06/01/2017 - 07/01/2017 - Amy Syeera

Friday, June 30, 2017

Travel Bajet ke Sydney, Australia | Bondi Coogee Coastal Walk

12:00:00 PM 5
Travel Bajet ke Sydney, Australia | Bondi Coogee Coastal Walk
assalamualaikum and good day mate! in shaa ALLAH, masuk je hari aku bercerita mengenai Bondi Beach, maka hari kami berada di Sydney semakin sampai ke penghujungnya. sedih betul. cepat sangat masa berlalu. rasa macam tak cukup pula seminggu di sana. tapi serious cakap, it was totally worth it. ada masa and ada bajet, jangan lupa ke sana okay!

amysyeera


Travel Bajet ke Sydney | Bondi to Coogee Coastal Walk


kami bergerak seawal 8:30 pagi. aku suggest kalau korang nak view lawa, better datang awal-awal pagi. kalau waktu tengah hari pun tak apa. lagi lawa cuma panas dia bak ang. berpeluh. and untuk Bondi Coogee Coastal Walk ni ada macam-macam options untuk korang try. Bondi terletak di bahagian utara sekali dan Coogee pula di bahagian selatan. kalau datang bersama family and sekadar bersantai, boleh berhenti sampai ke Bronte sahaja. or nak jauh sikit sampai Clovelly. depends pada bajet masa and tenaga korang. kami pun target nak ke Coogee tapi hari dah panas terik, jadi kami stop sehingga di Clovelly Beach sahaja.

Friday, June 23, 2017

Aku Kecewa dengan Cinta

11:33:00 AM 3
Aku Kecewa dengan Cinta
assalamualaikum and hello lads! apa khabar semua? CINTA. bila kita sebut pasal cinta ni memang tak akan pernah habis kan. sejak dari zaman sekolah rendah dah mula ada crush sehinggalah masuk ke alam perkahwinan. non stop! especially kaum Hawa kan. aku tak tahulah pasal lelaki. sebab aku jarang dengar diorang bersembang pasal benda ni. maybe sebab ia terlalu dramatik and serabutkan fikiran. so, daripada cerita pasal tu, baik cerita pasal bola, movies, and whatever yang terlintas di fikiran mereka. 
Yes I am

Kecewa dengan Cinta


masalahnya bila perempuan dah terbiasa mengejar cinta, kita lupa untuk protect hati kita dari selalu dilukakan. girls, why must you do that. sangat bahaya bila kita terlalu kejar cinta manusia ni sebenarnya. bila kita terlalu obses mengejar, and susah sangat untuk cinta tu singgah pada kita (why love cupid, why?), bila one day ada seorang lelaki tertarik dengan kita, laju sahaja kita serahkan diri pada dia.