Hadiah Istimewa Birthday

10:16:00 PM 5
assalamualaikum and hello lads! okay, ini sebenarnya dah lama berlalu. birthday aku pun last month. 10 Oktober. tapi harini baru sempat nak...

Movie Best di Netflix

9:30:00 PM 4
assalamualaikum and hello lads! Netflix sejak dua menjak ni menjadi sebutan ramai orang kan. aku dahulu pun dah lama dengar pasal Netflix. ...

Festive Feast di Hotel Royale Chulan Sempena Tahun Baru

9:00:00 AM 1
assalamualaikum and hello lads! siapa yang tak biasa dengar pasal Hotel Royale Chulan ni kan. lagi-lagi dia terletak dekat dengan shopping ...

10 Rutin Kecantikan Wajah Cara Orang Korea

12:30:00 PM 3
assalamualaikum and hello lads! okay for those yang kenal aku, aku dengan Korea ni memang kureng sikit. tak kisahlah dari segi lagu dia, mo...

Bergambar di Urbanscape House, Kuala Lumpur

11:11:00 PM 2
assalamualaikum and hello lads! Sabtu lepas memandangkan tak ada apa nak buat, aku dengan dia pergi ke Urbanscape House. tempat ni aku tak ...

Konsert Semalam di Malaya di Dewan Filharmonik Petronas dan KLCC Sky Bridge

8:39:00 PM 3
assalamualaikum and hello lads! sejak tahun 2018 ni, macam-macam benda baru aku dah buat. semuanya sebab ada dia. barulah terasa seronok na...

Travel Bajet ke Sydney, Australia | Sydney Fish Market

1:00:00 PM 1
assalamualaikum and hello lads! apa khabar semua? pada para pembaca yang kerap bertanya pasal entry terakhir aku, aku minta maaf sangat seb...

Family Day di Ke Cabin by a Bungalow in a Village Semabok, Melaka

8:43:00 PM 1
assalamualaikum and hello lads! as much as you know how I like to travel, it is because i come from a family who really loves it. tapi untu...

Cara Mengurangkan Jerawat Belakang Badan

11:45:00 AM 7
assalamualaikum and hello lads! jerawat. jerawat. sedih juga kadang-kadang. jealous tengok orang lain muka flawless je sekarang. tak tahula...

SGshop MY Onsite Promotional Campaigns - Nov 2018 - 11.11 Sale

6:51:00 PM 0
Date: 1/11/2018 – 15/11/2018 Title: 11.11 Treasure Hunt The theme for 11.11 sale 2018 is “Treasure Hunting”, the journekjhikveral lev...

Percubaan Membeli Perabot di SGshop Malaysia Berjaya!

6:40:00 PM 1
assalamualaikum and hello lads! bagi sesiapa yang mengenali aku, aku ni pantang sangat kalau ada website yang jual barangan online. pasti a...

Trip ke Sydney 2017 7H6M | Kos dan Itinerari

9:30:00 PM 2
assalamualaikum and hello lads! okay, memandangkan aku dah share almost everything pasal Sydney, aku nak share kos dan itinerari kami pula....

Cinta Ini Sampai Bila

10:00:00 PM 7
assalamualaikum and hello lads! sekejap aktif, sekejap tak. susah perasaan macam ni. haha. then, scrolling down pinterest and aku terfikir ...

How To Travel New Zealand On A Budget!

4:18:00 PM 9
New Zealand is a beautiful country that is adorned by its beauty and at the same time, it is also widely known for being a bit expensiv...

Uji Imaginasi Di Museum of Illusions, Kuala Lumpur

8:58:00 PM 8
assalamualaikum and hello lads! bertemu lagi kita di blog ni. kalini aku nak share tempat aku dating haritu di mana aku tak expect would be...

Travel ke Bali 5H4M | Ubud

12:30:00 PM 6
assalamualaikum and hello lads! untuk pengetahuan kalian, ini adalah entry terakhir untuk destinasi Bali. ye, tak lama pun aku berada di sa...

Travel ke Sieam Reap, Cambodia | Kos dan Itinerari

3:48:00 PM 3
assalamualaikum and hello lads! ha, minta maaf sangat-sangat. dah lama aku pergi Siem Reap ni. dah cerita sampai habis pun, cuma baru sempa...

Travel ke Bali 5H4M | Nusa Penida Island

10:00:00 AM 4
assalamualaikum and hello lads! ha kalau korang biasa tengok gambar-gambar di Bali, pastinya salah satu yang menarik perhatian orang ialah ...

Travel ke Bali 5H4M | Tanah Lot Temple & Uluwatu Temple

3:35:00 PM 4
assalamualaikum and hello lads! ha, sementara segala memori masih ada dalam ingatan. aku nak sambung cerita aku semasa berada di Bali. seda...

Travel ke Bali 5H4M | Seminyak

9:41:00 PM 4
assalamualaikum and hello lads! alkisahnya masa pergi Matta Fair haritu, dia ajak aku travel sekali. aku kalau bab travel ni memang laju la...

Trip ke Tokyo 2018 8H7M | Kos dan Itinerari

11:03:00 PM 11
assalamualaikum and hello lads! Konnichiwa. ha, most of us memang dah lama teringin nak ke Jepun kan. aku sebenarnya terkecuali dalam kalan...

