Maaf

by - 10:51:00 AM

assalamualaikum and hello lads! apa khabar? semoga sihat sentiasa. aku baru sahaja baik dari sakit gastrik. erm, nak menyesal pun tak guna sebab salah sendiri kan. asyik makan tak ikut waktu. ada masa pukul 11 pagi baru breakfast. ada masa tak breakfast langsung. lunch pula makan sikit je. ha, sekali kena macam ni. please, jangan ikut macam aku eh.
 
http://s3.favim.com/orig/151118/gif-grunge-sorry-teen-Favim.com-3591633.gif 
 

Maaf


aku buat entri ni sebenarnya aku nak buat pengakuan secara terbuka. aku nak minta maaf pada someone yang aku dah lukakan teruk hati dia. kami sangat rapat suatu ketika dahulu. tapi disebabkan salah faham antara kami berdua, hubungan jadi dingin. apatah lagi habit aku yang suka melarikan diri daripada bersemuka. because I just don't know how to explain it to her. emosi pun masa tu tak stabil sangat. end up kami bergaduh tanpa suara. meaning? tanpa sebarang sebab, masing-masing mendiamkan diri. 

hati ni memang ada rasa nak minta maaf secara berdepan dengan dia. tapi aku tak tahu caranya macam mana. ada lain yang pujuk supaya kami berbaik semula. bukannya tak mahu, tapi tak tahu. 

antara kita pun mesti ada kisah macam aku kan. bergaduh disebabkan salah faham, then menyepi sampailah teringat dan mula rindu kenangan manis bersama dahulu. mungkin ada antara pembaca blog ni tahu aku maksudkan siapa. mungkin juga tak tahu. tak perlu aku sebutkan siapa di dalam entri ini..

andai kata aku ada menggores perasaan kalian juga sepanjang aku menulis di blog ini, aku minta maaf. mungkin ada terniat, mungkin secara tidak sengaja. 

kalau ada sesiapa dapat bagi idea untuk aku jernihkan balik hubungan kami ini, tolong suggest ye. thank you..

selamat Hari Raya AidilAdha untuk semua umat Islam di seluruh negara :)
Image result for sorry tumblr







post signature

You May Also Like

11 comments

  1. Pernah juga alamai situasi macam ni. Kadang2 tak sedar apa yang kita buat tu menyakiti orang yang kita rapat..

    Rasa macam nak undur masa je dan perbaiki kesilapan tu.. >.<

    ReplyDelete
  2. akak doa walau siapa pun dia, amy dan dia akan berbaik semula. Kadang2 tak rugi korbankan ego dan mintak maaf walaupun x salah. benda ni biasa..takes time dulu untuk cool down. akka pun sama macam amy kalau tengah gaduh memang x nak bersemuka. bukan lari, tapi takut tercakap benda yang kita akan menyesal

    ReplyDelete
  3. Moga segalanya dapat dipulihkan semula seperti sediakala..insyaallah aamin aamin

    ReplyDelete
  4. Hopefully kawan Amy tu dapat maafkan Amy, insya Allah :)

    ReplyDelete
  5. Doakan tiap waktu solat. Dlepas tu usaha minta maaf. Tak elok kan lama lama gaduh

    ReplyDelete
  6. Semoga Allah permudahkan.. insya Allah Ada penyelesaian nya

    ReplyDelete
  7. permulaan tanya khabar dulu pastu says sorry. saling bermaafan baru la hati tenang. ye dakk? hehe

    ReplyDelete
  8. say sorry. once.
    kalau dingin juga, let it go.

    sebab

    semua manusia ada ego. thats it.

    :)

    ...

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.