08/01/2017 - 09/01/2017 - Amy Syeera

Wednesday, August 30, 2017

Tukar Cermin Mata Lebih Murah

4:30:00 PM 13
Tukar Cermin Mata Lebih Murah
assalamualaikum and hello lads! harini tinggi pula rasa nak menaip macam-macam. the power of blogwalking. pernah tak korang rasa macam tu juga. aku senang je nak dapat mood balik. baca satu dua entry orang di blog mereka, then, perasaan tu terus membuak-buak. 
 
Image result for sunglasses tumblr

tukar cermin mata baru


bagi sesiapa yang pernah bertemu enam mata dengan aku (since aku pakai cermin mata, so empat. lol hambar), maybe korang ada perasan style cermin mata aku macam mana. aku ni dari kecil, bukanlah orang yang cermat sangat. beli jam sahaja dah dekat berapa kali. pin tudung pun jangan cakaplah. inikan pula cermin mata. masa sekolah dulu siap pakai masa tidur lagi. kononnya takut bangun-bangun kejap lagi, terkejut tak nampak apa dengan jelas. bayangkan nak mandi pun pakai cermin mata.

Maaf

10:51:00 AM 11
Maaf
assalamualaikum and hello lads! apa khabar? semoga sihat sentiasa. aku baru sahaja baik dari sakit gastrik. erm, nak menyesal pun tak guna sebab salah sendiri kan. asyik makan tak ikut waktu. ada masa pukul 11 pagi baru breakfast. ada masa tak breakfast langsung. lunch pula makan sikit je. ha, sekali kena macam ni. please, jangan ikut macam aku eh.
 
http://s3.favim.com/orig/151118/gif-grunge-sorry-teen-Favim.com-3591633.gif 
 

Maaf


aku buat entri ni sebenarnya aku nak buat pengakuan secara terbuka. aku nak minta maaf pada someone yang aku dah lukakan teruk hati dia. kami sangat rapat suatu ketika dahulu. tapi disebabkan salah faham antara kami berdua, hubungan jadi dingin. apatah lagi habit aku yang suka melarikan diri daripada bersemuka. because I just don't know how to explain it to her. emosi pun masa tu tak stabil sangat. end up kami bergaduh tanpa suara. meaning? tanpa sebarang sebab, masing-masing mendiamkan diri. 

Thursday, August 24, 2017

Travel Bajet ke Sydney, Australia | Blue Mountains

11:30:00 AM 8
Travel Bajet ke Sydney, Australia | Blue Mountains
Semalam sudah ke Kiama, harini keluar dari Sydney sekali lagi. siapa yang pergi ke Sydney, rugi kalau tak singgah ke Blue Mountain. yes, walaupun hanya travel bajet ke Australia, jangan sesekali lepaskan peluang ke sini. bagi aku yang minat dengan keindahan alam semulajadi, aku rasa tenang sangat dapat bersantai di sana. mari kita mulakan destinasi kami seterusnya.

Image result for scenic world

Travel Bajet ke Sydney Australia | Blue Mountains Scenic World


bangun pagi seawal 6:30 pagi, kami mula bersiap-siap untuk ke Blue Mountain. tengok pada cuaca, katanya harini akan sentiasa hujan. okay, hujan lagi. so, make sure payung kena ada bawa bersama. sampai sahaja di Central Station, jangan lupa ingat semula ada berapa banyak lagi duit dalam Opal Card korang. Blue Mountain ni sangat jauh dari Sydney. so, rate dia juga mahal. and remember this, satu hari perjalanan kita memang confirm takkan lebih dari AUD15.

Sunday, August 13, 2017

Travel Bajet ke Siem Reap, Cambodia | Departure

5:06:00 PM 4
Travel Bajet ke Siem Reap, Cambodia | Departure
assalamualaikum and hello lads! pejam celik pejam celik, bulan Syawal sudah pun berakhir. cepat masa berlalu. and tanpa sedar, dah dekat 2 minggu aku travel ke Siem Reap bersama kawan baik aku, Hana. yes, kami travel berdua sahaja. susah ke travel berdua dan hanya kami perempuan sahaja? nope. in shaa ALLAH Siem Reap antara tempat yang selamat untuk perempuan travel sendirian ataupun berdua.


Travel Bajet ke Siem Reap, Cambodia 4 Hari 3 Malam


aku akui, aku bukan jenis orang yang suka sangat travel di negara-negara berdekatan dengan Malaysia ni. aku kalau boleh pilih negara jauh dahulu barulah dah tua-tua sikit, melancong ke negara berdekatan. sebab bila dah tua nanti, tak adalah laratnya nak bergerak jauh-jauh tu. tapi pandangan setiap orang berbeza. sama juga macam best friend aku. dia lebih gemar travel negara dekat sahaja sebab lebih murah and mudah. memandangkan ini roadtrip lah sangat kami sebagai besties, aku ikutkan sahaja apa dia mahu. nanti masing-masing dah ada keluarga sendiri, susah pula nak keluar berdua. confirm lah tak dapat punya.

Sunday, August 6, 2017