata berjurai keluar. nanti aku kasi ulasan dekat next entry. jom layan salah satu lagu dalam movie Sanam Teri Kasam ni. 


Image result for die love tumblr

Sanam Teri Kasam

Tuesday, November 8, 2016

Jus Qalbi al-Ehsan Penawar Penyakit Kolestrol

10:00:00 AM 3
Jus Qalbi al-Ehsan Penawar Penyakit Kolestrol
assalamualaikum and hello lads! nak tahu tak, sejak dari 2 minggu lepas, aku asyik jatuh sakit je. aku ni memang antibiotik tak berapa kuat macam family aku. x sure lah kenapa. maklumlah, semua orang bukannya sama apa yang ada dalam tubuh badan dia kan. maksud aku, ada yang memberi reaksi berbeza. itu selebihnya kena tanya dekat doktor atau pakar perubatan yang lebih bertauliah. tapi ini badan aku. and well, i must say bulan ni aku asyik jatuh sakit. tapi aku bukan jenis manusia yang suka makan pil tu. lagi-lagi yang berwarna. urghh.. who invented those colorful medicines anyway? sorry, no offense.

Jus Qalbi al-Ehsan Menjadi Ubat Penawar Ketika Sakit


so, cari dan mencari alternatif lain, aku jumpa jus Qalbi al-Ehsan. ternyata lepas 2 minggu aku cuba, memang ada nampak kebaikan jus Qalbi ni. tapi sebelum tu, aku cerita dulu sakit yang aku alami. aku asyik demam tak berhenti. dengan rasa sesak nafas. maybe anxiety sebab depresseion. maybe juga penat. i don't know. so bila demam selsema batuk semua, aku jadi pening kepala pula. dugaan. and aku ni tak sure ada masalah penyakit kolestrol ataupun tak. tapi family aku ada sejarah tu. so, better safe than worry right. alang-alang aku dah sakit ni, aku amalkan Jus Qalbi untuk elakkan juga penyakit yang mungkin akan muncul. 


Thursday, November 3, 2016

Confident Goreng Keropok Lekor, Ini Padahnya

9:00:00 PM 8
Confident Goreng Keropok Lekor, Ini Padahnya
assalamualaikum and hello lads! siapa pernah goreng keropok lekor?? ha, siapa yang biasa goreng, memang tahulah keropok lekor ni ada macam-macam jenis. ada yang tak meletup bila goreng. ada yang masuk je dalam kuali, pop pop lah namanya. aku teringat yang suami kak Aisya pernah kena minyak panas gara-gara goreng keropok lekor tu. ada baca tak?

Image result for cooking tumblr

Muka Melecur Kena Minyak Panas


hehehe. alkisahnya haritu crush aku ada bagi keropok lekor dekat aku. dia kata yang dia kasi tu tak meletup. so, memang aku masak, tak ada apa-apa jadi pun. harini nak dijadikan cerita, anak saudara makcik aku (anak saudara belah suaminya), kasi kami keropok lekor. 

Lethal Weapon | New Crime Drama Series

3:00:00 PM 2
Lethal Weapon | New Crime Drama Series

assalamualaikum and hello lads! ha, sini aku nak tanya. siapa biasa layan cerita TV series macam CSI Miami, Chicago PD, Dexter and macam-macam lagi crime drama? aku sejak dari sekolah rendah dah layan cerita crime macam ni. sampaikan ada satu masa aku nak jadi ahli forensik. nak cari bukti untuk tangkap penjenayah. haha. tiba-tiba jadi tinggi cita-cita kan. last-last dari doktor jadi engineer pula sekarang. tak apalah. ALLAH lebih tahu kenapa aku tak memilih untuk menjadi doktor.

Lethal Weapon 2016 Drama


Image result for lethal weapon 2016

kalau korang biasa tengok drama macam ni, korang akan tahu almost crime dramas tak kelakar and serius sepanjang masa. sampailah aku jumpa satu drama baru yang bertajuk Lethal Weapon. korang faham tak maksud Lethal Weapon ni sebenarnya. orang tu macam expendables la. nothing can break or hurt them. 

Tuesday, November 1, 2016

Reunion 2nd batch MRSMKB di Majlis Perkahwinan Da'i Izzhar Nazri dan Ilyani

10:00:00 AM 4
Reunion 2nd batch MRSMKB di Majlis Perkahwinan Da'i Izzhar Nazri dan Ilyani
assalamualaikum and hello lads! harini dah awal bulan November pun kan. cepatnya masa berlalu. tak sangka dah nak masuk 7 bulan aku kerja di sini. banyak aku belajar. tapi tak tahulah nasib macam mana, dapat ke tak jadi permanent. ada rezeki, adalah. apapun, aku ucapkan good luck untuk korang yang masih mencari kerja. semoga dapat jumpa. 


Majlis Perkahwinan Da'i Izzhar Nazri dan Ilyani

okay, harini aku nak cerita pasal reunion kecil kami di majlis perkahwinan Da'i Izzhar Nazri dan Ilyani. kalau pernah baca entry aku yang dulu, Da'i Izzhar dan kami semua satu MRSM dulu di Kepala Batas. aku tak berapa rapat dengan dia. tapi kami bukanlah ramai mana pun. dalam 160++ orang sahaja. so, boleh tahu nama masing-masing. cuma tak rapat sahaja.