Percubaan Membeli Perabot di SGshop Malaysia Berjaya!

By Amy J - 6:40:00 PM

assalamualaikum and hello lads! bagi sesiapa yang mengenali aku, aku ni pantang sangat kalau ada website yang jual barangan online. pasti ada sahaja aku akan beli. especially pakaian. boots aku sahaja sudah ada 6 pasang. tapi lama kelamaan, bila dah makin dewasa ni, perasaan shopping lebih kepada material yang lain. aku gemar mencari barangan dapur dan perabot pula. and aku cuba di SGshop Malaysia. memandangkan SGshop banyak menjual barangan di China. agak murah juga sebenarnya. nanti kita tengok ye apa yang aku dah beli. 

Membeli Perabot di SGshop Malaysia

 
alang-alang aku nak share aku beli perabot di SGshop Malaysia ni, better aku tunjuk sekali cara nak beli di sini. 
 
1. Buka website SGshop Malaysia
 
https://www.sgshop.com.my
 
2. Jangan lupa sign up / log in terlebih dahulu. jadi, bila ada something yang korang berkenan, boleh terus masuk dalam shopping cart ataupun wishlist. kalau tak silap aku, akan minta code bila isi nombor telefon. jangan risau, isi sahaja. secure okay. aku dah lama pakai SGshop Malaysia ni. 
 
 
3. Search la apa yang korang berkenan dalam website tu. nak cari barangan rumah, barangan bayi, baju seluar skirt, semuanya ada. banyak sangat aku berkenan, aku letak dalam wishlist dahulu. so, nanti dah sampai masa untuk tentukan apa yang terbaik, boleh cek dekat situ sahaja. 
 

 
4. Untuk aku, aku pilih coffee table. untuk future rumah sendiri nanti. hehe. dengan persetujuan dia, kami decide untuk pilih design ini. harga pun tak mahal kan. so, apalagi belilah~
 

https://www.sgshop.com.my/taobao/tao-bao/searchdetails?searchKey=https%3A%2F%2Fitem.taobao.com%2Fitem.htm%3Fid%3D525953179160
 
5. Selepas minta pandangan dari best friend aku yang merupakan seorang architect, aku akhirnya pilih meja putih hitam sahaja. then, just click add to cart.
 

kalau perasan, dekat bawah tu boleh tick nak SG care ataupun tak. itu lebih kurang macam insurans dari company SGshop. kalau setakat beli pakaian atau barangan murah, aku tak pakai pun SG care
 
6.  Then, proceed to first payment. tahu tak, konsep SGshop Malaysia ni agak berbeza dengan website online shop yang lain. kenapa? sebab mostly product mereka datang dari China. jadi, first payment itu untuk Product Price + China Domestic Shipping (China Express) sahaja dulu. 2nd payment pula  International Shipping + Service Charge + Clearance Fee. susah ke? tak susah pun. kita just tunggu SMS dari mereka ataupun buka website selalu dan follow the instructions given. 
 

2nd Payment SGshop Malaysia

 
7. 2nd payment akan bermula bilamana kita sudah terima SMS/email dari pihak SGshop Malaysia. boleh buat bayaran, make sure letak alamat yang betul dan tunggu sahaja barang itu datang ke rumah korang. 
 
tekan submit delivery

make sure alamat betul. and pilih shipping method ikut bajet masing-masing



 
okay itu sahaja. apa-apa korang boleh tanya di live chat. mereka memang sangat-sangat membantu. memandangkan aku beli perabot, aku ada masalah sedikit dari segi international shipping fee tu. tapi bila diorang explain situasi macam mana, akhirnya aku lebih faham. and teruskan untuk beli perabot ni. 
 

Cara calculate International Shipping Fee SGshop Malaysia. 

 
Korang boleh buka website ni > Cost and Fees  and ini untuk cost estimation 
 
and tepat pada 30 Oktober 2018, aku terima coffee table aku!! alhamdulillah, i'm so so happy dengan servis dari SGshop Malaysia. barang diterima dalam keadaan baik. siapa tak risau bila beli barang besar macam ni kan. 
jangan lupa tau buka website SGshop Malaysia sekarang sebab ada macam-macam promosi yang sedang berlangsung!! rugi kalau tak beli barang sekarang. jangan lupa click my next entry untuk tahu promosi apa yang sedang berlangsung di SGshop Malaysia okay :)

check out here > SGshop Malaysia treasure Hunt 

#1111TreasureHunt
#SGshop
#20181111 

adios~
post signature

  • Share:

You Might Also Like

1 comments

  1. nanti share tau macam mana rupa barang sama ke tak dalam gambar hahaha sebab risau nak beli takut tak sama

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.