Beli Baju Raya

By Amy J - 12:39:00 PM

assalamualaikum and hello lads! apa khabar semua? pejam celik dah nak masuk bulan Ramadhan pun kan. dah habis ganti puasa ke wahai kaum wanita sekalian? hehe.. aku rasa dah menjadi satu tradisi, puasa belum start lagi, semua dah start fikir nak tema baju raya warna apa. setiap tahun memang takkan miss. ummi aku pun tak terkecuali. aku malas nak beli sebenarnya sebab baju raya banyak. tapi permintaan seorang ibu, takkan kita nak biar macam tu. 
 
http://images.says.com/uploads/story_source/source_image/546291/73e0.jpg

so selepas banyak jenis warna yang ummi tunjuk, kami adik beradik decide untuk pilih 2 warna. since ada dua kampung kan. so, aku pun tanpa berlengah carilah baju mengikut tema warna yang dah dipersetujui bersama. TAPI!

aku banyak ushar baju dekat Instagram dan Carousell. tapi korang nak tahu tak, baru je diorang post baju tu, 2 hari kemudian aku tanya dah out of stock! really, are you kidding me? aku ingatkan kitorang laju fikir pasal baju raya. rupanya ada yang lagi laju. aduhai.

dah jadi satu hal semua dropship agent aku tanya. semua habis stok. sedih kot. aku prefer kebaya berbanding baju kurung. baju kurung memang rare la nak tengok aku pakai. akhirnya, cari punya cari, aku jumpa juga design yang aku nak. alhamdulillah. 

korang pula macam mana? dah beli baju raya? 

adios~





post signature

  • Share:

You Might Also Like

5 comments

  1. sha pun sekarang tgh usha usha jugak. kena beli sebelum puasa kalau nak beli online, karang poslaju lambat takdak baju raya haha

    ReplyDelete
  2. pergh da usha2 baju raya..selamat memilih..huhu
    Del singgah sini nak follow :)

    ReplyDelete
  3. cute nya baju dalam gambar tu.. polkadot.. :)

    ...

    ReplyDelete
  4. Kita takde baju raya tahun ni. Baju lepas raya insya Allah ada kot. Hehe ^^

    ReplyDelete
  5. ehehe tahun ni baju dondon2 dengan mak jela.. xde abam lagi ahaha.. tapi lawaknya bulan 2 lagi dah siap bajunya ahahah.. tak menyempat nak rayo =P

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.