Beli Kelengkapan Travel Sempena 5th Birthday Lazada Malaysia - Amy Syeera

Tuesday, March 28, 2017

Beli Kelengkapan Travel Sempena 5th Birthday Lazada Malaysia

Sretttt…srettt…Pulang sahaja dari Sydney ke KLIA2, bagasi yang aku bawa sudah mula berbunyi pelik. Tarik bagasi pun dah macam tarik troli tanpa roda sahaja. Aku tahu, memang dari awal aku simpan segala keperluan di dalamnya, luggage tu dah nak rosak. Tapi Cuma berharap ia akan tahan lama sampailah aku tiba di rumah. Bukannya sikit barang yang bawa. Banyak sangat. biasalah bila travel, masa pergi tu sikit je barang. Dah balik boleh jadi berganda kadang-kadang. Sedih memang sedih. Sebab tu sahaja luggage yang aku ada. tapi nak buat macam mana, dah sampai masa dia. so, sementara menunggu di KLIA2 dari pukul 2 pagi sehinggalah 6 pagi. Aku start godek-godek di website untuk mencari luggage terbaru. Tapi memang semua mahal. And nak juga cari yang berkualiti. Nak tak nak, terpaksa pendam harapan untuk beli luggage mahal buat sementara waktu. Pulang sahaja ke rumah, tengok ada kotak besar dari Lazada Surprise Box. Oh, rupanya dah 5 tahun Lazada beroperasi di Malaysia. Tahniah Lazada. Cepat betul masa berlalu ye. Tengok kotak memang tak boleh bayang besar dia. tak pernah dapat barang sebesar ni. dalam duk berteka teki, aku pun buka kotak tersebut. TERHARU. Sangat-sangat terharu bila benda pertama aku Nampak adalah luggage Delsey. Bukan itu sahaja, banyak lagi barang yang aku terima. Semua ini adalah barang keperluan penting untuk melancong. Apa dia? mari aku senaraikan sambil explain apa benefit yang kita perolehi jika kita bawa bersama.

Related image

Beli Kelengkapan Travel Sempena 5th Birthday Lazada Malaysia



    Luggage Delsey

Related image 
 
- Luggage ni rupanya ada macam-macam jenis, saiz dan bentuk. Aku ingatkan pilih boots je susah. Rupanya ini pun sama. Haha. kalau kta jenis yang suka bawa barang banyak. masa pergi travel 1 beg, masa balik beranak, aku suggest korang beli luggage Delsey yang besar terus. senang tak perlu beli banyak kali. atau macam aku buat pula, bawa luggage Delsey kecil satu yang 53cm punya, then satu lagi bawa beg sandang besar yang lain. ini untuk back up. masa pergi memang kosong sahaja. masa balik confirm terisi. confirm! 
 
Ciri-Ciri Luggage Delsey
- Expendable
- Four 360 degree smooth & silent wheels (yeah, no more srett srett)
- Deep main compartment with separators
- TSA-approved lock
 
 
Image result for american tourister kamden backpack
 
- sini antara korang siapa yang suka travel sambil bawa laptop? eh, ada tau aku kenal orang macam ni. laptop adalah benda paling wajib kena ada bila setiap kali dia ke mana-mana. atau even for business trip, wajib juga bawa laptop. 
- aku recommend untuk try American Tourister Kamden Laptop Backpack. First sebab warna dia sangat lawa. nak bawa ke mana-mana pun rasa cool je. second, ia diperbuat daripada kualiti tinggi jadi laptop kita akan terlindung dari sebarang calar. Ketiga, beg ini sangat ringan dan selesa bila dipakai. kita pun tahu laptop memang sangat berat. jadi keselesaan menjadi keutamaan kita lebih-lebih lagi bila berjalan jauh. Backpack ini juga boleh memuat sehingga 15.6 inci laptop. 

Ciri-Ciri American Tourister Kamden laptop Backpack
- Material: Polyester, PU & Nylon Leather
- Seamless & Soft padded Backpack
- Roomy main zipped compartment
- Built-in notebook holder & tablet pouch
- Adjustable shoulder straps

 
 
 
- bila setiap kali kita dalam long flight, benda sangat penting kita perlu bawa naik bersama adalah berus gigi, ubat gigi, pencuci muka, MP4, earphone, kamera dan sebagainya (TAKE NOTE: cecair hanya restricted to max 100ml only). tapi ini semua nak sumbat mana? boleh sahaja nak letak dalam beg tangan. tapi nanti macam berserabut pula. jadi, apa yang perlu kita buat? beli sahaja Universal Traveller Travel Pouch ni. aku suka produk dari Universal Traveller. mostly, kelengkapan musim sejuk aku semuanya aku beli di situ. kualiti dia memang bagus and tahan lama. 
- travel pouch ini boleh muatkan macam-macam benda. jadi, tak perlu dah kita susah-susah nak godek dalam beg apa barang yang kita nak kan. 

