Random Facts About Me

By Amy J - 8:30:00 AM

Image result for liebster award 2018




10 random facts about me


1. minat Bollywood
2. minat boots! i don't wear heels or flip flops.
3. minat warna putih, gold and kuning
4. dulu study engineering, sekarang kerja akauntan lol
5. suka minum Green Tea. especially Green Tea Frappe campur Chocolate nyum yum
6. suka menari terkinja-kinja dalam bilik sorang-sorang
7. turn off tengok orang kuku panjang and messy. lagi yang baju sama pakai 10 hari. 
8. masih single. doakan kahwin tahun ni okay. hahaha.
9. not a morning person. not an owl either. 
10. Traveling is my PASSION! 

Questions and Answers Time


1. When did you find your passion about blogging? 

pada mulanya menulis blog sebab nak meluahkan isi hati je. masa tu baru kehilangan arwah abah and arwah ashu at the same time. so, it hurts me a lot untuk menangis depan mommy. so, instead this is the only platform yang mommy takkan baca. lama-lama aku kenal dengan bloggers lain. tengok dapat duit, aku ubah jadi professional blog. then, starting 2015, aku mula travel overseas for the first time. dari situ aku betul-betul jumpa passion aku dalam blogging. 

aku suka share everything dekat sini. aku tulis sebab aku tak nak the same bad thing happened dekat orang lain juga. and it feels good bila orang sekeliling yang baca puji and hargai penulisan aku. alhamdulillah.

2. Where you want to travel if have a chance to get free ticket for that?

Greece! Balkan! oh, merata tempat aku nak pergi sebenarnya. tapi kalau nak betul-betul worth it andai kata aku dapat free ticket, aku nak pergi Balkan. masha Allah, tempat yang kurang shopping complex. lots of historical buildings. different cultures in each countries. the beautiful nature. i fell in love already. 

3. What is your motto in life?

biar menyesal sebab dah buat benda tu sekarang daripada menyesal kemudian hari. warning, this motto is not applicable to weird and tak disukai oleh Allah okay. benda terlarang jangan buat. sebabkan motto ni lah aku berjaya travel dengan kawan-kawan sendiri, dengan strangers. sesat. menangis. duit tak cukup. stress. happy. excited. semua benda aku dah rasa. 

sebabkan motto ini juga aku akhirnya bertemu dengan someone yang aku harapkan akan jadi suami aku nanti. doakan lah ye. hehe. kalau jodoh kuat, nanti aku cerita pertemuan kami bagaimana.

4. Favorite book

for now, aku sangat meminati buku-buku poem yang ditulis oleh R. H. Sin. betul-betul relate dengan hidup aku masa dulu. subhanallah, nemang deep sangat ayat dia. padahal just a simple words. tapi setiap hari aku baca, mesti akan menitik air mata tanpa sedar. you should read at least one book of his. 

Image result for rh sin quotes

5. Rainy Day or Sunshine?

personally, aku sangat suka rainy day. i like the smell of rain. macam reflect diri aku masa tu. sebab tu aku suka winter juga. suasana dia dingin. senyap. tak ada sesiapa yang mengganggu aku masa tu. sepertimana air hujan jatuh membasahi bumi, seperti itu juga hati aku berderai setiap kali teringat kenangan lama yang tiba-tiba sahaja bertandang. 




post signature

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. first time dengar pasal balkan ni. terus google. negara2 historical rupanya dalam tu. memang nice la. gambar instagram widget bawah ni pun look nice. memang traveller la ni

    | blog aimanabdullah |

    ReplyDelete
  2. teruskan minat dan impian Amy, akak doakan semoga semua dipermudahkan.. :)
    dan teruskan sharing cerita dan gambar2 best dengan kami.. hehehehe..

    take care..

    ...

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing. It is like up, close and personal...

    Jom sertai giveaway yg sdg berlangsung di blog Abam Kie? Terima kasih.

    http://www.zukidin.com/2018/04/spm-result-giveaway.html

    ReplyDelete
  4. thanks for sharing! Balkan is also in one of my list of country to visit.

    keep writing, i love reading your blog.

    ReplyDelete
  5. sha suka jugak buku buku jenia quote. nanti nak try baca yang tu la

    ReplyDelete
  6. bagus, semoga teruskan apa yang amy minat hehe

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.