Kereta Tak Boleh Hidup, Bateriku.com Kan Ada - Amy Syeera

Wednesday, January 11, 2017

Kereta Tak Boleh Hidup, Bateriku.com Kan Ada

assalamualaikum and hello lads! siapa sini ada kereta? maybe almost semua orang dah ada kereta kan. sedangkan budak-budak sekolah pun dah ada kereta sendiri. aku ni serba serbi lambat sedikit. hehehe. budak tahun 90an. umur 14 tahun baru dapat handphone pertama. adik 10 tahun dah ada handphone sendiri. umur 15 tahun baru merasa ada motor sendiri (bajet-bajet motor sendiri padahal motor arwah abah), budak lain umur 13 tahun dah ada motor RXZ. hahaha. cepat betul sekarang masa berlalu kan. sekarang ni kereta pula. umur 25 tahun baru nak merasa ada kereta sendiri. itupun kongsi dengan adik. kikiki. tak apa. rezeki masing-masing. asalkan ada transport untuk mudahkan kita nak ke mana-mana kan.

Kereta Tak Boleh Hidup, Bateriku.com Ada


tapi, jangan sangka dah ada kereta sendiri ni hebat dari segala segi. apa lagi perempuan! susah bila kita tak kemahiran nak baiki kereta andai something happened. macam tayar bocor ke apa. dulu aku teringat lagi masa bulan puasa, aku dengan Atul nak pergi bazaar cari makanan. tiba-tiba kereta tak boleh hidup! ya ALLAH, dugaan sungguh masa tu. hahaha. bayangkan terpaksa tolak kereta masa waktu panas dengan tak boleh minumnya. memang memori aku tak boleh lupa. nak minta tolong pun tak ada siapa masa tu. weekend kebiasaannya budak-budak uniten balik rumah. 
and kejadian kedua berlaku di tepi highway. kereta Azra tiba-tiba je stop. adoi. rasa macam nak maki pun ada. hahaha. punya semangat nak balik, lepas tu problem. aku ni dah lah ada tak kereta, so bab-bab kereta memang aku sangat fail! lama juga la menunggu. akhirnya baru settle. lepas tu aku tak naik dah kereta dia. haha. kejam. 

nasib baiklah sekarang ada Bateriku.com . syukur sangat bila dengar ada servis macam ni. jangan pandang sebelah mata tau dengan servis Bateriku.com . bila kita susah, perkhidmatan macam ni yang kita cari. lagipun Bateriku.com bukan tukar bateri sahaja, mereka akan cek dahulu apa masalah kereta kita sebelum tukar. and kita pun tak perlu nak tersadai tepi jalan tunggu lori tarik kereta ke apa. cuma call Bateriku.com and mereka akan datang pada kita. 

sekarang ni almost semua daerah Selangor ada. negeri lain pun termasuk sekali tau.! Johor • Melaka • Negeri Sembilan • Kuala Lumpur • Perak • Pulau Pinang • Kedah • Perlis . in shaa ALLAH, cuma perlu tarik nafas panjang dan telefon mereka :) Waktu operasi mereka adalah dari pukul 7 pagi sehingga 12 tengah malam. 

Servis Bateriku.com Boleh Dipercayai

in shaa ALLAH so far servis dia sangat memuaskan. ramai mangsa bateri tak hidup bagi komen positif dengan perkhidmatan mereka. and mereka dari company yang dipercayai. 

Bateri Kereta Kong Di Bangi,  Dapatkan Servis Dari Bateriku.com
jadi, apalagi yang kita nak? 
- Bateri sahaja yang perlu kita bayar
- Kalau bukan bateri yang jadi masalah, caj lain tidak akan dikenakan
- Semua tempat ada perkhidmatan Bateriku.com
- Pemeriksaan percuma 
- Tidak perlu risau jika tiada wang. Boleh bayar menggunakan credit/debit card. ha kan dah mudah hidup kita tu. 

Bateri Kereta Kong Di Bangi,  Dapatkan Servis Dari bateriku.com
so, next time kalau kata ada masalah, jangan lupa whatsapp nombor yang tertera. tak perlu kita nak susahkan kepala fikir nak cari kedai kereta paling dekat mana semua. semuanya di hujung jari sahaja. 

untuk makluman lanjut boleh layari:

Alamat : 31, Jalan Utarid U5/11 Mah Sing Industrial Park, 40150 Shah Alam
Telefon : 1-800-22-2324
Whatsapp : 012-245 8027
Fax : 03-78430106
Email : info@bateriku.com
Website URL : www.bateriku.com




post signature

No comments:

Post a Comment

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.