Scared

Hai korang. This post is so random. Sebab aku tiba-tiba rasa anxious sangat. Majlis kahwin aku makin dekat. Sejak dia propose, aku dah plan macam-macam benda. Tapi bila hari makin hampir, rasa macam banyak lagi benda tak siap. Aaaa I'm so scared 😭




Bukan takut nak kahwin. Aku tak sabar nak kahwin. Nak spend the rest of my life with him. Rasa sayang ni makin lama makin mendalam. Lagi bila dia jatuh sakit haritu. Little did he know, aku risau sangat. I can't imagine my life without him. Sebab tu lah 1 jam 30 minit naik train hari hari pun aku tak kisah asalkan dapat tengok dia depan mata masa kat hospital. 

Aku tahu takdir Allah siapa boleh lawan. But I'm just hoping that we can be together for as long as Allah allows us to be. 

Satu lagi aku takut. Mampu ke aku jadi isteri yang baik. Aku dah biasa buat semua benda sendiri tak harapkan pertolongan sesiapa. Sekarang dah ada suami, aku kena belajar untuk buat benda sama sama. Tu kadang benda remeh pun aku tanya je dia. Baby steps la kan..

Mestilah tak salah nak manja dengan suami kan haha. Aku takut keluar perangai singa je. Dah lama sangat hidup tanpa abah, aku tak reti nak bermanja. Even dengan umi. Sebab aku ni paling tua. So biarlah adik2 bermanja dengan umi. I can take care of myself. 

So many fears. Oh Allah, please guide me. Guide us to the right path. Berkatilah hubungan kami ini. Kurniakanlah kami zuriat yang soleh dan solehah. 

7 comments :

  1. I wish you all the best for your future marriage life! <3 <3

    ReplyDelete
  2. wahhhhh bilaaaaa majlis ni? sweet sangat amy ni..

    ReplyDelete
  3. Ibu azi doakan semuanya berjalan lancar....in sya Allah.

    ReplyDelete
  4. May Allah ease everything, Amy <3

    ReplyDelete
  5. wish u all the best & moga dipermudahkan segala urusan amy & bakal hasben <3

    ReplyDelete
  6. Semoga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  7. Banyakkan berdoa..insyaallah...fikir yang indah- indah aje ok...

    ReplyDelete

hello dear ! thanks for dropping by. i'll make sure to reply asap !

My Instagram

Copyright © The Minimalist Traveler. Made with by OddThemes