KL

Uji Imaginasi Di Museum of Illusions, Kuala Lumpur

By Amy J - 8:58:00 PM

assalamualaikum and hello lads! bertemu lagi kita di blog ni. kalini aku nak share tempat aku dating haritu di mana aku tak expect would be fun to go to iaitu Museum of Illusions. bagi aku, tempat ini sangat sesuai untuk kanak-kanak sebab masa ni imaginasi diorang sangatlah tinggi. seronok aku tengok diorang bermain sana sini masa di Museum of Illusions tu. okay, mari aku kongsi apa yang menarik di sana. 

amysyeera

Museum of Illusions Kuala Lumpur


alkisahnya aku menang tiket ke Museum of Illusions tu. jadi aku ajak dia untuk explore sama. rupanya muzium ni dekat sangat dengan Lot 10. Sebelah je wei! turun MRT Bukit Bintang tu pun boleh nampak dah dekat mana kawasan Museum of Illusions ni. dia terletak di dalam Ansa Hotel. kalau naik kereta, maybe boleh park dekat Lot 10. aku tak pasti nak park dekat hotel tu di belah mana. 

rupanya baru sebulan Museum of Illusions dibuka. jadi, tak berapa ramai yang datang masa kami berada di sana. which is good sebab a lot of time for us untuk ambil gambar. and luckily ada staff baik hati yang sudi explain and ambil gambar kami berdua. haha. tanpa cakap lebih panjang, meh tengok gambar di bawah. 





 



 

bagi sesiapa yang berminat, boleh lah datang ke sini dengan family. lepas tu boleh shopping dekat Pavilion or Lot 10 pula kan. alang-alang menyeluk pekasam. gitu. not bad lah bagi aku. sebab aku ni bukan penggemar muzium sangat. harga dia dalam RM25 seorang. kalau family pula harganya RM90 untuk 2 dewasa dua kanak-kanak.


Alamat : Ansa Hotel Kuala Lumpur, 101, Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Masa : Setiap hari 9AM - 11PM
Website : Museum of Illusions KL
post signature

  • Share:

You Might Also Like

8 comments

  1. ehem ehem diaaa pegi deting hehe.. nak pegi tempat2 macam ni kena kretif kan nak amek gambar. akak MRT pun tak penah naik lagi hehehe..

    ps : bilala kita plak nak deting sama =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a tu la.. lgpun dia dah sediakan spot untuk ambil gambar so senanglah

      nnti kita dating eh hehe

      Delete
  2. Kita pergi sini juga hari tu. Courtesy of Kak Sally. Seronok jugalah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh dapat juga eh. hehehe best kan! tapi rasa macam kejap sangat

      Delete
  3. hi Amy, lama tak dtg melawat blog amy.. mcm best museum ni.tpi xtahu la afrinaadriana ni suka ke tak..insyallah ada rezeki leh pergi, nk tgk reaction dak dua tu hihi

    ReplyDelete
  4. wah menarik, nanti boleh bawa cik puteri ke sini

    ReplyDelete
  5. Hihihi....mcm giant dgn hobbit! :D Raya lps akak pegi Pusat Sains dgn budak2, bkn main excited bila try out mcm2 benda. Kalau pegi kat Museum of Illusions ni, mgkn beratus gmbr kitarang ambik.

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.