Trip ke Bali 2018 5H4M | Kos dan Itinerari

12:30:00 PM 6
assalamualaikum and hello lads! alhamdulillah, selamat mendarat di Malaysia pada Isnin lepas. dah lama rasanya tak travel. tak sangka kalin...

Points To Remember In Sending a Condolence Wreath

10:59:00 AM 0
During the darkest hours in funerals, you can always shed some light by sending a condolence wreath for the grieving family as the loss wo...

Flowers and the Meaning that Represents Them

9:08:00 AM 5
Do you ever wonder why flowers are the most popular gift to give on Valentine’s Day? Or why do we give flowers on other special occasi...

Peluang Memenangi Voucher Raya Bersama Lazada Riang Ria Raya!

12:30:00 PM 4
assalamualaikum and hello lads! ha cuba komen sikit siapa sini dah siap beli baju raya semua? haha, aku lah tu. kelmarin baru sahaja aku pe...

Berjalan di Bukit Bendera, Pulau Pinang

9:30:00 AM 7
assalamualaikum and hello lads! alkisahnya haritu aku pergi Penang. sebab nak berjalan-jalan. ye lah, dah 2 tahun belajar dekat sana tapi t...

Beli Kelengkapan Haji dan Umrah di Haqqi Shah Alam

10:30:00 AM 1
assalamualaikum. selamat berpuasa. dalam kita sibuk berpuasa ni, aku yakin pasti ada yang mengambil peluang untuk menunaikan umrah juga. te...

Beli Baju Raya di Jakel Shah Alam

9:41:00 AM 4
assalamualaikum and hello lads! apa khabar semua? dah berjaya puasa penuh sehingga ke harini? ha, sedar tak sedar dah masuk hari ke tujuh k...

Gorgeous Floral Arrangements Now Available At A Better Florist

10:05:00 AM 1
Gorgeous floral arrangements for both business and personal needs are available at A Better Florist - the best florist in Malaysia withou...

Trip Musim Sejuk ke Jepun | Salju di Shibuya

9:30:00 PM 5
assalamualaikum and hello lads! nak tahu tak, hari terakhir kami di Kawaguchiko, aku betul-betul jatuh sakit. aku kena gastrik. nak makan b...

Rasai Iftar ke 20 @ Cyberview Resort & Spa

9:33:00 PM 0
Buka Puasa within the backdrop of a serene tropical garden. Feast on 26 concept stalls offering a multi-cultural delicacies. Bringing back ...

Beli Baju Raya

12:39:00 PM 5
assalamualaikum and hello lads! apa khabar semua? pejam celik dah nak masuk bulan Ramadhan pun kan. dah habis ganti puasa ke wahai kaum wan...

Surprise Birthday Mommy Strawberry Hot Air Balloon Bouquet di Blooming Hermoso

4:30:00 PM 4
assalamualaikum and hello lads! apa khabar semua? first of all, terima kasih sangat-sangat untuk semua yang sudi baca blog aku. agak terhar...

Random Facts About Me

8:30:00 AM 7
10 random facts about me 1. minat Bollywood 2. minat boots! i don't wear heels or flip flops. 3. minat warna puti...

Mana Orang Penang, Aku Nak Datang ni

11:26:00 PM 4
assalamualaikum and hello lads! ha, alkisahnya aku ni teringin nak berjalan-jalan di area Penang. nama je study dekat MRSM Kepala Batas dul...

Perampas Suami Orang

8:53:00 PM 3
assalamualaikum and hello lads! ha, kontroversi betul tajuk kalini. sebenarnya, alang-alang tengah hangat isu rampas suami orang, aku nak s...

Trip 8 Hari ke Jepun | Kawaguchiko & Mount Fuji

4:30:00 PM 3
assalamualaikum and hello lads! okay, bersambung ke hari seterusnya. sementara tengah ada mood nak menulis ni. mari kita mulakan okay. mema...

Trip 8 Hari ke Tokyo, Jepun | Akihabara

4:30:00 PM 3
assalamualaikum and hello lads! semoga korang semua sihat sahaja hendaknya. aku ni baru je start batuk. musim kot kan. alhamdulillah, harit...

Tips Penjagaan Muka Bersih daripada Jerawat

10:04:00 PM 1
assalamualaikum and hello lads! tahu tak, aku antara gadis yang muka tak flawless? hahaha. yes. beruntung sungguh orang yang genetik kulit ...

Hi-Tea di Le Petit Dotty's Platinum Park

9:30:00 PM 1
assalamualaikum and hello lads! asyik cerita pasal travel je, harini aku nak bercerita pasal makanan pula. dah lama juga tak story mory pas...

Trip Bajet ke Tokyo, Jepun | Tokyo Tower

9:00:00 PM 2
assalamualaikum and hello lads! meh aku sambung cerita masa di Tokyo, Jepun. siapa sangka negara yang aku lawati seterusnya ialah Tokyo. Je...

Trip Bajet ke Tokyo, Jepun | Narita International Airport

12:27:00 PM 1
assalamualaikum and hello lads! okay, mari mulakan cerita tentang perjalanan aku ke Tokyo. kami ambil flight Malaysia Airlines memandangkan...

Makan Durian Sampai Kenyang di Durianbb Park, Kuala Lumpur

10:15:00 PM 2
assalamualaikum and hello lads! siapa sini hantu durian? ha, aku pun tak terkecuali :D memang kalau dah terbau tu, rasa macam nak beli je. ...

My Instagram

Copyright © The Minimalist Traveler. Made with by OddThemes