02/01/2017 - 03/01/2017 - Amy Syeera

Thursday, February 23, 2017

Dapat Dah Photobook Beijing

2:00:00 PM 5
Dapat Dah Photobook Beijing
assalamualaikum and hello lads! ala, sedihnya PV UV jatuh mendadak untuk bulan ni. tak tahulah kenapa. aku rasa sebab aku jarang blogwalking and berkurun tak update blog. benda basic. tapi salah sendiri lah kan. siapa suruh tak update selalu. masalahnya sekarang ni rasa macam dah tak ada idea nak taip apa. bila nak taip je, duk fikir. benda ni ada faedah ke. tak ada faedah ke. macam tak menarik untuk diceritakan. last-last terkubur hasrat macam tu je. amelia, amelia. pelik perangai. -.-

Image result for photobook

Album Photobook Beijing 2016


siapa sini lahir tahun 90an ke bawah angkat tangan? bagi kita yang lahir tahun 90an ke bawah, mesti setiap seorang daripada kita ada album gambar masing-masing kan. sekarang maybe dah tak wujud. tapi masa baby confirm berlambak dalam almari gambar tu. aku pun mestilah ada. apatah lagi anak sulung. album sampai 3-4 buah. bila adik-beradik lain dah lahir, makin ramai. kita pun jadi lupa nak update album semula. gambar sekarang jadi kenangan dalam handphone je banyak. macam tak syok pula kan. kadang-kadang kita ambil gambar, then simpan dalam folder. lepas tu bila makin banyak gambar, kita terus lupa dekat mana kita simpan semua tu. it happens to me a lot! 

Wednesday, February 22, 2017

Persediaan Sebelum Balik Kampung dengan Bateriku.com

10:24:00 AM 2
Persediaan Sebelum Balik Kampung dengan Bateriku.com
Balik Kampung!!! ooooo balik kampung!! ooo balik kampungggg, hati giranggg~~ bila setiap kali raya or even saja-saja pulang ke kampung halaman setelah sekian lama tak jejak kaki, lagu ni pasti berputar-putar dalam minda aku. Feeling nak pack barang apa semua tu jadi lain macam bila aku selitkan dengan lagu sekali. siapa biasa buat macam tu? aku suka setiap kali nak kemas rumah ke buat homework ke, aku akan pasang sekali muzik. Barulah semangat sikit nak buat something dengan pantas dan efficient. I’ve been doing that since I was in my form 4. Tapi takkanlah baju je nak kemas kan bila balik kampung. Kebiasaannya bila kita balik kampung jauh macam dari Selangor ke Penang or even Johor ke Perlis, apa benda yang akan terlintas di fikiran korang? 

Persediaan Sebelum Balik Kampung dengan Bateriku.com

- Keselamatan rumah
- Kebersihan rumah
- Barang persiapan untuk pulang ke kampung halaman
- Servis kereta

Friday, February 17, 2017

C. Kingdom Trip ke Tadom Hills Resort yang Mengecewakan

4:00:00 PM 6
C. Kingdom Trip ke Tadom Hills Resort yang Mengecewakan
assalamualaikum and hello lads! happy weekend to all of you :) apa je plan korang untuk minggu ni? mesti banyak jemputan kenduri kahwin kan. macam aku juga lah. merata tempat ada kawan-kawan kelas kahwin. tapi badan ada satu je. and malangnya aku tak berapa nak sihat so tak dapat attend mana-mana wedding. sobs. so, weekend aku macam biasa sahaja. ahadnya barulah hantar adik semula ke UPM. umi kata nak semua satu family ada, sebab nak sambut birthday ayah and adik-adik sekali. yes, family aku ramai lahir bulan 2. aku je terlajak sampai ke bulan Oktober. haha. 

