Beli Kelengkapan Haji dan Umrah di Haqqi Shah Alam

By Amy J - 10:30:00 AM

assalamualaikum. selamat berpuasa. dalam kita sibuk berpuasa ni, aku yakin pasti ada yang mengambil peluang untuk menunaikan umrah juga. termasuklah pakcik aku. alhamdulillah, aku pernah menjadi salah seorang tetamu Allah ke sana. memang seronok. sebab tu tiap-tiap tahun juga pakcik aku mengambil kesempatan untuk menyambut bulan Ramadhan atau Syawal di sana. tapi yang selalu menjadi masalah ialah dekat mana nak beli barang kelengkapan umrah? 

Beli Kelengkapan Haji dan Umrah di Haqqi Shah Alam


sebelum aku bercerita lebih lanjut mengenai Haqqi Shah Alam, aku nak tunjuk sikit list apa korang perlu bawa untuk menunaikan umrah. antaranya ialah : 

1. Kain Ihram / Kain telekung putih dan hitam
2. Spray Botol untuk memudahkan mengambil air wudhuk
3. Moisturizer especially bila musim sejuk dan musim panas. 
4. Tudung 
5. Stokin tebal
6. Ubat-ubatan
7. Lip Balm

untuk penjelasan lebih mendalam, boleh lah tengok entry aku di sini > Apa Perlu Dibawa Semasa Menunaikan Umrah





ha, cari punya cari, ada satu butik  bernama Haqqi di Seksyen 7, Shah Alam rupanya yang menjual segala barang haji dan umrah ini. dari sebesar-besar kain ihram sehinggalah sekecil-kecil lip balm. memang lengkap. jadi tak perlulah korang nak ke kedai sana dan ke kedai sini untuk membeli barang. ye, aku dulu siap shopping online untuk mencari handsock semua. memang makan banyak duit sikit untuk shipping fee.




di sini, boleh korang try dahulu. dari segi telekung dan kain ihram. and kalau korang nak tahu, sambil mencari barang umrah, korang juga boleh mencari baju raya di sini! and kebetulan bulan Ramadhan 1439H ini, Haqqi Shah Alam sedang mengadakan promosi besar-besaran sehinggalah ke hujung bulan Ramadhan tau! kurta ada, blouse ada, baju kurung, jubah. semua size. comel nya aku tengok baju melayu budak-budak kecil ni. harga baju serendah RM49 pun ada tau! 

untuk makluman lanjut, korang boleh layari : 

Website : Haqqi
Facebook : Haqqi
Instagram : Haqqi






post signature

  • Share:

You Might Also Like

1 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.