Ciri-Ciri Universal Traveller Travel Pouch
- Light weight
- Durable
- Foldable
- Multipurpose
 


photo 2_zpsm9t1tq0r.jpg

- aku nak tanya, siapa sini bila setiap kali dia pakai earphone, tak sampai 5 bulan, earphone dia rosak? ha, aku lah tu. ganas sangat hahahahaha. kadang-kadang masa berjalan-jalan pun gatai nak pakai. jadi, bila dalam keadaan cepat, tanpa sedar aku tertarik earphone. so, rosak sebelah. ada masa pula, aku ganas sangat campak earphone atas meja sampai termasuk dalam cawan penuh air. rosak lagi sebelah. memang tak syok kan kalau dengar sebelah je. tak feel orang kata.
- teknologi zaman sekarang ni memang betul-betul buat aku kagum. aku jatuh hati dengan QCY Magnetic Bluetooth Headphone ni. sangat super convenient! first, aku tak perlu lagi fikir nak beli earphone baru sebab QCY Magnetic Bluetooth Headphone ni berkonsepkan wireless. tak perlu cucuk dah dengan iPhone, cuma bluetooth sahaja. and taraa, boleh dengar lagu terus. 
- second, nak pakai pun senang. magnetic ini antara satu kelebihan dia, bila kita lekatkan dua-dua telinga dia sekali, automatically dia akan off sendiri. senang kan! ketiga, dia tahan lama bateri sehingga 8 jam! and yes, baca balik. segala devices Android mahupun iOS boleh diconnect bersama dengan headphone tadi. 

Ciri-Ciri Magnetic Bluetooth Headphone
- Industry Leading CSR Bluetooth 4.1
- Magnetic Suction Device
- Sweat Proof
- 8 hours of continuous play time

Image result for huawei selfie stick 
 
- aku ada Go Pro Hero and hand phone, and aku juga beli monopod stick dia juga. tapi dia punya berat and panjang tu jangan cakaplah. nak mengangkut 24 jam agak susah. apatah lagi bila nak mengangkat tinggi-tinggi. nasib baiklah ada Huawei Aluminium Selfie Stick ni. bagi orang yang sangat suka selfie, stick ini memang sangat bagus untuk kita. sebab apa tau? dia ringan and flexible! i mean, what more can you ask. 

Ciri-Ciri Huawei Aluminium Selfie Stick with Button
- Compact and Portable
- Plug in shutter button
- 270 degrees adjustable head for angle
- Secure dual-clamp design
- Button on handle

- nak tahu tak? umi aku adalah peminat setia dengan Photobook Malaysia. sama juga macam aku. akulah yang duk promote dekat umi. sebab setiap kali aku travel, aku pasti akan beli album dari Photobook. sampai sekarang aku tetap puas hati dengan servis mereka. aku seorang minimalist. jadi design yang ada dalam Photobook semuanya aku suka! ni baru balik Sydney, aku dah beli lagi photobook. hahahaha. umi aku yang baru nak berjinak pun dah ada 3 album tau :D
- korang boleh baca di entry aku ni >> Photobook Beijing 2016

siapa sangka semua benda ini ada dalam website Lazada. kalau dahulu memang jenuh nak naik kereta ke sana sini semata-mata nak beli semua barang kelengkapan travel tadi. sekarang ni zaman online. ushar sahaja dulu di website Lazada, kalau berkenan, beli terus! aku ni memang antara orang yang suka shopping online. muehehe. efficient sikit.

kalau berminat, korang pun jangan lupa tengok website Lazada! rugi tau tak tengok selalu sebab Lazada selalu buat macam-macam promosi.

 
 post signature

3 comments:

  1. semua barang2 travel ni. nanti boleh borong dekat lazada jugak lah

    ReplyDelete
  2. amboiii . banyak ek. aritu pon sibuk shoping jugak. kekeke tggl tggu barang sampai jaa. yeppi ;)

    ReplyDelete
  3. Wahhhh menarik..
    Macam-macam ada ni.

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.