Image result for tadom hill resorts

Tadom Hills Resort

I will never come here again.

anyways, bukan itu yang aku nak ceritakan. aku tak sihat ni dah masuk 4 bulan sebenarnya. blood pressure asyik tak naik-naik dari dulu. so, ada masalah dari segi pernafasan. asyik rasa penat semua. tapi sakit pun tetap gatal nak ikut trip yang kawan aku manage ni. ye la, bukan senang nak spend masa sama-sama dengan diorang. sorang dah kerja sana, sorang kerja sini. separuh dari tu dah kahwin jadi masa mereka lebih tertumpu pada orang tersayang sahaja. better lah aku ikut sahaja daripada tak buat apa masa Thaipusam tu kan. nak pergi KL karang aku risau jadi macam CNY haritu. penuh bangla. adoi

Thursday, February 16, 2017

Jadi Mangsa Tipu Travel Agent

10:42:00 AM 11
Jadi Mangsa Tipu Travel Agent
assalamualaikum and hello lads! salam Khamis. sihat semua harini? sekarang ni dah start balik musim sakit. kesian tengok budak-budak kecil yang tak dapat hadir ke sekolah sebab batuk teruk sangat, demam and macam-macam lagi. kalau ikutkan seronoklah bila tak payah pergi sekolah kan. boleh sambung tidur. haha. tapi yang tak bestnya part sakit tu lah. nak berjalan pun lagi tak boleh. tenaga tak banyak.

Image result for fool tumblr

Jadi Mangsa Tipu Travel Agent


bila cakap pasal berjalan ni, memang aku suka. sebab aku bukan jenis orang yang boleh duduk diam dekat rumah selalu. yes, ada masa memang aku prefer duduk di rumah. but most of the time, aku suka hang out dekat luar. socialize. especially bila involves traveling.

Tuesday, February 7, 2017

Dinner di Chili's Citta Mall, Ara Damansara

10:30:00 AM 6
Dinner di Chili's Citta Mall, Ara Damansara
assalamualaikum and hello lads! salam Rabu. harini jalan ke office dah start jammed balik. haha. sempat lah merasa lengangnya LRT Kelana Jaya Line pada waktu pagi minggu lepas. rasa macam nak selfie pun ada tapi malu lah pula. macam orang tak pernah naik LRT gaya dia kan. so, simpan sahaja hasrat tu. ni baru cakap pasal pergi office, belum lagi balik. balik memang berzaman lah nak tunggu bas datang. so, ada masa kalau malas tunggu, aku singgah je sekejap cuci mata dekat mall yang terdekat dengan LRT Ara Damansara. 

Related image

Dinner di Chili's Citta Mall, Ara Damansara

and kebetulan di area tu ada dua mall. salah satunya adalah Citta Mall. aku rasa orang Subang mesti akan perasan mall ni sebab dia betul-betul sebelah jalan besar yang nak masuk ke Federal Highway. daripada stress hadap jammed yang malam baru nak reda, lebih-lebih lagi waktu hujan, baik lah singgah makan sekejap dekat situ kan. nasib baik ada Afnan. aku ni dah lah tak ada transport. bunyi macam dekat LRT dengan Citta Mall, tapi kalau jalan kaki, basah kuyup juga aku nanti bila dah sampai sana. haha. 


Wednesday, February 1, 2017

Giveaway Sephia by Nik Ainaa

6:37:00 PM 4
Giveaway Sephia by Nik Ainaa
giveaway blogger, blogger Malaysia, Sephia by Janna Nick, giveaway Nik Ainaa

Giveaway Sephia by Nik Ainaa

GIVE AWAY POCKET CHIA SEED

9:25:00 AM 5
GIVE AWAY POCKET CHIA SEED

Penawar Resdung Paling Mujarab

9:19:00 AM 0
Penawar Resdung Paling Mujarab
assalamualaikum and hello lads! sihat semua? uih, pejam celik pejam celik dah masuk bulan Februari. nanti March pula. sedar-sedar je dah masuk bulan December semula. cepatnya. tapi setiap hari yang kita lalui, jangan abaikan macam tu je. and kesihatan pun kena jaga. tengoklah macam aku ni. dari baby lagi umi kata ada masalah kesihatan. agaknya body tak kuat kot antibody. i don't know. tak pergi-pergi lagi buat full medical check up. 

Image result for sinusitis


Penawar Resdung Paling Mujarab


salah satu penyakit yang aku rasa most of us ada ialah resdung. adoi, resdung ni sekali dia dah datang, rasa macam nak cabut je hidung letak dekat mana-mana dulu. then dah lega baru pasang balik. -.- makan pun kena berpantang kan. tak boleh makan belacan, makan seafood or anything yang boleh trigger kegatalan. bayangkan dulu pun kalau aku makan berlebihan, hidung akan jadi gatal. kadang-kadang pun rasa nak bersin tapi asyik tak jadi je. mata dah melampau sangat dah gatal ni. urgh, nak tidur memang tak selesa.