Beli Online Barangan Muslimah | Handsock - Amy Syeera

Tuesday, November 29, 2016

Beli Online Barangan Muslimah | Handsock

assalamualaikum and hello lads! setelah sekian lama tak menulis. aku rasa macam asyik mungkir janji je, nak update hari-hari last minggu berganti minggu, 1 entry pun tak terbuat. busy sangat-sangat sejak dua menjak ini. dengan kerja di office. dengan nak travel lagi nanti. macam-macam dalam fikiran. 


Beli Handsock Murah Online

bila sebut pasal office, aku sangat menitikberatkan soal pemakaian. kami punya management dah bertukar dari pakaian formal kepada pakaian casual. so, bila dah dapat casual, memang sakanlah semua pakai jeans and tshirt sahaja. and sebagai perempuan, memang jadi habit akan cari lagi baju yang sesuai. tapi sekarang some of baju yang aku cari semuanya lengan pendek. bila dah jadi macam tu, memang handsock wajib cari juga lah kan. nampaknya dah lama aku tak pakai handsock sebab aku jarang sangat-sangat pakai baju kurung. 

tapi antara satu problem dengan handsock ni, dia sangat ketat dan panjang sampai ke atas. kadang-kadang rimas. aku ni dengan masalah kulit lagi. senang sangat nak gatal. mujurlah sekarang dah ada macam-macam jenis handsock kan. pendek, warna warni, semua ada.

ada satu kedai online barangan muslimah ni aku jumpa di google. aku tertarik sangat dengan handsock yang dijual di situ. 

bagi yang suka pakai baju kurung and ada butang dekat tangan tu, handsock pendek macam ni memang sesuai. dapat cover sebab bila butang macam ni, dia akan buat lengan baju terangkat sikit kan. 

sarunglenganflower

WARNA HITAM, COKLAT DAN KELABU
RM7.00 SEPASANG
WARNA KELABU DAN MAROON
RM6.00 SEPASANG
MINIMUM ORDER 3 PASANG
WARNA MERAH, COKLAT GELAP, COKLAT
RM6.00 SEPASANG
MINIMUM ORDER 3 PASANG

kalau yang biasa pakai tshirt pendek tu, dah tak ada sangat baju lengan panjang and takat nak berkebun dekat luar, boleh pakai handsock macam ni pula. 

WARNA HITAM, BIRU, MERAH, PINK, HIJAU, UNGU
HITAM, BIRU TUA, KUNING, MERAH BATA DALAM STOCK
RM10.00 SAHAJA
kalau nak nampak rugged, (haha aku selalu rasa macam ni), boleh beli handsock yang sampai ke jari tu. tapi diingatkan! kalau nak pergi umrah, handsock bertutup sampai ke jari tak boleh tau! sebab tangan kita bukan aurat. 

SARUNG TANGAN JEJARI
RM6.00
ni aku rasa handsock yang terbaru. iaitu handsock aqua. not bad juga la handsock ni. dia licin. aku tak boleh sangat dengan handsock berkain. sebab bila peluh dah start keluar tu, gatal dia jangan cakaplah. last-last habis handsock aku turunkan sampai tutup atas pergelangan tangan sikit je.

WARNA HITAM, CREME, DARK CHOC, SKIN COLOUR, PINK AND GREY,
LAVENDER

kalau berminat nak mencari handsock ataupun barangan keperluan umrah/haji, boleh layari:

Website: Design Musleema 
Facebook: Design Musleema
Untuk belian boleh whatsapp ker 019-2883235 SERIUS BUYER SAHAJA.




post signature

4 comments:

  1. nice sharing sis... dah lama tak beli handsock... belasah apa yg ada.... xsempat nak pergi mencari yg baru...

    ReplyDelete
  2. Tutup aurat sempurna 😃 ibsyaallah selamt dunia akhirat

    ReplyDelete
  3. kita tak boleh jugak dgn handsock yg ketat2, naik gatal2 kat getah dia. dan suka tekstur cotton as handsock :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.