KL

Festive Feast di Hotel Royale Chulan Kuala Lumpur Sempena Hari Krismas dan Tahun Baru

By Amy J - 9:00:00 AM

assalamualaikum and hello lads! siapa yang tak biasa dengar pasal Hotel Royale Chulan ni kan. lagi-lagi dia terletak dekat dengan shopping mall Pavilion. aku pernah ke Hotel Royale Chulan sebelum ni bersama dengan kawan baik aku, Hana. kami buat massage di situ. memang best! lagipun kawan aku tu arkitek, so memang penat sangat kerja dia. ini sebagai satu cara untuk memanjakan diri lah. nevertheless, aku sebenarnya nak cerita pasal menu terbaru di Hotel Royale Chulan sempena Hari Krismas dan Tahun Baru ini. 


Festive Feast at Royale Chulan Kuala Lumpur


masa mula-mula masuk dalam hotel ni, aku sangat tertarik dengan interior design dia. konsep tradisional. suasana santai dan terasa macam dekat kampung tapi lebih mewah dan versatile. Staff dia pun pakai baju melayu berwarna hitam. aku memang suka tengok orang pakai baju melayu dengan suit and tie tu. nampak kemas and ada identiti. okay, enough said. Kafe Royal terletak di tingkat 1. 

sempena menyambut Hari Krismas dan Tahun Baru, Hotel Royale Chulan memyediakan pelbagai jenis hidangan terbaru yang sangat sedap and menarik hati. memang aku datang, one thing yang aku pandang tak lepas is the dessert!!! aaaa sedap sangat tengok semua kek, coklat yang disediakan. ini antara menu terbaru mereka. 

aku recommend the Otak-Otak Wellington. serious tak rugi ambil banyak. agak unik sebab biasa aku makan otak-otak yang beli dekat kedai tepi jalan tu je. ayam belanda pun ada. korang kena cuba! 












Antara menu yang disediakan pada Festive Feast di Hotel Royale Chulan Kuala Lumpur nanti

- Homemade assortment of pate, teerine, galantines & cold cuts
- Asparagus with marinated goat cheese
- Smoked tuna with lotus root & lemon vinaigrette
- Butternut Squash Basil Soup
- Freshly Baked Bread and Rolls
- Lemon marinated Pan Roasting Whole Turkey
- Otak Otak Wellington
- Slow Baked Tenderloin with Rosemary Potato, and Pau Au Jus

Pencuci Mulut


- Guananja CLassic Yule Log
- Ivory Classic Yule Log
- Berries Creamux Log
- Lemon Meringue Nutty Tart, Furits Jelly

On Shooter Glass


- Summer Berry Trifle, Panna Cotta Passion, Vanila Namelaka

Spectacular Special


- Magnum, Cake Pop, Cone Snow Pop, Christmas Stolen Spice, Ginger Bread House


sebelum aku akhiri artikel ini, meh baca sikit apa yang dikongsi oleh Chef Eksekutif Hotel Royale Chulan Kuala Lumpur, Chef Sabri Soid. 

"For those who seek a tryly Malaysian atmosphere during this international festive celebration, we also offers an authentic spread of Malay, Indian and Chinese flavours such as signature chicken rice, satayas and much more along with our local dessert counter, live stations also Christmas delicacies such as Christmas Stollen, Panettone, and the classic Christmas pudding with vanilla sauce"

post signature

  • Share:

You Might Also Like

1 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.