Hi-Tea di Le Petit Dotty's Platinum Park

assalamualaikum and hello lads! asyik cerita pasal travel je, harini aku nak bercerita pasal makanan pula. dah lama juga tak story mory pasal makan kan. alkisahnya haritu nak bincang pasal trip aku seterusnya. jadi, dia suggest untuk lepak di le petit Dotty's. aku pun on je la. since aku tak pernah lagi try makan di situ. sambil melepak, sambil makan kek. walao weh. best.


Hi Tea di Le Petit Dotty's Platinum Park


nak parking di Platinum Park ni rupanya di bahagian belakang. parking dia bermula dari RM4.00 dan diikuti jam seterusnya. dia kata kalau di TTDI tu biasanya ramai, jadi sebab tu kami pergi di sini sahaja. and memang betul pun. orang tak ramai melepak makan di sini. senang kami nak discuss pasal percutian kami tu.


aku ingatkan ada dessert je. rupanya ada menu lain juga. macam sandwich. pasta. dan macam-macam lagi. memandangkan hari sudah pun menginjak petang, kami pilih dessert sahaja. Salted Egg Yolk Cronut (RM11) dan juga kek Coklat. alamak tak ingat nama specific dia. Air pula aku pilih Tiramisu Latte (RM13) and dia pilih Salted Caramel Latte (RM13).

Image result for menu le petit dottys
gambar credit google

makanan dia, masha ALLAH. honestly memang sedap. tapi manis diaaaa.. kalau makan hari-hari, memang aku nasihatkan, banyakkan lah minum air masak ye. kami dah order makanan manis, tambah pula air manis. fuhh.. tapi worth a try. environment pun lawa weyh. sempat kami selfie dekat sini. hahaha.

Image result for menu le petit dottys


Related image
gambar credit Twitter
untuk makluman lanjut, boleh layari:
Address: Lot 1.03, Ground Floor, Menara TH, Platinum Park, Persiaran KLCC, 50450 Kuala Lumpur
Hours:
 Opens 7AM - 7PM
Phone: 03-2181 1023
post signature

2 comments :

  1. Akak suka cronuts diorang and all the pastries yang ada salted egg :)

    ReplyDelete
  2. Every time I come here mesti full house. Last2 lepak dekat Fluff Bakery je (next to Dotty's) and thankfully parking kami betul2 depan Dotty's cuma time tu ada pasar malam so susah sikit nak keluar and masuk.

    Cronut dia still in my to-try list.

    ReplyDelete

hello dear ! thanks for dropping by. i'll make sure to reply asap !

My Instagram

Copyright © The Minimalist Traveler. Made with by OddThemes