3 Hotel Bajet bawah RM100 di Sieam Reap, Cambodia - Amy Syeera

Monday, November 27, 2017

3 Hotel Bajet bawah RM100 di Sieam Reap, Cambodia

assalamualaikum and hello lads! memandangkan kisah aku dengan Hana backpacking ke Siem Reap sudah habis, jadi aku nak kongsi 3 jenis hotel yang kami book semasa stay di sana selama 4 hari 3 malam. aku dah lama teringin nak cari pengalaman macam ni and thankfully bestfriend aku sangat-sangat memahami diri aku ni. jadi, memang tanpa lengah kami decide untuk merasa 3 jenis hotel mengikut bintang dan juga lokasi serta harga hotel tersebut. 
 
 

Hotel Bajet bawah RM100 di Siem Reap


Cara Pilih Hotel Sesuai


aku tak kisah kalau ke mana-mana cuma berjalan kaki. tak perlu fancy naik kereta sewa, naik bas or train pun boleh. tapi aku sangat mementingkan tempat tidur apatah lagi kalau nak stay lama di suatu tempat tu. kalau travel lama tapi tidur tak selesa, memang mood aku 100% berubah jadi moody all morning. haha. susah travel dengan orang moody memanjang ni.

okay, aku senaraikan 3 hotel yang kami dah pilih. tips untuk cari hotel yang sesuai dengan kehendak kami.

1. Breakfast Included
2. Review bagus banyak
3. Free Wi-fi
4. Transport provided (check charge fee dia berapa)

tapi since nak merasa hotel 2, 3 dengan 4 bintang macam mana, kami book mengikut turutan rate hotel tu. 

1. Mantra Angkor Boutique Villa (2*) - Double Room with Air Conditioning

Price : RM62 for 2 people

Pros 
- free tuk tuk service from airport to Villa
- free Wifi
- bilik luas
- breakfast included 
- lokasi dekat dengan Angkor Wat
 
Cons
- surface tilam keras
- suasana bising




conclusion: sikit pun tak boleh tidur lena. kira harga memang worth dengan keselesaan bilik dia. 

2. Blossoming Romdual Lodge (2*) - Double Room with Air-Conditioning

Price : RM74 for 2 people

Pros
- unlimited fish spa for free
- lokasi sangat dekat dengan night market
- free airport shuttle
- breakfast included
- bilik luas and selesa

Cons
- makanan plain
- luggage storage macam tak berapa secure. possibility untuk hilang tu sangat tinggi.
 


 

3. Sambath Residence (3*) - Deluxe Double Room

Price : RM185 for 2 people

Pros
- swimming pool
- good breakfast. breakfast included
- bilik dia sangat best. really feels like home. seriously
- ada bath tub
- free airport shuttle

Cons
- lokasi dekat dengan airport cuma agak jauh dari semua attractions
 


 

bila dah merasa ketiga-tiga jenis hotel ni, rasa macam sayang pula sebab tinggal satu malam je di Sambath Residence. kalau ada peluang ke sana lagi, aku suggest korang cuba Sambath Residence ni. kalau nak berjalan sahaja ke Night Market, boleh stay di Blossoming Romdual Lodge.

itu sahaja :)


post signature

1 comment:

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.