Rawatan Kecantikan Murah di Dr MAD Wellness, Sunway Mentari

by - 12:36:00 AM

Assalamualaikum and hello lads! Wahai gadis-gadis sekalian, kalau rasa awak sudah menginjak ke usia 20an, inilah masanya untuk mula fikirkan tentang kecantikan dan kesihatan wajah korang. Bila dah start kerja, dah ada duit sendiri, lagi seronok beli apa sahaja yang kita mahu. Tapi ingat, shopping, shopping juga. Facial & body treatment pun penting! Sangat penting. Set pencuci muka sahaja tidak mencukupi. Adakalanya tanpa kita sedar set pencuci muka tersebut tidak sesuai dengan kulit wajah kita. Ataupun cara kita pakai itu salah. Masa buat facial treatment, dengar explanation dari beauty expert, barulah aku tahu cara sebaiknya untuk menjaga muka! So, inilah penting untuk kita jumpa dengan expert. Dapat tahu pasal condition wajah kita. Malangnya zaman sekarang ni bukan senang nak mencari pusat spa yang murah. Ada masa 1 rawatan sahaja dah mencecah RM1k! mahal sangat kan. kita yang baru kerja ni bukannya ada banyak duit sangat. nasib baiklah jumpa satu pusat rawatan kecantikan yang terletak di Sunway Mentari ni iaitu Dr. MAD Wellness. Betul-betul berada di atas Klinik TTDI.


Rawatan Kecantikan Murah di Dr MAD Wellness, Sunway Mentari


Dr MAD Wellness ini adalah spa yang ditubuhkan dan diasaskan oleh tiga orang DOKTOR iaitu Dr Mansor, Dr Ainna, dan juga Dr Davina. Kalau perasan, dari situlah datangnya nama MAD. Ia merupakan gabungan pangkal huruf nama ketiga-tiga doctor tersebut. Ya betul. Apa yang membuatkan aku sangat percaya dengan pusat spa ni sebab ia dikendalikan sepenuhnya oleh doctor yang berpengalaman. Apa yang membezakan Dr MAD Wellness dengan spa lain adalah spa ini hanya menggunakan advanced teknologi estetik terkini.

Suasana Pusat Kecantikan Dr MAD Wellness

First time masuk dalam spa Dr MAD Wellness ini, aku terasa macam duduk dalam rumah sendiri. sementara menunggu rawatan kita dimulakan, ada tempat duduk untuk kita bersantai terlebih dahulu. Andai kata bawa suami or anak-anak, mereka juga boleh tunggu dan bermain di situ seketika waktu sehinggalah rawatan kita habis.

Rawatan di sini bukan hanya dibuat oleh tiga doctor yang sangat berilmu dari segi kecantikan, malahan staff yang lain juga merupakan jururawat terlatih dan bertauliah. Aku ingat lagi masa diorang duk memproses stem cell aku sebelum memulakan rawatan, ramah dia melayan aku. Nampak sangat aku ni takut. Kakakaka. Masa sepanjang rawatan pun, nurse kasi soothing words dekat aku. Barulah tak terasa stress masa tengah buat rawatan kecantikan kan. 






Masih student lagi and duit tak banyak macam orang bekerja? it's okay, this is also a great place for you to try. harga setiap rawatan di sini sangat berpatutan. antara pakej yang disediakan di sini adalah rawatan muka, rawatan rambut, rawatan eyebag, rawatan double chin dan juga rawatan slimming. Tahu tak apa yang paling seronok sekali dalam banyak-banyak rawatan aku pernah buat? PRP! Kalau nak tahu, kebanyakan rawatan di pusat kecantikan Dr MAD Wellness ni akan melalui proses PRP terlebih dahulu. 

Apa itu terapi PRP (Platelet-Rich Plasma)

PRP adalah singkatan nama bagi Platelet-Rich Plasma di mana terapi PRP ini melibatkan proses pengambilan stemcell dari tubuh kita sendiri. Kenapa PRP? Platelet dalam tubuh kita berfungsi membebaskan protein penyembuhan yang dikenali sebagai ‘Growth Factor’. Jadi, ia akan mempercepatkan penyembuhan kecederaan dan juga tisu rosak. Maka, penyembuhan under terapi PRP ini akan mengambil masa singkat, sekurang-kurangnya 3 minggu dan bebas risiko kerana menariknya terapi PRP, ia bersifat organic dan 100% tidak menggunakan sebarang bahan kimia. Stemcell tadi yang telah diproses akan terus membaiki sel kulit kita secara berterusan selagi ianya kekal di wajah kita.

Rawatan yang boleh menggunakan terapi PRP

-         - Kesan Penuaan dan Kedutan Muka
-         - Masalah keguguran rambut
-         - Kesan Parut

Kalau rasa berminat nak mencuba juga, jangan lupa layari:

FACEBOOK   : Dr MAD Wellness

INSTAGRAM : Dr MAD Wellness

ALAMAT   : No. 12A-1, Jalan PJS 8/12 Sunway Mentari 46150 Petaling Jaya
TELEFON : 03-5613 5328
HOTLINE : 018 243 4328


post signature

You May Also Like

4 comments

  1. syoknya. dah lama tak manjakan diri ni

    ReplyDelete
  2. betul tu, perlu sangat kita periksa kulit wajah di tempat yang ada kepakaran baru lah tahu kondisi kulit kita yang sebenar, bukan main agak-agak je.. :)

    ...

    ReplyDelete
  3. sejak2 masuk late 20s ni huurm.. timbol da tanda tanda penuaan >.<

    ReplyDelete
  4. syoknya.. check kulit wajah kalau dapat result sepatutnya gembira habis.. kalau dapat yang tak diingini alaaaaa.. sedih 2 minit..hehe

    Omega3 untuk kesihatan ibu hamil, penyakit kardiovaskular dan nyanyuk

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.