Persediaan Sebelum Balik Kampung dengan Bateriku.com

by - 10:24:00 AM

Balik Kampung!!! ooooo balik kampung!! ooo balik kampungggg, hati giranggg~~ bila setiap kali raya or even saja-saja pulang ke kampung halaman setelah sekian lama tak jejak kaki, lagu ni pasti berputar-putar dalam minda aku. Feeling nak pack barang apa semua tu jadi lain macam bila aku selitkan dengan lagu sekali. siapa biasa buat macam tu? aku suka setiap kali nak kemas rumah ke buat homework ke, aku akan pasang sekali muzik. Barulah semangat sikit nak buat something dengan pantas dan efficient. I’ve been doing that since I was in my form 4. Tapi takkanlah baju je nak kemas kan bila balik kampung. Kebiasaannya bila kita balik kampung jauh macam dari Selangor ke Penang or even Johor ke Perlis, apa benda yang akan terlintas di fikiran korang? 

Persediaan Sebelum Balik Kampung dengan Bateriku.com

- Keselamatan rumah
- Kebersihan rumah
- Barang persiapan untuk pulang ke kampung halaman
- Servis kereta

Yes! Servis kereta sangatlah penting. satu benda yang selalu kita kena make sure adalah servis kenderaan. Bahaya tahu kalau tak servis kereta masa nak berjalan lebih dari 50km ni. Lagi bila musim perayaan menjelma. Nak cari kedai kereta yang buka memang susah sangat. So better safe than sorry. Tapi, semua ni hanya apply untuk orang yang bergerak jauh sahaja ke? Macam mana dengan aku pula? Aku ni kampung dekat Banting sahaja. Dalam 1 jam dah sampai kampung dari rumah. Perlu ke servis kereta? Macam tak je. Ini aku punya fiil lah. Hahaha. Rasa macam 1 jam tu sekejap je. In shaa ALLAH takkan ada apa-apa berlaku. Tapi sayangnya, setiap yang berlaku semua ALLAH dah tetapkan. 

Ingat tak aku pernah cerita kisah aku dengan housemate yang terpaksa struggle nak hidupkan kereta masa bulan puasa? Ya ALLAH, masa tu memang terasa azab sangat. Disebabkan puasa, jadi dalam pukul 4 petang kami dah gerak turun mencari bazaar untuk beli makanan. Nak pergi beli makanan tu tak adalah jauh mana. Dekat Putrajaya je. Nak dijadikan cerita, masa kawan aku duk startkan enjin kereta, tiba-tiba tak boleh hidup! BATERI KONG! Allahu. Bayangkan dengan panas dia, lapar dia, penat dia. Tiba-tiba jadi macam ni pula. Mahu tak terasa diuji. Dalam hati dah risau, nak panggil siapalah untuk tolong kami ni? Dah lah dalam kolej, semua orang tak ada. Keluar buka puasa di area mall terdekat. Habis tu macam mana ni? 



Nak tukar bateri dulu? Ish takkanlah. Jangan memandai pula kan buat bukan-bukan. Sekali silap. Tak pasal je. So, please bear in mind girls, jangan tukar dulu! :D Mana tahu bateri kereta kita okay lagi sebenarnya. Lagipun, kita tak tahu juga mana nak cari bateri kereta murah. Jadi untuk make sure we’re not doing the mistake, apa kata kita dapatkan second opinion. JIMATKAN DUIT ANDA. Ha, saat macam ni memang rasa bertuah sangat bila start ada servis tukar bateri dari Bateriku.com. kalau tak, nampaknya kami terpaksa berjalan kaki membeli makanan dengan keadaan macam tu. Terima kasih sangat-sangat bateriku.com

Apa sebenarnya bateriku.com ni? 


Tengok dari nama sahaja mungkin korang boleh teka apa servis yang mereka sediakan pada kita rakyat Malaysia. Ya, mereka membantu kita mengenalpasti masalah bateri kereta, consult berkenaan kereta kita dan juga menyediakan khidmat menukar bateri kita ke bateri baru. Kadang-kadang macam kita driver perempuan ni, bila kereta tak boleh start je, jadi panic kan. Lepastu cek sana cek sini still tak boleh tahu apa masalah kereta kita. And just assume it has something to do with the battery. Nak bawa ke bengkel memang terasa banyak duit akan melayang sebab diorang bukan takat cas bateri sahaja, tapi cas benda lain juga. Siapa selalu kena macam ni? Hakikatnya, bateri tak ada kena mengena dengan masalah kereta kita tadi. Kan dah rugi. Sebab tu bateriku.com buat khidmat consultation juga pada kita or to be exact orang macam aku untuk tahu mana satu masalahnya datang sebenarnya. 

Di mana boleh dapatkan servis bateriku.com


Servis bateriku.com sudah semakin meluas dari masa ke masa. Alhamdulillah, semakin senang hidup kita bila tiba-tiba one day terpaksa tersadai di tepi jalan sayu memerhati semua kenderaan lalu lalang dengan penuh kegembiraan. 

Kalau terasa curious pasal Bateriku.com ini dengan lebih mendalam, ataupun mungkin korang teringin nak jadi one of them who save our lives, boleh rujuk seperti di bawah:

Alamat: No 17 Jalan Saujana Indah 10, Taman Perindustrian Saujana Indah Shah Alam


NAK TUKAR BATERI KERETA?#JanganTukarDuluMUNGKIN BATERI OK LAGI !#DapatkanKepastian#GetSecondOpinionJIMATKAN DUIT ANDA


Anda dalam masalah bila melibatkan bateri kereta? 

Panggil BATERIKU.COM
Tol Free 1-800-22-2324 
Whatsapp: 012-245-8027 | 019-669-8279
Servis Hour: Isnin – Ahad | Johor – Perlis 
Staff bateriku.com akan datang ke lokasi anda | Pemeriksaan PERCUMA | Tidak perlu beli bateri lain & DIJAMIN tiada sebarang caj sekiranya bateri kereta masih elok

Kalau berminat untuk menyertai BATERIKU.COM di seluruh negara, korang boleh juga memohon secara online di www.bateriku.com >> Dealer >> Runner (Full Time/Part Time/Freelance) >> Rakan Workshop >> Rakan Tow Truck


post signature

You May Also Like

2 comments

  1. wahhh bestnya bateriku.com ni! servis pemeriksaan dia free je. tak perlu susah-susah keluarkan duit. bagi orang yang tak tahu apa-apa tentang bateri kereta (mcm kc ni) memang sesuai sangat la dapatkan perkhidmatan bateriku ni jika ada berlaku apa-apa masalah :D

    ReplyDelete
  2. Sekarang ni kan semua dihujung jari dikmi..dah senang dah..call jer .tak perlu susah2 lagi..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.