Alergi Lipstick!

by - 9:00:00 PM

assalamualaikum and hello lads! ingat tak aku pernah cerita haritu pasal bibir aku kering. sampai berbiji-biji. then, aku jumpa doktor. doktor kasi Oral Aid Lotion untuk aku pakai. masa pakai, memang macam ular la rasa. kulit merekah. then tukar kulit baru. sedih tengok. tapi nak buat macam mana. sendiri punya pasal kan. 

Image result for lips tumblr

Bibir Alergik Lipstick


but then, bila dah elok, aku decide untuk tukar lipstick baru. bila pakai dua tiga kali tak ada masalah. lama-lama dia jadi balik, ha kau, bising ummi aku. dah tau baru nak sembuh, p gatai pakai balik kenapa. aduhai. makin lama makin teruk bibir aku jadinya. 

so, pergilah klinik balik. and dapat ubat allergy semua. doktor tak galakkan aku untuk pakai lipstick/ lip balm/ vaseline semua. takut ada chemical substance dalam tu buat bibir aku macam ni. mulanya aku ingat sebab aku dehydrated. rupanya masalah lain. aduhai. 

nak senyum pun dah macam orang tak ikhlas. tak dapat nak senyum lebar dah. bibir pun jadi hitam. sebab luka kan. hopefully lepas ni jadi elok balik. nampaknya tak dapat dah nak pakai lipstick. sedih T__T bibir ni dah lah gelap. kalau tak pakai lipstick nampak tak bermaya je. hmm..

ada suggestion tak untuk aku pakai? any organic-based product. i appreciate it a lot. thanks.

adios~



post signature

You May Also Like

4 comments

  1. Why don't you try to apply virgin olive oil to your lips? It works similar to vaseline..

    ReplyDelete
  2. moga cepat sembuh. ada pernah baca, katanya pakai madu kalau nak bibir merah. pakai sebelum tidur .

    ReplyDelete
  3. try madu or try scrub guna honey sugar lip scrub.. kalau nak natural pinky lips, minum banyak air dan elakkan guna lipstick yg ada chemical banyak :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.